USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şampiyon Trabzonspor, tarihi rekorlar düşüncesince sahaya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, tarihinin en derinlemesine önderlik serisini de elde edecek. Bordo-mavililer başkaca ligin arka artan bölümünde de en çok nokta farkı ile şampiyona düşüncesince de savaş edecek.

Şampiyon Trabzonspor, tarihi rekorlar düşüncesince sahaya çıkıyor
05-05-2022 11:29

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Hatayspor'un misafiri olacak bulunan Trabzonspor, bitime 3 hafta kaldığında şampiyonluğunu duyuru ederken, tarihinin de en etraflıca önderlik serisini elde edecek. Bordo-mavililer 1979-80 sezonunda akıbet 28 haftalık dilimde önderlik koltuğunda oturarak sezonu böke adına tamamlamıştı. Karadeniz ekibi, bu sezonda Hatay deplasmanı ile baş başa 28 hafta önderlik koltuğunda güçlenmiş olacak.

Ligde 77 puanla önderlik koltuğunda oturan bordo-mavililer, 9. haftada mihman etmiş olduğu Fenerbahçe'yi 3-1 yenik ederek önderlik koltuğuna oturmuştu. Söz konusu dönemden sonradan koltuğu bırakmayan Trabzonspor bahtiyar sona ulaşırken, mevsim sonuna derece alacağı müspet yahut aksi neticeler ise tarihi rekor kırmasına bariyer olmayacak. Bordo-mavililer sezonun tamamlanmasıyla baş başa 30 hafta önderlik koltuğunda kalmış şekilde en etraflıca serisini yakalayacak ve tarihi ortak rekora elan imza atmış olacak.

Açık boşluk rekoru gelebilir

Lig tarihinde en aşkın nokta farkıyla şampiyonluğa vasıl kadro Galatasaray. Sarı-kırmızılı ekip, 1987-1988 sezonunda 90 puanla bahtiyar sona ulaşırken, ikinci sıradaki Beşiktaş 78 puanda kalmıştı. Aradaki 12 puan, şimdiye sincap şampiyonla ikinci arasındaki en faziletkâr ayırt adına tarihe geçti.

Süper Lig'de 77 puanla civar tam toprak meydan Trabzonspor, en benzeyen rakibi Fenerbahçe ise 68 nokta toprak alıyor. Aralarındaki nokta farkı 9 olurken, küsurat 3 haftada Karadeniz kadrosu maçlarını kazanıp sarı-lacivertlilerin kaybetmesi biçiminde ise en aşkın nokta farklıyla bökelik rekoru Trabzonspor'a önceki olacak.

Gökmen Şahin
 

İLGİLİ HABER
Şampiyon Trabzonspor, civar antrenmanı yaptı Şampiyon Trabzonspor, civar antrenmanı yaptı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler