Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi açıldı

AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi müşterek araya getirilerek evcil yazılım ve inovasyonda Türk firmaların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Türkiye'ye yatırımlarını sürdüren Microsoft, Microsoft Türkiye içerisinde çalışkanlık gösterecek AR-GE merkezinin açılışını yaptı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin'in ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter'in katılımıyla planlı açım töreninde AR-GE merkezinin yapılış hedefi ve odaklanacağı çalışkanlık alanlarıyla ilişik bilgiler paylaşıldı.

Verilen bilgiye göre, AR-GE merkezi içerisinde amme paydaşları ve Türkiye'nin start-up ekosistemi ortak araya getirilerek domestik yazılım ve inovasyonda Türk kuruluşların potansiyelini ortaya çıkaracak icraat yürütülecek.

Microsoft Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete ehil bulunduğu vurgulanan AR-GE merkezi çatısı altında belirgin kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), kaygı üstünde ölçeklenen başı dumanlı sistemler ve faziletli performansta şişman data el işi sahalarına odaklanılacak.

AR-GE merkezi sebebiyle Türkiye'nin elektronik beyin mühendisliği dalında yetiştirdiği kabiliyetlere menfaatlerini ihya ve arsıulusal kurda uzmanlarla emek vermek fırsatı sunulacak.

Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter, AR-GE merkezinin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Microsoft'un Türkiye'ye bulunan inancına ayraç ederek, "Global vizyonumuz, müşterilerimizle teşrikimesai zarfında inovasyon yapmamızı kolaylaştırıyor. Merkezimiz Washington'da bulunmasına karşın Estonya'dan Hindistan'a dünyanın ciharıyek indinde bilgelik müşterilerini ve mühendisler istihdam ediyoruz. En olgun insanoğlu kuvvetiyle müşterilerimizin çeşitliliğini yansıtıyoruz. Türkiye'deki AR-GE merkezi yatırımımız da bu ekranların ortak parçası. Türkiye'de tedricen büyüyen ekibimiz belirgin eşme kadar önemli mevzularda AR-GE çalışmalarına çoktan başladı." ifadelerini kullandı.

"AR-GE merkezindeki mühendis kadromuzu en endamsız sürede 100'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin de bu sene 30 mühendisle çalışkanlık göstermeye süregelen AR-GE merkezinde önümüzdeki 5 sene içerisinde 100'ün üstünde mühendis istihdam edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"AR-Ge merkezimiz ile Türkiye'nin en dobra elektronik beyin mühendislerine istihdam sağlayarak yazılım dalında kabiliyet gelişimini müzaheret eylemek ve domestik yazılım çözümlerimizin dünyada yayılmasına önderlik eylemek istiyoruz. AR-GE merkezimizin şu anki mihrak alanları hem Microsoft hem Türkiye düşüncesince önemli ciddiyete sahip. Açık kaynaklı data tabanları (PostgreSQL), kaygı üstünde ölçeklenen başı dumanlı sistemler, faziletli performansta şişman data el işi alanları... Burada geliştirilecek bulunan mahsulat Microsoft'un toptan Azure platformu üstünden 200 değişik ülkeye sunulacak. AR-GE merkezimizi planlamaya başladığımız önceki günden beri ülkemizin önde mevrut üniversiteleri ve akademisyenleri ile teşrikimesai zarfında olmayı hedefledik. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde AR-GE merkezimizin faaliyetlerini genişletmeyi, doktora ve master öğrencilerini de arsıulusal araştırma, yazı ve konuşma çalışmalarımıza ulama sağlamaları düşüncesince istihdam etmeyi planlıyoruz."

AR-GE merkezi düşüncesi

Verilen bilgiye göre, Microsoft, Türkiye'deki mühendislik çalışmalarının aslını 2019 senesinde Citus Data şirketini satın alarak attı.

Citus Data'nın belirgin kaynaklı toy döl data tabanı dair dünyada kılavuz kaptan çalışmalarını bitmeme ettirme anlamında almış bulunduğu önemli kararla baş başa Microsoft Avrupa ve Türkiye Mühendislik Ekibi Yöneticisi Utku Azman'ın liderliğinde Türkiye'deki mühendislik ekibine Türkiye'nin önde mevrut elektronik beyin mühendisliği programlarından toy kabiliyetler katıldı ve bu kadro Microsoft zarfında dalında kılavuz kaptan ortak araştırı ve verim ihya kadrosu biçimine geldi.

Ekibin gösterdiği muvaffakiyet hesabına Türkiye'ye meydana getirdiği yatırımları belirgin belirgin tezyit sonucu düzlük Microsoft, AR-GE merkezini yaşama geçirerek Türkiye'yi derinliğine vadede hayattaki önemli mühendislik merkezlerinden bir tanesi biçimine getirmeyi hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

lGuterres'ten 'Ukrayna-Rusya savaşı çekirdeksel arbede olasılığı doğurdu' uyarısı

2022-03-14 19:59 - Dünya

KKTC'de dip kar zımnında kimi metodlar trafiğe kapatıldı

2022-03-13 14:00 - Dünya

Hakkarili genç atık malzemelerden skorsky helikopter yaptı

2022-03-16 00:03 - Gündem

Rusya’dan ayçiçek yağı taşıyan gemi İstanbul'a ulaştı

2022-03-13 22:29 - Gündem

İki sınıf arkadaşı MIT yolcusu

2022-03-17 10:21 - Eğitim

Kocaeli'de kar yağışı çarpıcı oluyor

2022-03-12 23:33 - Gündem

Ukrayna'da canlı Rus asıllı ressam Ankara'dan sulh çağrısı yaptı

2022-03-14 11:50 - Gündem

Amik Ovası'nı besleyici Tahtaköprü Barajı'nın su düzeyi sonuç yağışlarla arttı

2022-03-12 17:04 - Gündem

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü

2022-03-12 17:56 - Dünya

Cristiano Ronaldo futbol tarihinin en golcü futbolcusu oldu

2022-03-13 00:35 - Spor

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya