Dünya

Zelenskiy, Ukrayna'da Rus tesirindeki dini kuruluşlara müeyyide kararını onayladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Ukrayna'da Rus tesirindeki dini kuruluşlara müeyyide kararını onayladığı bildirildi.

Zelenskiy, Ukrayna'da Rus tesirindeki dini kuruluşlara müeyyide kararını onayladı
02-12-2022 18:08
Kiev

Ukrayna Devlet Başkanlığı resmi genel ağ sitesinde toprak düzlük açıklamada, Zelenskiy'nin, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyinin, Ukrayna'da Rus tesirindeki dini kuruluşlara zatî ve kazançlı yaptırımları öngören kararını onayladığı belirtildi.

Açıklamada toprak düzlük karara göre, hükümete, Rusya Federasyonu'ndaki dini kurumlarının tesiri altında bulunan dini şirketlerin Ukrayna'da çalışkanlık göstermesini zecrî birlikte kanun tasarısı hazırlaması düşüncesince emir verildi.

Ukrayna Etnopolitika ve Vicdan Özgürlüğü Devlet Hizmetleri de Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin tüzüğünün, Moskova Patrikhanesi ile bağlantısı olup olmadığına müteveccih incelenmede bulunacak.

Ukrayna Güvenlik Servisi ile Ulusal Polis'e ilişkin asayiş birimleri, Rus hususi servislerinin Ukrayna'nın dini ortamındaki faaliyetlerini belirleme çalışmasını hızlandıracak, gerektiğinde zatî ve gayrı baskıcı yaptırımları uygulayabilecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?