USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Meslek lisesinde matbaacılığı öğrenirken hem kazanıyor hem kazandırıyorlar

Bursa'nın esaslı görgü bilimi bilimi kurumlarından Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin basımevi teknolojisi dalında üretime katkıda mevcut öğrenciler, hem bilgilerini pratiğe döküyor aynı zamanda harçlıklarını çıkarıyorlar.

Meslek lisesinde matbaacılığı öğrenirken hem kazanıyor hem kazandırıyorlar
25-11-2021 11:59
Bursa

Kentte basımevi dalında görgü bilimi bilimi verici bir tane kasıntı bulunan bölüm, 30 senedir bu sahanın gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu enerjisini yetiştiriyor.

Son uygulayım bilimi cihazlarla üretimin sürdüğü okulda ilkin Bursa'daki hepsi amme hastanelerinin pestil yatış dosyaları, belgelik dosyaları, matbu evrak, risale ve afiş kabil gereksinimleri karşılanıyor, görgü bilimi bilimi kurumları düşüncesince karneler basılıyor.

Lise çağlarında diyar ekonomisine katkıda bulunmaya süregelen alandaki 168 öğrenciye maaş ifa de yapılıyor.

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Celal Ulusoy, AA muhabirine, 1946'da oluşturulan lisenin enformatik teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, araba teknolojisi, basımevi teknolojisi, möble ve iç mekan dizaynı ile donanım ve iklimlendirme teknolojisi sahalarında görgü bilimi bilimi verdiğini söyledi.

Üretim ve istihdam odaklı görgü bilimi bilimi anlayışıyla izlev verdiklerini, önceliklerinin mezunların sahalarında emek harcaması bulunduğunu tamlayan Ulusoy, "Alanında deneyimli öğretmenlerimizin verdiği eğitimler hemen sonra öğrencilerimiz istihsal yapabilen, işinde güzel birer uran öge pozisyonuna geliyor. Bununla bu arada görgü bilimi bilimi ve kol iş birliğini pekiştirmek istiyoruz. Sektörün bizlerden beklentilerini şimdi aceleci gerçekleştirebilmek düşüncesince dalında kurumsallaşmış firmalarla toplantılar yapıyoruz." dedi.

Ulusoy, öğrencilerin okulda hem öğrendiklerini aynı zamanda harçlıklarını çıkardığını dile getirdi.

Kovid-19 sürecinde üretime aralık vermediklerini aktaran Ulusoy, şu detayları paylaştı:

"Sektörle yaptığımız toplantılarda, mütebeddil uygulayım bilimi dair kendimizi güncelliyoruz. Bursa'daki hepsi amme hastanelerinin pestil yatış dosyaları, belgelik dosyaları, matbu evrakını, broşürlerini ve afişlerini kılıç üretiyoruz. Bununla bu arada okulların karne gereksinimlerini hepimiz karşılıyoruz. Talep olması yerinde öteki illerimize de bu türden hizmetleri verebiliriz. Bu sene şu anne derece satmış olduğumuz ürünlerden ötürü ciromuz 2 milyon liraya ulaştı. Öğrencilerimizin üretime katkılarından ötürü konuşu hasılatları da mevcut, maaş geliri 2 bin liraya vasıl öğrencilerimiz var."

Dizgi hatalarını mâni devam etmek düşüncesince yazın öğretmenlerinden dayanaklık etmek alıyorlar

Matbaa Alanı Şefi Alkan Doğanay ise 25 senedir fariza meydana getirdiği kısımda hem görgü bilimi bilimi aynı zamanda istihsal faaliyetinde bulunduklarını belirtti.

Sektöre "aranan eleman" yetiştirdiklerini vurgulayan Doğanay, şu şekilde konuştu:

"Grafik tasarım, matbaacılığın evvel adımıdır. Öğrencilerimizi 9. sınıftan sonraları dallara ayırıyoruz. Baskı önceleri programında öğrencilerimize tasarımları gösteriyoruz. Daha sonraları grafikten mevrut çalışmaların kağıt ilişkin aktarıldığı emek harcamaları öğrencilerimize gösteriyoruz. Baskı hemen sonra da zımbalama, kesme, paketleme kabil derslerimizi öğrencilere göstererek bu sahanın gereksinimi doğrultusunda çalışıyoruz. Öğrencilerimiz grafik, matbaa, reklam, tablo sahası kabil nice yerde ferah ferah iş bulabiliyor."

Doğanay, öğrencilerin tertip etabında Türkçeyi akıllıcasına kullanmasını getirmek ve hataları mâni devam etmek düşüncesince yazın öğretmenlerinden iane aldıklarını bildirdi.

Matbaa öğretmeni Raif Çınar da istihdam düşüncesince kalifiye istihsal fail öğrencilerin ulaşması şartıyla savaş verdiklerini, amme kuruluşlarında konuşu ömrünü tamamlamamış makineleri onararak kendilerine istihsal bandı oluşturduklarını anlattı.

Öğrencilerden Fadile Demir de cümle sahibi kazanmak düşüncesince bu kısmı seçtiğini ve koluna "altın bilezik" kondurmak istediğini tabir etti.

Feride Demir, okuldaki çalışmalarla hem familya bütçelerine katkıda bulunduklarına aynı zamanda kişi gereksinimlerini karşıladıklarına dikkati çekti.

Nisa Çalışkan, kazançlarının arada bir minimum tutarı bulduğunu ve amme kuruluşlarının siparişlerini edinmeyi beklediklerini aktardı.

Rabia Tuyli ise basımevi bölümünde icra ettikleri çalışmalarla mesleklerini pekiştirdiklerini ve geleceğe tehlikesiz adımlarla yürüdüklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler