USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Metaverse'nin Türkiye'deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması'nda müşterek araya ge

Meta, xtopia ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yaşama geçirilen Meta İnovasyon Buluşması, İstanbul'da düzenlendi.

'Metaverse'nin Türkiye'deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması'nda müşterek araya ge
05-10-2022 14:59
İstanbul

Meta'dan meydana getirilen açıklamaya göre, buluşma, iş dünyasından önde mevrut isimlerin, yöntem yapıcıların, mazruf üreticilerinin ve medyanın katılımıyla Zorlu PSM'de gerçekleştirildi.

Etkinlik, "metaverse"nin Türkiye'deki geleceği, sunmuş olduğu potansiyeller ve gelecekte esas sektörlere tesirini ele düzlük nice panele ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte paylaşılan verilere göre, "metaverse" kalburüstü müşterek biçimde geliştirilirse, 2035 yılına denli Türkiye ekonomisine 37,5 bilyon dolar yardım sağlayabilecek. Paylaşılan öbür bilgilere uyarınca ise yayılmış namına beğenilen ve ehemmiyetli seviyede ayırt yaratabilen müşterek "metaverse" kurmak düşüncesince bilim ve yazışma teknolojilerine ağır oranda envestisman yapılması gerekiyor. Ayrıca etkinlikte, Türkiye'deki işletmelerin sayısal becerilerinin henüz da müşterek tomar gelişebileceği ve yöntem yapıcılar ve düzenleyicilerin, kompetitif müşterek "metaverse" ekosisteminin geliştirilmesinde ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayabileceği vurgulandı. Türkiye'de "metaverse" fırsatlarından faydalanması beklenen anahtar sektörler ise perişan ve e-ticaret, eğitim, firez ve turizm, düzen ve e-spor namına öne çıkıyor.

Açıklamada, toplantıdaki değerlendirmelerine arazi maruz Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, hızla gelişen teknolojinin iri müşterek çabucak değiştiğini, bu durumun insanoğlu yaşamına etkilerinin de görüldüğünü anlatım etti. İnternetin bu değişim işlemi hızlandırdığını, "metaverse"nin ise bu değişimin eriştiği sonuç gözcü bulunduğunu vurgulayan Sayan, "Ancak bu değiş burada kalmayacak. 2035 ve ötesinde 'metaverse'nin henüz da iri ve cümbüş donör kullanma alanlarını göreceğiz. "Metaverse", sosyalleşmeden ticarete, tahsilden sanata nice noktada tükenmez olanak sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sayan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi'nin önderliğinde bu mevzularda çalışmalara bitmeme ettiklerini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bu imkanlar hem toy işletmelerin oluşmasına, hem de bulunan işletmelerde değişimine ihtimal sağlayacak; özellikle oyun, e-ticaret, bankacılık ve perişan edinmek neredeyse tamamı sektörleri kapsayacak. Bu evrede şurası önemle anlatım etmeliyim ki 'metaverse' beraberce geliştirilmeli ve mesul müşterek biçimde nesir edilmelidir. Eminim ki 'metaverse' ekonomisi gelecekte Türkiye'nin sevimsiz güçlerinden biri olacak. Ülkemiz sayısal oyunlar sektöründeki tecrübesini, talimli insanoğlu kaynağını, azmini 'metaverse' teknolojileri dalında da kullanacak ve sayısal oyunlar dalında gösterdiği başarıyı ve yakaladığı ivmeyi tamamı paydaşlarla teşrikimesai içerisinde 'metaverse' teknolojileri dalında da gösterecektir."

"Teknolojinin hoppadak tüketicisi değil, ayrımsız sürede üreticisi olmayı hedefliyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında, teknolojik gelişmelerin, insanoğlunun sınırlarının ötesine mürur arayışıyla ortaya çıktığını kaydetti. "Metaverse"nin de bunun müşterek yansıması bulunduğunu vurgulayan Kacır, "Değişimin şahsen içre edinmek müşterek taraftan uyarlama gerektirse de müşterek taraftan yaşamı henüz dörtköşe ve nefes kesici hayatta kızarmak düşüncesince müşterek punt sunuyor. Türkiye'de sonuç devirde bu bölgede esas müşterek yöntem güdüyoruz, hızla gelişen teknolojinin hoppadak tüketicisi değil, ayrımsız sürede üreticisi olmayı hedefliyoruz. Genç nüfusu delik uğrunda bulundurduğumuzda bu toy alanlar düşüncesince Türkiye baş döndürücü iri müşterek piyasa edinmek birlikte, bu sahanın iri müşterek üreticisi olma potansiyeline sahip. Bu da Türkiye ekonomisi düşüncesince ehemmiyetli neticeler doğurabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Metaverse' on sene içerisinde 1 bilyon insana ulaşacak"

Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş da "metaverse"nin on sene içerisinde 1 bilyon insana ulaşacağını vurguladı. Türkiye'nin efdal ve dinç nüfusa sahip, büyüyen ve büyümekte bulunan müşterek piyasa bulunduğunu anlatım fail Toptaş, verilerin, Türkiye’deki önemsiz işletmelerin yüzdelik 77'sinin 2021 senesinde işletmelerini kurarken Facebook’tan faydalandığını gösterdiğini kaydetti. Toptaş, evren genelinde ise 210 milyondan müşterek tomar insanoğlunun Facebook üstünden Türkiye’deki müşterek işletmeyle bağlanak kurduğunu belirterek, "Bugün burada memleketimiz düşüncesince toy istihdam alanları ve iş fırsatları yaratış potansiyeli sunacak 'metaverse' terimini derinliğine konuşabildiğimiz müşterek düzlük yarattığımız düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Önümüzdeki on sene içre global namına 3 trilyon dolardan ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'de 360 bilyon dolardan müşterek tomar değere eş olabilecek müşterek potansiyelden bahsediyoruz. Biz de Meta olarak, Türkiye'nin 'metaverse'yi hızlıca benimsemesi ve bu bölgede prodüktivite göstermesi düşüncesince çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

xtopia kurucusu Lalin Akalan ise, "metaverse"nin çabucak gündemde bulunan müşterek terim durumuna geldiğini, evvel kere esas zamanlı ve ortaklaşa müşterek biçimde global müşterek mahsul ihya sürecinde olunduğunu anlattı.

Program kapsamında düzenlenecek ikinci aktiflik bulunan Ancient Futures Sergisi 14 Ekim Cuma haset xtopia, Meta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı teşrikimesai ile Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Yaratıcı ekosistemden davetlilere hususi etkinlikten öne çıkan icraat ortada projection mapping, kudret performansı ve müzenin aut yüzeyini kaplayacak müşterek türkü enstalasyonu bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler