USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, pakt tarihindeki en levent boylu yengi serisini yakalamalarıyla ait olarak, "Rekor, benim kırdığım müşterek rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Hedefimiz böke olmak" dedi.

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'
02-02-2023 00:05

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde savaşım etmiş bulunduğu Ümraniyespor'u 3-2 yenmiş etti. Mücadelenin peşi sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi, Ümraniye'nin aşırı güzel ortak ekipman olduğunu, aşırı talihsiz maçları bulunduğunu söylemiştim. Ümraniyespor, güzel ortak takım. Ofansif olarak güzel işler özne ortak takım. Çok ortak tomar gol konumuna girdik. İlk yarıda rakibimizin herhangi ortak kalemize geldiğinde, kemiksiz konum oldu. Bizim denli ortak ekipman için, geçmiş nısıf savunmalı manada hayalet kırıklığı oldu. Bugün savunmalı manada bizlere yaraşıksız ortak geçmiş nısıf oldu. Bundan ahir maçlar düşüncesince bunu düzeltmemiz gerekiyor. İkinci nısıf konum vermedik. 2-2'yi bulduk henüz sonradan 3-2'yi bulduk. Devamında ferde bizde kaldı ve maçı 3-2 önde bitirdik. Kazandığımız düşüncesince sevinçliyiz. Bugünden de aşırı ortak tomar öğüt alacağımız bilinçlilik ortaya çıktı" biçiminde konuştu.

"İkinci nısıf henüz dengeliydik, henüz akıllıcasına oynadık"

Devre ortada aktörleri ile ne konuştuğunun sorulması ilişkin Buruk, "Sakin olmaları gerektiğini, kalitemizi ortaya koyduğumuzda kazanacağımızı söyledim. Defansif manada geçişlerdeki organizasyonlara özen etmemizin icap ettiğinin altını çizdik. Leo Dubosi ikinci yarıda defansa geçince, Leo henüz istikrarlı oynayan ortak oyuncu. İlk nısıf Emre ile atak yönünde ürettik fakat defans geçişlerinde mesail yaşadık. Takım olarak bu hataları yapık. İkinci nısıf henüz dengeliydik, henüz akıllıcasına oynadık. Rakip de de 10 ad kalınca 3. golü buldu" sanarak yanıt verdi.

Yeni para aktarımı Kaan Ayhan düşüncesince ise Okan Buruk, "Önemli ortak oyuncu. Milli ortak oyuncu. Kaan'ı endamsız önel düşüncesince almadık. Uzun seneler Galatasaray'da oynasın sanarak aldık. İlk düşüncemiz onun stoperde kullanmak. Farklı ortak yerde gerekseme olduğunda, bunları da oynayabilen ortak oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Devre arasını beklemeyi düşünen ortak uran adamımım"

İlk nısıf bitmeden aktör değiştirmeyi düşünmediğini kail sarı-kırmızılıların uran direktörü, "Devre arasını beklemeyi düşünen ortak uran adamımım. Burada ecnebi değişiminden ötürü dü aktör değiştirmeniz gerekiyor. İlk nısıf düşüncesince aşırı yapılabilecek ortak bilinçlilik değil. Oyuncu değişimleri aklımdan geçmedi. Devre arasını beklemeyi, anca aşama yapmayı düşündük. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonları Emre özelinden görmek istemiyorum. Takım savunmasında aşırı şişman yanlışlar yaptık. Stoperlerimiz de hata kararlar verdi. Sadece Emre üstünden değerlendirmenin hata bulunduğunu düşünüyorum. Torreira çevresindeki dostlarının eksiklerini de kapattı, oyunu da kurdu. Sergio güzel ortak karşılaşma oynamadı. Onun standardını biliyoruz. Özellikle Torreira oradaki eksiklikleri de ortak nebze kapattık. Yoğun ortak hafta geçiriyoruz. Bir ahir pik aşırı değişik hazırlanmamız gerekiyor. Çok ehemmiyetli ortak takımla maçımız var. Bugünden henüz güzel olacağımızı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz"

Galibiyet serisini rekorunun hatırlatılması ilişkin Okan Buruk, "Rekor, benim kırdığım ortak rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Ben de bunun başındaki uran adamım. Hedefimiz böke olmak. Hafta hafta halis muhlis maçları kazanmaya odaklıyız. Rakiplerimizle aramızdaki nokta farkını ayırmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de düzeltmek istiyoruz. Bunu güdeleme olarak hem kendim oturuyorum bununla müşterek oyuncularım yaşıyor. Bu seneki ekip rakorları kırabilecek kapasitede ortak kadro. Çok güzel ortak halde gidiyoruz. İnşallah birçok maçlar kazanıp, hakeza bitmeme ederiz" dedi.

"Amacımız nokta farkını açmak"

Puan yerinde önde olmanın bası yapıp, yapmadığının sorulması ilişkin Buruk, "Kendi maçlarımıza bakıyorum, rakiplerimizin maçların da bakıyorum. Rakiplerimizin 5 haftalık kısımda kemiksiz ortak halde bizlerden henüz ağır fikstürü bulunduğu görüyorum. Bizim iç, rakiplerimizin aut sahada bulunduğu ortak fikstür var. Bununla beraberce kazanıp, rakiplerimizin müsabakasını seyrediyoruz yahut evvela izleyip ona mucibince çıkıyoruz. Amacımız nokta farkını açmak. Son haftalarda Fenerbahçe akıbet bugün golleri ile nokta farkını koruduğunuz görüyoruz. Puan farkını ileriye götürmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sol hoşgörüsüz transferini rafa kaldırdık"

Sol hoşgörüsüz transferinin durumuyla ilişik olarak ise Okan Buruk, "Sol hoşgörüsüz düşüncesince düşüncemiz olmuştu. Türk olarak bunu düşünüyorduk. Kazımcan iyileşti. Leo Dubois orada güzel başarım verdi. Biz bunu rafa kaldırdık. Kaan transferiyle savunmadaki düşüncemizi ortaya koyduk. Bu semt ile ilişik para aktarımı yapmayacak gibiyiz. Transferin akıbet gününe derece tadilat olabilir. İki parça oyuncumuzla yöntemleri ayırdık. Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'e teşekkürname ediyorum ve başarılar diliyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler