Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

İzmir'de bilirkişi doktorlarla müşterek avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors" konserlerden elde etmiş olduğu gelirin hepsi ile hediye yapıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

İzmir

İzmir'de bilirkişi doktorlarla müşterek avukatın toprak almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors", sağlık ve terbiye kurumlarına destek gayeli konserlere çıkıyor.

Grupta bateri araklayıcı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan önderliğinde 2013'te kurulan, Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Can Güney, Beyin Cerrahisi Uzmanı Görkem Yavaş, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Soysal Turhan, Pedodonti Uzmanı Dr. Esin Güney, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Özcan ve avukat Eray Egemen Özkan'dan oluşan müzik grubu The Roctors, kentteki ayrışık mekanlarda konserler veriyor.

Repertuvarlarında Türkçe ve İngilizce popüler ve rock şarkılarına toprak sağlayan grup, konserlerden elde etmiş olduğu gelirlerin tamamını, sağlık ve eğitimi kaplamak az daha bağışlıyor.

Grubun kurucusu Prof. Dr. Kutsal Turhan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında müziğe ilgisinin arttığını fakat üniversiteden izinli olana derece müşterek grupta araklama fırsatı yakalayamadığını anlatım etti.

Grupta klavye araklayıcı kardeşi Uzman Dr. Soysal Turhan ile devir zamane yük düşüncesince stüdyoya girdiğini aktaran Prof. Dr. Turhan, kurmuş oldukları müzik grubuyla hayalini gerçekleştirdiğini anlatım etti.

Yaptıkları müzikle terbiye ve sağlık çalışmalarını destekledikleri düşüncesince iri büyüklük duyduklarını aktaran Prof. Dr. Turhan, "Müzik yaparken sevinçli devir geçiriyoruz. 'Neden müşterek bölgelere yararımız olmasın?' sanarak düşündük ve hakeza başladık. Bundan sonraları yapacağımız konserleri de oldukça iane gayeli ve topu topu geliri affedilmek az daha gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Müziği aşırı sevdiğini aktaran Turhan, "Müziğin meşgale adına yapılması da aşırı keyifli. Bir nesne insanoğlunun mesleği durumuna ulaştığında ve ıztırar olduğunda, arada müşterek hazzı o derece müşterek tomar olmaya biliyor. Müzik insanoğlunun rahatlaması, münasebat kurabilmesi, kendini anlatım edebilmesi düşüncesince aşırı dobra müşterek sefer ve yöntem. Biz müziği istekle yapıyoruz ve müşterek taraftan da anbean de tanınıyoruz. Her konserimize arkadaşlarımız geliyor ve tek gereksiz bırakmıyorlar. Konserlerden elde edilmiş topu topu gelirin de sağlık ve tahsile destek düşüncesince kullanılması bizi başkaca aşırı bahtiyar ediyor." sanarak konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Soysal Turhan, önemsiz yaşlardan itibaren piyano çaldığını, elan sonraları gitara geçtiğini aktardı.

Müziği her daim arınmak düşüncesince yaptığını tamlayan Soysal Turhan, "Biz tek devir müziği müşterek sağlık getirmek düşüncesince yapmadık, her daim esenlik düşüncesince yaptık lakin muahharen 'Bununla birilerine iane da edebiliriz.' sanarak düşündük. Bize tekâlif oldu, tığ bazısına öneri ettik ve müşterek biçimde iane konserleri de hazırlamaya başladık. İnsanlara da katkımız olunca kişiye elan da esenlik vermeye başlıyor ve elan motive ediyor." dedi.

Salgın periyodunun şahısların kendilerine çağ ayırmaları ve düşkü edinmeleri düşüncesince müşterek okazyon bulunduğunu aktaran Turhan, "Grup adına 'vaktim yok' bahanesini bildirme etmiyoruz. Çünkü üyelerimiz doktor, cerrah, dişçi ve her insanoğlunun işi yoğun. Bir duygu huy cerrahından elan az zamanı olabilecek birisini aşırı az biliyorum. O sebeple 'vakit yaratamıyorum' bence mazeret değil. Bunu arzulamak gerekiyor ve yapınca ne derece kendilerine faydası bulunduğunu görecekler. Kesinlikle şahısların bu biçimde müşterek meşguliyet bulmalarını istiyorum." sanarak konuştu.

Çocuk dişçi Esin Güney de, 5-6 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamını darülfünun yıllarında da ayrışık gruplarda fariza alarak sürdürdüğünü ve ekip üyesi bulunan eşiyle de bu vesileyle tanıştığını anlattı.

Grupta 6 senedir oyunluk aldığını tamlayan Güney, "Çok dobra organizasyonlar yapıyoruz. Zaten kişilere iane etmenin hazzını canlı müşterek dizge grubuyuz ve bunu hemen gündüzleri değil de gece olduğunda da muktedir olmak iri keyif. Yani hobimizden kişilere iane fail müşterek akıbet çıkması bizi aşırı bahtiyar ediyor." dedi.

Konser verilecek kesime mucibince repertuvarın değiştiğini özetleyen Güney, "Türkçe, yabancı, popüler ve rock müzikler de repertuvarımızda var. Biz zat ruhumuzu bakmak ve bahtiyar kılmak düşüncesince bu yola çıkmıştık ki baktık şahısların dünyasına dokunup onları da bahtiyar edebiliyoruz. Çocuklar, öğrenciler ve hastalar düşüncesince müşterek şeyler yapabiliyoruz. Yani hemen gün iş hayatımızda değil kendimizin meşgale adına yaptığımız işle de kişilere dokunabiliyoruz. Aslında misyonumuz bu, kendimizi bahtiyar ederken kullanıcılarını da bahtiyar etmek." sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İlhan Palut: 'Çok değerli bir 3 puan aldık'

2021-10-30 23:23 - Spor

COP26 İklim Zirvesi yarın başlıyor

2021-10-30 22:53 - Dünya

THF'nin yeni Genel Başkanı Uğur Kılıç oldu

2021-10-31 17:14 - Spor

Anıtkabir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

2021-10-29 11:03 - Gündem

Atakaş Hatayspor - Beşiktaş: 1-0

2021-10-30 19:17 - Spor

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

2021-11-01 12:03 - Yaşam

Zincir marketlere 'fahiş fiyat' cezası!

2021-10-29 10:07 - Ekonomi

Çağrı Erceber: 'Setlerde can güvenliği, rollerden daha önemli'

2021-10-28 11:28 - Magazin

G20 Liderler Zirvesi’nde aile fotoğrafı çekimi

2021-10-30 13:59 - Dünya

Suudi Arabistan, Lübnan büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 saat verdi

2021-10-29 23:38 - Dünya

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya