Kovid-19 aşılarının rutubet ve ısısını izleme fail aygıt geliştirdiler

Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent'te müteşebbis ikiz kabilinden büyüklük desteği ile evcil yerine imal edilen müşterek cihazla Kovid-19 aşılarının saklandığı dolaplar ilkin iktisap etmek neredeyse hastane, ilgisiz iklim depoları kadar bölgelerde gönen ve ısı strateji edilebil

Teknoloji - 2 yıl önce

Erzurum

ATA Teknokent ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) teşrikimesai ile enformatik ve uygulayım bilimi dalında girişimlerin desteklenmesi amacıyla 2016'da planlı "TEKNO GP 2" plan yarışmasında birlikte numara bulunan otomobil mühendisi Ahmet Yusuf Güler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) "Ar-Ge" ve "İnovasyon" desteği aldı.

Aldığı desteklerle ATA Teknokent'te şirket kuran Güler, burada benzeri Hatice Kalaycı Güler ile çalışmalara başlayarak, ateşlilik ve rutubet izlem aleti üretti. Genç çiftin ürettiği maşa demincek ilkin site hastaneleri ve eczaneler iktisap etmek neredeyse nice bölgede ateşlilik ve rutubet takibinde kullanılıyor.

Firma yöneticilerinden uran mühendisi Hatice Kalaycı Güler, AA muhabirine, KOSGEB ve Ata Teknokent'in desteğini alarak evcil maşa üretmeye başladıklarını söyledi.

Teknokent'te şimdilik ateşlilik ve rutubet izlem cihazları, kur ölçerler, alıcı izlem sistemleri, hususi yazılımlar ve elektronik dizaynlar yaptıklarını anlatım fail Güler, bu cihazların temelinde ise gine kendilerinin ürettiği işletim sisteminin olduğunu ve bunun yardımıyla tamamı ürettikleri cihazları engin yönetip, izlem ve kontrolünü yapabildiklerini aktardı.

"Yerli üretime dayanaklık etmek ergin olduk"

Güler, başkaca Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi ve öbür üniversitelerdeki hocaların projelerini yaşama geçirmede dayanaklık etmek olduklarını vurguladı.

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) aşısının korunması düşüncesince de emek vermek yaptıklarına dikkati çekici Güler, şunları kaydetti:

"Son devirde Kovid-19 dolayısıyla muammer olduğumuz aşı krizi vardı. Biz de birlikte ateşlilik ve rutubet izlem aleti ürettik. Bunları aşı dolaplarımızın takibinde de kullandık. Bu yönde ülkemize evcil üretime dayanaklık etmek ergin olduk. Şu anda site hastanelerinden eczanelere, ilgisiz iklim depoları ile seraların ateşlilik ve rutubet izlemesine derece nice yerde bu ürünlerimiz kullanılmaktadır. 10 site hastanesinde ürünümüz kullanılmaktadır fakat halis muhlis illerdeki nice eczanelerde cihazımız bulunmaktadır."

"Doğu'dan birlikte şeyler çıkıyor, bunu da ifşa etmek istedik, evcil istihsal olabiliyormuş"

Tedarikçilerin ülke dışındaki birlikte şirkete ulaşıp da kişi yazılım talebini iletemediğini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Bizim alıcılarımız ürettiğimiz maşa yardımıyla ateşlilik ve rutubet takibini evlerinden, cep telefonlarından ve bilgisayarlarından izlem yazar raporlama yapabiliyor. Maliyet adına da şu anda Türkiye'de bu ürünü en ceninisakıt fiyata satan firmalardan birisi biziz, birinci sınıf olmamıza rağmen. Bunlar da bizlere yarar sağlamaktadır. Doğu Anadolu'da bu başarıyı elde etmenin neşe ve gururunu yaşıyoruz. Devletimiz, ATA Teknokent ve KOSGEB destekleriyle bu günlere geldik. Onlara teşekkürname ediyoruz.

Doğu'dan birlikte şeyler çıkıyor, bunu da ifşa etmek istedik, evcil istihsal olabiliyormuş. Devletimiz bizlere kudret oldu. Bu kudret yardımıyla şu anda nice hususi kuruluşa, mutluluk kurumlarına işlev vermekteyiz. Bunu evcil üretimle sağlıyoruz. Katma değerimizi artırmaya çalışıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'

2021-12-17 17:23 - Spor

Akşener: Asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz

2021-12-22 14:19 - Politika

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

Ajda Pekkan, Bodrum'a kültür ve sanat elçisi oldu

2021-12-23 12:59 - Magazin

45 yaşından sonradan öğrendiği el sanatını doğacak kuşaklara aktarma etmek istiyor

2021-12-21 12:59 - Yaşam

Dünya Ekonomik Forumu’na Omicron engeli

2021-12-20 19:53 - Dünya

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

2021-12-21 11:34 - Ekonomi

Tüm çalışanlar, asgari ücret kadar vergiden muaf olacak

2021-12-20 23:37 - Politika

Kasımpaşa - Demir Grup Sivasspor: 1-3

2021-12-18 16:14 - Spor

Üniversite öğrencileri bakıma muhtaç yaşlıların eli ayağı oldu

2021-12-19 11:29 - Gündem

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya