Konya'da imal edilen antropoit robotlar Antalya'daki fuarın gözdesi oldu

"AkınRobotics" fabrikasının üretimini icra ettiği UVC arınıklık robotu, kontrol istirdat ve ağırlık taşımada kullanılabilecek dört ayaklı ARAT ile konuşabilen Mini Ada antropoit robotları, özellikleriyle dikkati çekiyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

Antalya

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan antropoit robot fabrikası "AkınRobotics"te tasarlanan ve sterilizasyon, kontrol istirdat ile ağırlık taşımada kullanılabilecek robotlar, görücüye çıktıkları Antalya'daki fuarda ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Antalya'da Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde bu sene 21'incisi 17-19 Kasım'da planlı "HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı"nda sağlık, tıbbi ve uygulayım bilimi dalında geliştirilen mahsulat sergilendi.

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan robot fabrikası "AkınRobotics"te tasarlanan robotlar, fuarda Türkiye'nin ayrımlı afiyet kuruluşlarından katılanlar denli ecnebi konukların da merakını çekti.

Ziyaretçileri selamlayan Mina Ada antropoit robotu, kesif pıtrak maske, hıfzıssıhha ve içtimai aralık kurallarına nazarıitibar gösterilmesi düşüncesince tembihat yaptı.

Özellikle evlatların robotla diyaloğu gülümsetti. Fuarda ayrıca, müstevli sürecinde geliştirilen ve bazısı devletlere ihraç edilen UVC arınıklık robotu ile kontrol kurtarma, ağırlık taşıma, erişim ilkin edinmek neredeyse serbest birlikte bölgede kullanılabilecek dört ayaklı "AkınRobotics At" (ARAT) da hünerlerini sergiledi.

Tamamen domestik yazılımlarla etkin robot, sentetik zeka ve kaynak el işi yazılımına sahip. Ayrıca ARAT, dip öğrenme sistemi sebebiyle müşterilerini tanıyor, öğrendiği bilgiyi yorumluyor, gözyaşı ve eşey analizi yapabiliyor. Fuarda, ARAT'ın elastiki hareketler sergilemesi ziyaretçilerin merakını çekti.

"Türkiye'nin nice noktasında robotlarımız fariza yapıyor"

AkınRobotics'te plan ihya bilirkişi yardımcısı Mehmet İşçi, AA muhabirine, fuarda içtimai robotların yanında ARAT ve UVC arınıklık robotuna talebin sıkı bulunduğunu söyledi.

Dünyada antropoit robotlarda dizi istihsal yapabilen birlikte üretimevi olduklarını aktaran İşçi, "Türkiye'nin nice noktasında robotlarımız fariza yapıyor. Havalimanında, otellerde, yetişek kurumlarını ve belediyelerin birçoğunda Mina Ada ile fariza alıyoruz. Kalabalık lokasyonların bulunduğu yerde kişilerin yönlendirilmesinde kullanılıyor." diyerek konuştu.

İşçi, cereyan edebilen UVC arınıklık robotunu müstevli sürecinde geliştirerek, tamamladıklarını belirterek, şöyleki konuştu:

"Robotumuz ahşap, güpür ilkin edinmek neredeyse yüzeylerin tamamında virüs ve bakterileri öldürmekte. Bununla ilişik tasdikli belgelerimiz mevcut. Yurt dışına bazısı devletlere satışını gerçekleştirdik. Birçok ülkeden de talepler geliyor, görüşmelerimiz bitmeme ediyor. Fuarda da sıkı candan karşılaştık. Özellikle fuarda dünya dışından eklenmiş olan misafirlerden Mini Ada, ARAT ve arınıklık robotlarımıza aşırı birlikte tomar arzu geldi. Talepleri değerlendirip, görüşmeler yapacağız."

Dört ayaklı Arat'ın da muhtelif yer koşullarında yürüyebildiğine yer veren İşçi, ARAT robotunun Ar-Ge'sinin bitmeme ettiğini, herhangi birlikte güneş yenilikler eklediklerini bildirdi.

Yük taşımada, kontrol kurtarmada, ulaşımda, aşırı ayrımlı lokasyonlarda kullanılabileceğine yer veren İşçi, "İnsanların ulaşamayacağı veya girmesinin riskli bulunduğu (Yangın, mayınlı semt vb) yerlere de ARAT kolay girebilecek. Belirli birlikte noktaya denli geldik. Her güzeşte güneş dair dünkü özellikler koyarak bitmeme ediyoruz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Başkan Vekili Bilecik: Derbi bittiğinde hakemi değil güzel oyunu konuşmak istiyoruz

2021-11-19 16:53 - Spor

Deprem anında panik içinde böyle kaçıştılar

2021-11-17 16:43 - -

İl Emniyet Müdürü yunus timi giysisi giyip motosikletle kenti dolaşıyor

2021-11-19 12:18 - Yaşam

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar

2021-11-20 23:23 - Ekonomi

Galatasaray taraftarından 'Squid Game' koreografisi

2021-11-21 20:03 - Spor

Uluslararası kredilerle çiftçilerin güçlendirilmesi hedefleniyor

2021-11-15 16:43 - Ekonomi

Pfizer, Kovid-19'a huzur geliştirdiği ilacın kullanım onayı düşüncesince FDA'ya başvurdu

2021-11-16 23:08 - Dünya

Geleneksel Türk okçuluğu Brüksel'de tanıtıldı

2021-11-21 20:59 - Dünya

Bu ilçede çarpık kentleşme giderek artıyor

2021-11-17 09:53 - Gündem

Evlat hasreti çeken baba Demir'den oğluna çağrı

2021-11-15 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya