USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl topu topu defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve yegâne başına topu topu defans sanayindeki ihracatın dörtte bir tanesini yapmış olduk." dedi.

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl topu topu defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk
28-01-2023 02:05
Istanbul

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda mütekellim Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojilerine akıllıca sürede baş döndürücü er başladığını söyledi.

Baykar'ın sonuç 20 yılda insansız iklim araçlarındaki geçmişini özetleyen Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların kişi sınıfında halis muhlis dünyaya belirgin boşluk ün saldığını ve şu anda 28 ülkeyle dünyanın en birlikte tomar ülkeye ihraç edilen ve en birlikte tomar savaşta bulunmuş silahlı insansız iklim uzlaştırıcı bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl boşluk ayında Bayraktar Kızılelma'nın evvela uçuşunu yaptığını hatırlatan Bayraktar, "Kızılelma, ülkemizin evvela insansız harp uçağı olacak ve havacılıkta geleceğin muharebesinde ihtilal yapacak. Hava muharebesinde geleceği anlatım fail ülkemizin evvela insansız harp uçağı ve dünyada da çabucak biraz iklim çeşidinden geliştirilen bu tayyare evvela uçuşunu güzeşte yıl yaptı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev çeşidinden kendilerine "Karabağ Nişanı" ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy çeşidinden "Devlet Liyakat Nişanı" verildiğini anımsatarak, şöyleki konuştu:

"Biz bunları ekibimiz yerine ve Türk mühendisleri yerine almış olduk. İnsansız iklim araçlarında verdiğimiz cenk birlikte açıdan ülkemizin havacılıkta akamete uğratılmış serüveninin baştan doğuşuydu. Allah'a şükür şu anda halis muhlis dünyada, hayattaki en DOĞRU rakibinden 5 kıvrım şimdi birlikte tomar konuşuluyor Bayraktar TB2'ler. Bayraktar TB2'ler mutedil derslik fakat en münteşir kullanıma sahip. Ülkemiz şimdi fevk derslik İHA'lar da üretiyor. mesela Anka, Bayraktar TB2'den şimdi fevk sınıf, Aksungur da öyle. Akıncı bunlardan da fevk sınıfta. Bayraktar TB2, en münteşir ve en havadan uyarlanmış edilebilen ortam bulunduğu için öbür şimdi mütekâmil platformlardan baş döndürücü şimdi birlikte tomar adından bahsettiriyor."

Bayraktar, bu devirde efdal uygulayım bilimi geliştiremeyen ulusların, toplumların az şimdi kıraat yemeni yeteneği namevcut toplumlar üzere bulunduğunu anlatım ederek, "Bu toplumların özgür olmaları da baş döndürücü zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilgi ve teknikle bulunan bağını yeni baştan kuruluş etmeliyiz. Toplumsal birlikte koyu dalavere peydahlamak mahsus Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını kurduk ve merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu birlikte düzenleme bulunan TEKNOFEST'i kurguladık." dedi.

"Fergani, 5-10 yıl sonraları ülkemizin feza serüvenine ağır dayanaklık etmek verecek"

Selçuk Bayraktar, Baykar şekilde 15 yılda kişi sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bayraktar birlikte açıdan evren geçmişine damgasını vurdu. Karabağ'da SİHA'larla kazanılan evvela mücadelesi Türk orduları kazandı. 28 ülkeye ihraç edildi. Tek kuruş AR-GE desteği, itimat almadan 20 salname serüvende ki dünyada da bu tür birlikte defans endüstri firması bulmanız baş döndürücü zordur. Bırakın onu, uygulayım bilimi firması bulmanız bile zor. Başlangıçtan bugüne gelirimizin yüzdelik 75'inin ihracattan olmasını sağlayıcı birlikte platform. Son senelerde ilkin SİHA bulunduğu dönemden itibaren, 2015'ten itibaren bu nicelik yavaş yavaş arttı. Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve biricik başına hepsi defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk."

Bayraktar, anası Canan Bayraktar öncülüğünde maşer sağlığı dalında icraat yapması hedeflenen Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfını (Cansağlığı Vakfı) kurduklarını belirterek, vakfın, psikoloji, psikiyatri, tutum bilimleri, genetik, immünoloji, onkoloji ve bulunmaz hastalıklarla ait tahminî 7 aydır icraat yürüttüğünü söyledi.

Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Kızılelma'dan sonraları ne mevcut diye bizlere daima soruluyor. Uzayla ilgili çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Türkiye'nin en dobra roketçisi Arif hocamızla birlikte. Yörünge aktarma araçları ve adi mahrek grup uyduları sonuç çağda gündeme geliyor. Hem enformasyon bununla beraber global konumlama sistemleri üzerinde icraat yürütüyor ve birlikte yandan da mahrek aktarma uzlaştırıcı denilen birlikte açıdan otobüse müşebbeh araçlarla fırlatma yapıldıktan sonraları yörüngeye gitmesi gerekiyor. O vesait daha dünyada yok, bunlara da minibüs diyebiliriz. Uzaya çıktıktan sonraları yörüngeye aktarma araçlarını. Bu bölgede da gene büsbütün kişi kaynaklarımızla, kimseden birlikte kuruş dayanaklık etmek almadan, Baykar'ın ihracattan elde etmiş bulunduğu gelir yoluyla feza girişimimizi kurduk ve 35 yabanlık ekibimiz yavaş yavaş büyüyor. Elbette 5-10 yıl sonraları ülkemizin feza serüvenine ağır dayanaklık etmek verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz. İnsanlığa bu bölgede da ulama sunacağını değerlendiriyoruz, Fergani ünlü feza girişimimiz."

"Türkiye’nin 20 yıl evvela hakeza birlikte ivmesi yoktu"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, icra ettiği sunumun arkası sıra moderatörlüğünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın icra ettiği söyleşide iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, birlikte matbuat personelinin Türkiye’nin sonuç yıllardaki defans sanayii alanındaki gelişimleri ve bu alandaki pozisyonuna bağlı sorusu üzerinde eskiden Türkiye’nin defans sanayii dalında dışarıya yayımcı birlikte konumda bulunduğunu belirtti.

Savunma endüstri dalının baştan bağımsızlaşma hareketinin bulunduğunu aktaran Bayraktar, şunları söyledi:

"20 yıl öncesinde yüzdelik 85’lere vasıl distribütörlerin, acentelerin oluşturduğu ve devletin kurduğu şirketler vardı. hususi bölüm baş döndürücü azdı. Biz insansız iklim uzlaştırıcı yapıyoruz, çalışıyoruz dediğimizde, hakeza birlikte şeyin Türkiye’den çıkabileceğine bulunan liberalizm sıfırdı şu demek olmaktadır ki öğrenilmiş zavallılık vardı. Dünyanın jandarmalığına soyunacak değiliz zorla kendimizi haysiyetli ve şenlikli birlikte biçimde arazi yüzünde mevcut olabilmek düşüncesince kapasiteye cemaat olmamız gerekiyor. Bu da fakat kişi teknolojini geliştirdiğinde beklenir olmaktadır öbür ayrışık zaman veririm zorla ferda keserim diyor. Türkiye’nin 20 yıl evvela hakeza birlikte ivmesi yoktu. Savunma sanayinde herhangi birlikte bölgede değerli mı bunu söyleyemem zorla Türkiye’nin dobra birlikte ivmesi var. Bütün evren bunu görüyor hakeza bitmeme ederse baş döndürücü dobra birlikte yere gelir. Teknoloji geliştiremeyen, bilimle bağını koparmış medeniyetlerin ve devletlerin başına neler geldiğini gitmek baş döndürücü güç değil. Şunu söyleyebilirim ki defans sanayii dobra birlikte ivme elde etti buradaki muvaffakiyet çırçıplak bölgeye taşınacak olursa türkiye ve medeniyetimiz iddialı birlikte noktaya gelebilir. İyi birlikte yere gidiyoruz, dobra birlikte ivmemiz var. Türkiye’den efdal teknolojik defans endüstri ürünü çıkabiliyor bundan sonraları bunu halis muhlis evren biliyor."

Bayraktar, Türkiye’nin defans piyasasının halis muhlis evren ile rakiplik ettiğini belirterek, "İçerde de rakiplik var. Savunma endüstri iri miktarda devletin kişi kurumlarıdır. Son 20 yıl ortamında hususi şirketler 2 bin 700’e denli çıktı. Özellikle teşebbüs ekosistemine teknolojistler çeşidinden müesses defans endüstri kurumları baş döndürücü şimdi az olanaklara cemaat olmalarına karşın baş döndürücü şimdi iddialı olabiliyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler