Antalya'ya 1000 futbol takımı gelecek

Futbol turizminde dünyanın ehemmiyetli destinasyonları ortada arazi meydan Antalya'ya, dinlenme kampı sezonunda tahminî 1000 takım, 1500'e benzeyen kombinezon düşüncesince gelecek. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Alkaya 'Bizim isteğimi

Spor - 2 yıl önce

Futbol turizminde dünyanın ehemmiyetli destinasyonları ortada arazi meydan Antalya'ya, dinlenme kampı sezonunda tahminî 1000 takım, 1500'e yaklaşan kombinezon düşüncesince gelecek. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Alkaya "Bizim isteğimiz, Avrupa'nın çelimli liglerinden ehemmiyetli takımları ağırlamak. Bizim tesislerimiz bu mevzuda baş döndürücü iyi" dedi. 

Dünya turizminin ehemmiyetli destinasyonlarından bir tanesi kendisine yayınlanan Antalya, iklimi, tabii güzellikleriyle turistler genişliğinde sporcuların da yeğleme etmiş olduğu metropoller ortada yukarı sıralarda arazi alıyor. Pandemiye karşın bu sene 9 milyondan ortak tomar turisti ağırlayan Antalya, deniz, kum, çağ turizminin yanında spor turizmiyle de adından yalan ettiriyor.

Türkiye'nin futbol takımları açısından en ehemmiyetli dinlenme kampı merkezlerinden bulunan Serik'teki oteller, futbol turizmine müteveccih hazırlıklarını tamamladı. Kentte arazi meydan 300'den ortak tomar FIFA standartlarına akıllıca tesisten tahminî 80'inin bulunmuş olduğu Serik'te yerlerin bakımı tamamlandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Alkaya, şehrin futbol turizmiyle ait madun bina ve olanaklarının yukarı kurda bulunduğunu söyledi. Antalya ikliminin gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışından takımların dinlenme kampı yapması düşüncesince akıbet basamak akıllıca olduğuna yer veren Alkaya, hanuman ve mart kocaoğlan sonunu havi dinlenme kampı sezonunda kente 1000 yöresinde takımın 1500'e yaklaşan kombinezon düşüncesince geleceğini söyledi.

'GELEN TAKIMLARI GENELLİKLE RUS PAZARINDAN'

Geçmiş zamanlarda dinlenme kampı fail bellik kıymeti efdal futbol takımlarının bu sene Antalya'yı yeğleme etmediğinden bahseden Alkaya "Gelen ekipler çoğu kez Rusya pazarından. Avrupa'nın madun kategorideki takımlarından uyanıklık bitmeme ediyor. Bizim isteğimiz, Avrupa'nın çelimli liglerinden ehemmiyetli takımları ağırlamak. Bizim tesislerimiz bu mevzuda baş döndürücü iyi. Marka ekipler ülkemize gelsinler ki, burada ağırlayalım. Liglerde çevrim arasının endamsız olması zımnında Antalya'ya alakanın azaldığını görüyoruz. Geçen mevsim Süper Lig takımları, endamsız ortak müddet de olsa değerlendirip geldiler. Bu mevsim düşüncesince şimdilik evolüsyon yok" sanarak konuştu.

'AMACIMIZ ÖNEMLİ TAKIMLARIN ANTALYA'DA KAMP YAPMASI'

Futbol turizminin pandemiden negatif etkilendiğinden bahseden Alkaya, şunları söyledi:

"Büyük takımların Antalya'yı yeğleme etmemesinin nedeni, pandemi öncesine dayanıyor. Rakip ülkelerden İspanya ve Portekiz'in fiyatta ucuzlama yapması ve Avrupa'da olmaları bizi negatif etkiledi. Bu başarıyı eline geçirmiş ortak kentiz. Tekrar çabalarımızı sürdürerek ehemmiyetli takımları, Antalya'ya iletmek istiyoruz. Bütçe ehemmiyetli değil. Marka takımların reklam şansı değişik irdelenmeli. Onlar elden mal değil, ülkemizin reklamını da yapıyor. Bizim geçmiş amacımız; ehemmiyetli takımların Antalya'da dinlenme kampı yapmalarını sağlamak. Şartlar güçleşse de çekicilik yaratacak baş döndürücü şeyimiz var."

'BEKLENTİMİZ 2020 YILINA GÖRE DAHA ÜST SEVİYEDE'

Spor turizminde önde mevrut tesislerden birinin adanmış ve marketing direktörü Gürsel Kaya ise futbol turizminin Antalya ve gayrimenkul turizminde ehemmiyetli dirimsel kaynaklarından bir tanesi olduğuna dikkati çekti. Pandemi zımnında Antalya'ya mevrut takım sayısının düştüğünü özetleyen Kaya, "Futbol turizmi fail tesisler, kendisine gayretimiz gine emektar dönemlere dönmek. Pandemi koşullarında en yukarı kurallara uyarak ağırlıyoruz. Kamplarını müspet bitirecek emekleri yapıyoruz. Bu yılki beklentimiz; 2020 yılına uyarınca şimdi yukarı seviyede. Ancak 2015 rakamlarında değil. Özellikle Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya ve Tacikistan, Doğu Avrupa ile Balkan ülkelerinden takımları ağırlayacağız. Batı Avrupa'dan pandemi zımnında mevrut takım sayısı düşük."

'SÜPER LİG TAKIMLARINDAN REZERVASYON YOK'

Süper Lig takımlarının bu mevsim çevrim arası endamsız mütemadi olması zımnında daha Antalya'da dinlenme kampı rezervasyonu yaptırmadığı tamlayan Kaya, "10 günce çevrim ortada yürek maçları eğer olmazsa hanuman kocaoğlan böylece Süper Lig takımlarını alanımızda ağırlayabileceğiz. Şu anne genişliğinde rastgele ortak ayırtma yok. Süper Lig takımlarının alanımızda dinlenme kampı yapması hem hesaplı bununla beraber lansman yönünde ağır yardım sağlıyor" sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener: Asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz

2021-12-22 14:19 - Politika

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

Ajda Pekkan, Bodrum'a kültür ve sanat elçisi oldu

2021-12-23 12:59 - Magazin

45 yaşından sonradan öğrendiği el sanatını doğacak kuşaklara aktarma etmek istiyor

2021-12-21 12:59 - Yaşam

Dünya Ekonomik Forumu’na Omicron engeli

2021-12-20 19:53 - Dünya

Sakin Şehir Şavşat’dan kartpostallık kar manzaraları

2021-12-23 16:44 - Gündem

Önder Karaveli, karşılaşmanın ardından gözyaşlarını tutamadı

2021-12-23 22:46 - Spor

Hentbol Milli Takım aktörleri DHA'ya konuştu

2021-12-26 16:13 - Spor

Hikmet Karaman: "2-0'dan geriye dönüş çok önemli"

2021-12-23 22:07 - Spor

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

2021-12-21 11:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya