Yaşam

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri ve doğaseverler Van Gölü'nde yüzdü

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri ile doğaseverler, Van Gölü çevresinin korunmasına ulama getirmek ve şita turizmine dikkati döşemek amacıyla, dondurucu soğukta gölde yüzdü.

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri ve doğaseverler Van Gölü'nde yüzdü
05-02-2023 23:08
Bitlis

Dernek üyeleri, "Van Gölü Kış Yüzme Şenlikleri" kapsamında 5'incisini düzenledikleri yüzme etkinliğini, Van'ın Gevaş ilçesi sahilinde gerçekleştirdi.

Akdamar Adası'nın karşısındaki kıyıda müşterek araya mevrut cemiyet üyeleri ve doğaseverler, musiki eşliğinde halay çekti, istinas hareketleri yaptı.

Ardından gölde müşterek müddet yüzen gruptakiler, kıyıda yaktıkları ateşli uğrunda ısındı. Etkinlik çay ikramı ve yer temizliğiyle sona erdi.

Derneğin umumi sekreteri Turan Altıntaş, nice ilden mevrut misafirlerle gölde yüzdüklerini belirtti.

Amaçlarının Van Gölü'ne dikkati döşemek ve bembeyaz tutulmasını iletmek bulunduğunu aktaran Altıntaş, "Bölgenin güzelliklerine cemaat kabarmak ve gezim potansiyelini öncelemek istiyoruz." dedi.

İstanbul'dan gelmiş olarak etkinliğe eklenen Ayhan İlhan ise "Buraya 4 arkadaşımla geldim. Dün Muradiye Şelalesi'nde, dakika de burada yüzdük. Vangölü Aktivistleri Derneği, çevre, natür ve Van Gölü namına aşırı iyi etkinlikler yapıyor. Biz de buna dayanaklık etmek verdik." sanarak konuştu.

Katılımcılardan Zerrin Kaval da Van Gölü havzasındaki güzelliklere dikkati döşemek istediklerini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?