Milli sporcu Bircan kariyerinin zirvesinde

Oryantiring dalında Avrupa'da nice basamak elde edip, evren şampiyonluğu ele geçiren ulusal sporcu Gülşah Bircan Akpınar, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) hususi açıklamalarda bulundu.

Spor - 3 yıl önce

İzmir'in Urla ilçesinde 11 Temmuz 1996’da doğan ve Ege Üniversitesi'nde yönbul branşıyla tanışan Akpınar, işlettiği market ve bayiyle de iş hayatında emniyetli adımlarla ilerledi. Oryantiring dalının güçlü nezdinde spor bulunduğunu tabir fail 25 yaşındaki sporcu, "Bayi işletiyorum, bire nezdinde sürede ulusal sporcuyum. Kayak ve bisikletle yönbul branşıyla uğraşıyorum. Oryantiring dalında yer üstünde harita ve kâğıt sebebiyle gaye buluyoruz. Şu an Oryantiring Milli Takımı sporcusuyum. Dünya ve Avrupa sıralamalarında ülkemi temessül eylemek düşüncesince ulusal takıma seçildim. Bir ulusal sporcu ve Spor Bilimleri Fakültesi mezunu adına bayi işletmemi 18 yaşlarında açtım. Spor masraflarımı istikbal yapmak düşüncesince nezdinde teşebbüs evet benim için. Yaklaşık 7 salname nezdinde serüvenim geçti burada. İşletmemi büyüte büyüte bitmeme ettiriyorum. Spor yaşamamda en şişman destekçim akrabalarım ve işletmem oluyor" dedi.

ÖNCE ANTRENMAN SONRA İŞ

Yaptığı sporun baş döndürücü ağırbaşlı nezdinde düzentileme disiplini gerektirdiğini vurgulayan Gülşah Bircan Akpınar, "Sabahın er saatinde kalkıp antrenmanlarımı yapıyorum. Ardından işimle uğraşıyorum, günce rutinde sahn zahmetli oluyor. Oryantiring eş düşüncesince güç nezdinde spor. Arazide mahir iktisap eylemek gerekiyor. Ekstrem nezdinde spor adına biliniyor. Ben arazide hem çiftteker üstünde durmaya çalışırken hem de haritayı okuyup gaye bulmaya çalışıyorum. Oryantiring fizikselin yanı esna mental manada maharet müstelzim nezdinde branş. Aynısını kayakta da hazırlamaya çalışıyorum. Ege Üniversitesi'nde mektepli dostlarım aracılığıyla tanıştım bu sporla. Topluluğa katıldım. Oradaki antrenörüm oryantiringi herkesten güzel yaptığımı söyledi. Beni yarışa götürdüler. İlk yarışmamda kürsüye çıktım" ifadelerini kullandı.

"ARAZİ ŞARTLARI OLDUKÇA ZORLU"

Başarılar elde ettikçe hedeflerini büyüttüğünü dile getiren Akpınar, "Yarışlara sonsuz katılmaya başladım ve kulüpçülük önünde ilerledim. Başarı elde edince az buçuk şimdi değme obje büyüdü. Sonrasında ulusal ekip statüsü oldu. Hem meslek takımında hem kulübümde yarıştım ve bu noktaya geldim. Zorlu koşullarda bu sporu yapıyoruz. Çamura saplandığımız yada kayalıklardan düştüğümüz anlamış olur oluyor. Bundan 2 ay evvel Bulgaristan'daydım. Ciddi sakatlıklar yaşayabileceğim düşüşler oldu. Arazi koşulları iyice zorlu. Bir taraftan dikenler batabiliyor nezdinde taraftan tellere takılabiliyoruz. O koşullarda harita okuyoruz. Tamamen kafamda, teknolojiyi kullanılmadan rotamı bulmam gerekiyor. Bilmezsem elhak kaybolurum. Rakiplerim açıkça açıklık farkla önüme geçebiliyor. Hem mahir hem de kontrollü iktisap eylemek gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"BENİ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR"

Dağ bisikletiyle yarıştığını tamlayan Gülşah Bircan Akpınar, "Beni kepez bisikletiyle görenler şaşırıyor. Keşke nezdinde kameram olsa da girdiğim bölgeleri kişilere gösterebilsem, hakkıyla baş döndürücü güçlü şerait var. Benimle baş başa başka sporcular da bire nezdinde şartlardan geçiyor. Dünya ve Avrupa çapında nezdinde baş döndürücü rakibim var. Onlara erişebilmek düşüncesince baş döndürücü efor harcama etmem gerekiyor. Bunun düşüncesince sabahın 06.00'sında kalkıyorsam, başarılar kazanabilmek düşüncesince baş döndürücü umudum var. Ben kürsüye çıkmadan boşluk vermek istemiyorum. Oryantiring masraflı nezdinde branş. Benim bisikletimin bakımı nezdinde küme bakımı derece masraflı olabiliyor. Ben inatla bu sporu hazırlamaya çalışıyorum. Kürsüye çıktığımda topu topu müşkülat geride kalıyor. Her bölgede iddiamı ortaya koymaya çalışıyorum" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Olimpiu Morutan siftah yaptı!

2021-09-26 23:24 - Spor

Atılay Canel: Geçen haftaki mağlubiyetten sonra bugün kazanmak güzel

2021-10-01 23:38 - Spor

Kayserisporlu genç futbolcu Hayrullah Erkip, Beşiktaş’a transfer oldu

2021-09-25 15:03 - Spor

Eskişehir Teknik Üniversitesinin canlı beyinleri dünkü hidrojenli araç üretti

2021-10-01 15:35 - Teknoloji

Mersinli zanaatkarın icra ettiği utlar dünyanın ciharıyek beraberinde çalınıyor

2021-10-02 12:44 - Yaşam

Saç dökülmesi kök hücre yöntemiyle engellenebilir

2021-10-02 12:54 - Yaşam

Kuraklık Van Gölü Havzası'nda kuşların dirim alanlarını daralttı

2021-09-30 12:00 - Yaşam

300 salname zamanı taş fırında 6 kuşaktır kazanç üretiliyor

2021-10-02 12:35 - Yaşam

Belçika'da 65 yaş üstü üçüncü doz mRNA aşısı yaptırabilecek

2021-09-29 18:24 - Dünya

YouTube, aşı karşıtlarının yayınlarını kapattığını duyurdu

2021-09-29 17:54 - Teknoloji

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya