USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçının arkası sıra icra ettiği açıklamada, "Daha güzel oynayan taraftık. Daha mütekâsif olan, henüz güzel hazırlanmakta olan ve maçı da kazanmayı adalet fail taraftık. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli" dedi.

Okan Buruk: 'Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli'
09-01-2023 05:08

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaşmış olduğu Fenerbahçe'yi 3-0 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hem derbi bununla birlikte ligin devamı açısından çok ehemmiyetli müşterek maçtı. Maça başlamamız, planlarımız iri kısımda akıllıcasına işledi. Maçın geneline baktığımızda rakibimizden elan üstündük. Daha güzel oynayan taraftık. Daha mütemerkiz olan, elan güzel hazırlanmakta olan ve maçı da kazanmayı adalet fail taraftık. O sebepten oyuncularıma teşekkürname kılmak istiyorum. Bizim düşüncesince çok değerli 3 puana imza attılar. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli. Bizi herhangi müşterek devir destekleyen taraftarlarımıza da teşekkürname ediyorum. Onlara bu galibiyeti bağış ediyoruz. Bizim düşüncesince güzel, önemli, ayak tamamı açısından değerli müşterek geceydi" halinde konuştu.

"Barış'ı artık hem kenarda bununla birlikte ikinci ileri uç oyuncusu kendisine kullanmayı düşünüyorum"

Buruk, forvette Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirmesiyle ilgilendiren sorulan soruya, "Biz beceri yönetmen kendisine maçtan önceki müşterek karşılaşma yaşıyoruz. Orada Barış'ı bu biçimde hayalet etmiştik. Hem tamamı markajcı bununla birlikte defansın arkasına koşular yapan, rakibi yıpratıcı müşterek Barış hayalet etmiştik. O da bunu uygun uyguladı. Bazen bu kararlar tutmuyor olabiliyor. Bugün umumi kendisine bakmış olduğunuzda eksiksiz aldatmaca planı tuttu. Yaptığınız değişikliklerin bütünü bugün bizim düşüncesince olumluydu. O anlamda mutluyum. Olumsuz da olabilirdi. Barış'ı artık hem kenarda bununla birlikte ikinci ileri uç oyuncusu kendisine kullanmayı düşünüyorum” niteleyerek karşılık verdi.
Derbide Fransız topçu Leo Dubois'ya sol bekte fariza vermesi gönül rahatlığı ise sarı-kırmızılıların beceri direktörü, "Leo elan önceki o alanda oynamış ve bizlere müspet izlenimi vermişti. Özellikle güzel defans önleyen müşterek oyuncu. O tarafını burada kıymetlendirmek istedik. Hücuma da desteği oldu. Kendini baştan sona amade tutuyor. İyi müşterek tecrübeye sahip. Görevini güzel müşterek biçimde yaptı" dedi.

"Şikayet yönünde söylememiştim"

Fenerbahçe derbisi düşüncesince elan az dinlendiklerine müteveccih açıklamasının hatırlatılması üstüne Okan Buruk, "Bir kol 5 güneş önceki oynadı. Bir güneş elan extra taktik emek vermek şansı var. Bunu yakınma yönünde söylememiştim. İki güneş yenilenme yaptık ve hemen dünü takımımızla çok çelimsiz müşterek taktik emek vermek yönünde kullandık. Ben yakınma etmemiştim, rakibin müşterek güneş elan taktik emek vermek imkanının bulunduğunun altını çizmiştim" açıklamasında bulundu.

"Şampiyonluk yarışında 3 benek bizim düşüncesince çok önemli"

Deplasmanda tahsil edilen Fenerbahçe galibiyetinin kendileri düşüncesince çok değerli bulunduğunu kail Buruk, "Aynı biçimde Fenerbahçe de Galatasaray'ı yense bu çok değerli olacak. Bizim meraklı kendisine beklentilerimiz var. Şampiyonluk yarışında 3 benek bizim düşüncesince çok önemli. Bunun yanında, bizlerden galibiyeti muntazır çok iri müşterek kütle var. Burada iri Galatasaray taraftarının beklentisi vardı. Bugün bunu karşıladık, onları bahtiyar ettik. Bizi maksimum sevindiren onların yüzünü güldürmemiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Değişik müşterek gaz yuvarı yaşamadık"

Fenerbahçe derbisine alışılagelen müşterek biçimde hazırlandıklarını tamlayan sarı-kırmızılıların beceri direktörü, "Değişik müşterek gaz yuvarı yaşamadık. Futbolcular elhak hudayinabit kendisine menfaatlerini bu maçlara hazırlıyor. 1-2 hafta önceleri oyuncular solgun kartpostal görmeye başladı. Ceza sınırındaki oyuncular kartpostal görmeye başladı. Üstlerine extra müşterek yük, şarj etmek istemedim. Çok ayrımlı müşterek obje yapmadık. Bütün herhangi müşterek şeyi alışılagelen yaptık. Konuşmalarımız, sahaya gelişimiz, otobüsteki çaldıkları müzikler, marşlar... Stada girerken camlara vura vura girdiler. Burada oyuncularımızın ne denli güzel hazırlandığını görebiliyoruz. Bunun olumsuzu da olabiliyor. Fenerbahçe de inanıyorum ki çok güzel hazırlandı. Farklı müşterek senaryo da çıkabiliyor. Bugün güzel oynayan, adalet fail yan bizdik. Bunun mutluluğunu yaşayacağız" halinde konuştu.
Derbide fariza verdiği Berkan Kutlu'nun da güzel müşterek başarım sergilediğini tabir fail Okan Buruk, "Berkan herhangi müşterek devir çalışan, kendini amade markajcı oyunculardan biri. Kime ne devir formanın geleceği mahsus olmuyor. Berkan da bugün ehemmiyetli müşterek oyuna imza attı. Sahada en iyilerden biriydi" dedi.

"Oyuncularımız da umumi kendisine güzel oynadı ve hakeza kemiksiz müşterek akıbet elde ettik"

Fenerbahçe'nin maçlarını izlem ettiğini kail Buruk, "Rakip olunca birbirinizi çok güzel tanıyorsunuz. Çünkü herhangi müşterek Fenerbahçe müsabakasını oturup heyecanla seyrediyoruz. Aynı biçimde Fenerbahçe de herhangi müşterek Galatasaray müsabakasını izliyor. Çünkü rakipsiniz, benek kaybetmesini istiyorsunuz. Her maçı çok mütemerkiz müşterek biçimde seyrediyorsunuz. Fenerbahçe bugüne denli eksiksiz güzel takımlara gönül rahatlığı müselles savunmayla çıktı. Biz de buna layıkıyla hazırlandık ve rakibi karşılamayı bunun üstünden yaptık. Berkan'ın ikinci topları alması önemliydi. Mertens'in devir zamane ortaya gelip Berkan ve Oliveira'ya iane etmesi. Onun haricinde geçişler. İleride defans arkasına sarkacak dört aceleci oyuncumuz vardı. Savunmada da aldatmaca kurmada da iyiydik. Rakibimizin eksikliklerini, kapatamadığı bölgeleri elan güzel kullandık. Rakibimiz bugün düşündüğümüz, çözümleme ettiğimiz biçimde oynadı. Biz de buna akıllıcasına karşılık verdi. Oyuncularımız da umumi kendisine güzel oynadı ve hakeza kemiksiz müşterek akıbet elde ettik" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Uygar Aydın
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler