Gündem

Kahramanmaraş ve yer illerdeki depremin peşi sıra istirdat ekipleri alana atıf ediliyor

Kahramanmaraş ve yer illerdeki depremin peşi sıra istirdat ekipleri alana atıf ediliyor
06-02-2023 08:05
Ankara

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki deprem zımnında Samsun ve mekân illerden alana 13 taşıt 64 nefis kadro gönderildi.

Samsun AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı, AA muhabirine, özek üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi bulunan 7,4 büyüklüğündeki depremin mekân şehirlerde de yıkımlara bozukluk bulunduğunu söyledi.

AFAD namına Osmaniye'de yıkılan binalardaki vatandaşların kurtarılması düşüncesince 4 taşıt 12 kontrol istirdat mensubu gönderdiklerine ayraç fail Uçarlı, bölgenin ihtiyacına uyarınca kadro sayısını arttıracaklarını dile getirdi.

Kastamonu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına ilişkin Kastamonu UMKE'den 3 ekipte 11 insan deprem alanına akım etti.

Bölgenin ihtiyacına uyarınca kadro sayısının artırılacağı öğrenildi.

Türk Kızılayı ise alana müşterek taşınabilir aş damı ara bulucu ile 2 personel gönderme etti.

Öte taraftan Tokat, Amasya, Sinop, Çorum ve Çankırı'dan ise 5 taşıt ile 41 nefis kontrol istirdat teknisyeni deprem alanına gönderildi.

Erzurum, Kars ve Ağrı'dan takımlar alana akım etti

Erzurum'da AFAD İl Müdürlüğü binasında birleşen ekipler, deprem alanına akım etmeden önceki sonuç hazırlıklarını yaptı.

İlk aşamada 40 personel, 6 istirdat ara bulucu ve 1 köpekten oluşan kontrol istirdat ekibi, depremden etkilenen illere akla yatkın yola çıktı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, Kahramanmaraş'ta meydana mevrut ve mekân şehirlerde de mahsus depremden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun"' dileklerini ileterek, "Arama istirdat ve geri hizmet dayanak noktası ekiplerimiz deprem alanına gönderme edilmiş durumda. Rabbim eren milletimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Kars AFAD İl Müdürlüğünden 2 araç, 1 büro müdürü ve 5 kontrol istirdat mensubu Malatya'ya gönderildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne ilişkin UMKE'den müşterek taşıt 5 personel, müşterek 112 aracı, 3 personel Kahramanmaraş'a akım etti.

Kars AFAD Müdürü Oktay Ayğan, öteki UMKE ve keyif ekiplerinin teyakkuzda beklediğini söyledi.

Ağrı AFAD İl Müdürlüğünden de 2 taşıt ve 14 nefis ekip, deprem alanına görmek kadar Van'a akım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?