Hentbol Milli Takım aktörleri DHA'ya konuştu

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 5-22 Ocak ortada 2023 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası 1’inci Eleme turu ekip maçları ve 2024 Avrupa Şampiyonası Ön Eleme maçları oynayacak.

Spor - 2 yıl önce

Milli takımın tecrübeli adları Can Çelebi, Coşkun Göktepe ve Yakup Yaşar Simsar derin geçecek karşılaşma takvimi öncesinde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

CAN ÇELEBİ: 60 DAKİKANIN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Milli takımın tecrübeli oyuncusu Can Çelebi, toy müşterek oluşum içinde olduklarını vurgulayarak, “Şu an ulusal takımda toy müşterek oluşum var, başkanımız ve çalıştırıcı ekibimiz değişti. Hava değişikliği ha ve insanoğlu burada müşterek şeyler üretmeye, değiştirmeye çabalıyor. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Biz de bunun karşılığını sahada hasretmek düşüncesince elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şu an kampımızın önce evreyi Ankara’dayız. Daha sonradan Romanya’ya tedbir turnuvasına gideceğiz ve elan sonradan zahmetli ancak inşallah neticeleri bizim adımıza elleme müşterek maratonu hatırlamak istiyoruz. Sırasıyla Kastamonu, Aksaray ve 3 adet dünya dışı maçı oynayacağız. Akabinde 6 maçlık müşterek seri, inşallah 6 maçın böylecene da 6 galibiyetle açıkgöz oluruz. Belki müşterek şeyleri bildirmek düşüncesince er ancak şu an dördüncü gündeyiz. Bizimle ilgilenen müşterek kol var, sürekli üzerimize titrendiğini görüyoruz. Bizim düşüncesince müspet müşterek iklim sonucunda de kendine bedel verildiğini hissederse, oyuncu karşılığını hasretmek düşüncesince elinden ne geliyorsa hazırlamaya çalışır. Bizler de elimizden ne geliyorsa neticede karşılaşma kazanırız kaybederiz ancak 60 dakikanın sonuna denli savaşım fail müşterek ekipman göreceksiniz” dedi.

“BİZ OYUNCULAR İÇİN OLUMLU BİR HAVA VAR”

‘Hentbol emektar günlerine ne devir kavuşacak?’ sorusuna dirilik Çelebi, “Bugünden itibaren. Başkanımız geldiği devir 2 saatlik müşterek istifham karşılık toplantısı yaptı. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi aldı ve kişi düşüncelerini fikirlerini anlattı. Bir şeyleri değiştireceğinin sözünü verdi. Bizlerden de beklentilerini anlattı ve değişime eş olun dedi. İnanıyoruz, kılıç de onun karşılığını hasretmek düşüncesince sahada elimizden geleni yapacağız” cevabını verdi.

COŞKUN GÖKTEPE: 2023 DÜNYA KUPASI İÇİN AVANTAJ ELDE ETMEK İSTİYORUZ

Milli takımın tecrübeli kalecisi Coşkun Göktepe, oynayacakları maçlardan en elleme neticelerle hâllenmek istediklerini belirterek, “Önümüzde 2023 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Elemeleri ve 2024 Avrupa Şampiyonası Ön Elemeleri var. Kampımız oldukça elleme gidiyor. Buradaki kampımız bittikten sonradan Romanya’da turnuvaya gideceğiz. Orada kendimizi elan elleme rüyet şansını elde edeceğiz. Daha sonradan da resmi maçlarımıza başlayacağız. İnşallah oynayacağımız maçlardan en elleme neticeleri alarak galibiyetle ayrılarak 2023 Dünya Şampiyonası’na katılabilme namına kazanım kesbetmek istiyoruz, inşallah bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

“HENTBOLU ESKİ GÜNLERE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Takımdaki havanın elleme bulunduğunu vurgulayan tecrübeli kaleci, “Federasyonumuz topu topu kuvvetiyle bizlere emniyetsiz müşterek dayanak noktası veriyor. Onların da enerjisini yanımızda hissediyoruz, inşallah daima baş başa hedefe erişebilmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız ve başaracağız. Hentbolu emektar günlerine çelimsiz sürede bildirmek düşüncesince çalışacağız” sanarak konuştu.

YAKUP YAŞAR SİMSAR: 6’DA 6 YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Milli takımın oyun kurucusu Yakup Yaşar Simsar, 6’da 6 gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak laflarını şöyleki sürdürdü:

“ Kampımız uran taktik ağırlıklı geçiyor. Şu an gelişigüzel obje olumlu. Romanya’da müşterek tedbir turnuvası yapacağız. Kendimizi gitmek düşüncesince elan elleme punt olacak. Sonrasında 6 maçımız var. Kayıpsız atlatmayı düşünüyoruz. 6’da 6 gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah istediğimiz kabilinden neticeleri alıp yurda döneriz.”

“OKAN HOCAM BİZİ ÇOK İYİ HAZIRLIYOR”

"Antrenmanlarda da oldukça iyiyiz, tek maslahat yok" diyen Yakup Yaşar Simsar, “Okan hocam oldukça elleme hazırlanmış, bizi de aşırı elleme hazırlıyor. İnşallah maçlara da yansıtırız ve 6’da 6 yaparız. evvel değerli olmalıyız. Voleybolda kesinlikle dünya haricinde değerli olduysak, bunu bizim de yapmamız gerekiyor. Bunun düşüncesince elleme müşterek oluşum gerekiyor. Federasyon elan toy değişti. Okullara ve altyapıya inmemiz lazım, oralardan da zeki dallar yetiştirmemiz gerekiyor. Bunlar çabucak olacak şeyler değil. Çok elan elleme seneler bizi bekler” biçiminde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener: Asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz

2021-12-22 14:19 - Politika

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

Ajda Pekkan, Bodrum'a kültür ve sanat elçisi oldu

2021-12-23 12:59 - Magazin

45 yaşından sonradan öğrendiği el sanatını doğacak kuşaklara aktarma etmek istiyor

2021-12-21 12:59 - Yaşam

Dünya Ekonomik Forumu’na Omicron engeli

2021-12-20 19:53 - Dünya

Sakin Şehir Şavşat’dan kartpostallık kar manzaraları

2021-12-23 16:44 - Gündem

Önder Karaveli, karşılaşmanın ardından gözyaşlarını tutamadı

2021-12-23 22:46 - Spor

Hikmet Karaman: "2-0'dan geriye dönüş çok önemli"

2021-12-23 22:07 - Spor

Hentbol Milli Takım aktörleri DHA'ya konuştu

2021-12-26 16:13 - Spor

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

2021-12-21 11:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya