USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 'Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut. O halde müşterek tatlı Kıbrıslı Türklerin haklarını, hukukunu duman eylemek düşüncesince herhangi müşterek muhtelif planla programla kurnaz oyunlarla bizlere b

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 'Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut'
24-11-2022 19:06

İnönü Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Törenine eklenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘Doğu Akdeniz'deki gelişmeler çerçevesinde gökçe yurt ve Kıbrıs' mevzulu evvel açma konferansında konuştu. Konferans evveliyat namına Fahri Doktora Ünvanı maruz Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a cübbesini İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay giydirdi. Kıbrıs'ta 50 senedir sürdürülen müzakerelerin böylece Avrupa'nın yardımıyla Kofi Annan planının devreye sokulduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, o çağda Kıbrıslı Türklerin şişman müşterek özveri yaparak 'evet' demelerine karşın Rum tarafının oylamada 'hayır' söylediğini anımsattı. Avrupa'nın o süreçte bu plana he denilmemesi karşısında ambargo, izolasyon, ağaç pervaz yasağı kabil nice uygulamayı kaldıracağını vaat etmesine karşın lafında durmadığını da anlatım fail Tatar, “Biz 'evet' dedik fakat göz boncuğu vaatlerini tutmadılar. Rum kesimi 'hayır' demesine karşın endamsız müşterek müddet sonradan Avrupa Birliği'ne aldılar. AB'ye biricik cepheli alınıyorlar, güvenceci iklim bulunan Türkiye'ye danışmadan, Kıbrıs'ın müessis ortağı bulunan Kıbrıs Türklerine sorulmadan AB'ye alınıyorlar. Ada'nın tümünün sahibiymiş kabil AB devleti yapıyorlar, sonrada federal kesiksiz müşterek hal düşüncesince kesin şekilde dü devletin birleşmesi geçişsiz diyorlar. Ondan sonradan Türkiye Cumhuriyeti'ne ‘sen AB üyesi değilsin Kıbrıs'taki hükümdarlığın, 350 salname geçmişin, hakkın, hukukun gelişigüzel ayrışık iddiaların sıfırla çarpılarak Ada'nın güvenliğinin AB kabilinden karşılanacağını' söylüyorlar 1974'den buyana Ada'da bulunan Mehmetçik ve Türk askerinin Ada'dan çekileceğini söylüyorlar.” ifadelerine toprak verdi.

Bu vaziyeti katiyen onama etmeyeceklerinin altını müşterek kere henüz çizen Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye ile bizim beraberce geliştirdiğimiz siyaset, bugünkü Doğu Akdeniz politikasını şekillendirmektedir. Onun düşüncesince Kıbrıs, Doğu Akdeniz, gökçe yurt bizim düşüncesince aşırı önemlidir. Doğu Akdeniz'deki dengeler aleyhimize çevrilirken, gine yeniden dengeyi esasi rayları ilişkin oturtmada sonuç beş altı senedir şişman müşterek muvaffakiyet elde ettik. Çünkü ne dedik ‘Artık hâkim eşitlik' dedik, bundan hakeza dü mutluluk dedik, bundan hakeza mantinota bulunmayan dedik, federal bina altında bizleri tamamen Avrupa Birliği'ne tefriş eylemek Türkiye'yi de Doğu Akdeniz'den dışlamaya katiyen izin etmeyiz, dedik. Sizlerin tamamı bası ve tehditlerine karşın sizleri şişman Türk milletinin kopmaz müşterek parçası bulunan Kıbrıs ile arasındaki bağları koparmanıza gücünüz yetmez dedik” halinde konuştu.

Türk askerinin Kıbrıs'ta bulunması ile beraberce 1974 yılından buyana kimsenin burnunun bile kanamadığını kail Tatar, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı nedeniyle tabii caydırıcı müşterek kuvvet olmasıdır. Karşı yan müşterek halt yemeye kalkışamamıştır. Onun düşüncesince hacısı hocası sınırını bilecek ve tığ Türkiye'nin garantörlüğü ile Türk askerinin Ada'dan caydırıcı müşterek kuvvet şekilde varlığını sürdürmesi ile Kıbrıs'taki dengeleri o biçimde korumayı sonuna derece başaracağız” dedi. Avrupa Birliği'nin tanımış olduğu Güney Kıbrıs Cumhuriyeti'nin esasta nüfusu müşterek milyon bulunan müşterek Rum Devleti bulunduğunu da anlatım fail Tatar, “Bu nüfusu müşterek milyon bile sıfır Rum Devleti, Avrupa Birliği'ne gidiyor, orada hepiniz görüyorsunuz Fransa'nın Cumhurbaşkanı, Almanya'nın Başbakanı, İtalya'sı ve benzerleri o da orada duruyor. Ve orada duran eş aktüel Cumhurbaşkanları Nikos Anastasiadis. Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 milyonunun, 450 milyonluk Avrupa Birliği ile ilişkilerini veto edebiliyor. İşlerine ulaştığında öz bekaları düşüncesince Kıbrıs'ı biricik cepheli şekilde göz boncuğu arsıulusal sözleşmeden hakları yapılmaksızın Kıbrıs'ı müşterek AB ülkesi yapabileceklerini düşünüyorlar. Anastasiadis halis muhlis Ada'dan cumhur reisi şekilde gelişigüzel ayrışık görüşmeye protokole sözleşmeye engelleme edebiliyorlar. Ve Kıbrıs'ta bizlerin önünü tıkıyorlar. Türkiye'nin önünü tıkıyorlar. Böyle müşterek önsezi karşısında bizlerin bütünlük ve beraberliği ile mübarek ve ulusal davamızı en güzel biçimde ulusal hassasiyetlerimiz doğrultusunda yürütmekten başka çaremiz yok” ifadelerine toprak verdi.

İşlerinin hazırlop olmadığını ve senelerden buyana bu haksızlığa karşı direndiklerini de tamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Yıllardan buyana kazançlı kuşatma ve yalıtma ile gelişigüzel ayrışık engellemeye karşın müşterek kazançlı muvaffakiyet ortaya koyan Kıbrıs Türk halkı bu işe baş koymuştur. Bizim yolumuz mücahidin yoludur, bizim yolumuz Mehmetçiğin yoludur, bizim yolumuz Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkinin yolu, bizim yolumuz Şerefli Türkiye ile beraberce ulusal sorun icra yolu” dedi.

Şuanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde 144 değişik ülkeden öğrencinin görgü bilimi bilimi gördüğünü ve bu yerinde esasta müşterek nevi halis muhlis bu devletlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığını onama etmiş olduğu anlamına geldiğini anlatım fail Tatar, “Yüzlerde değişik ülkelerden turistler gelip gidiyorlar. Dünyanın değişik devletlerinde ticari ilişkilerimiz var, tedricen kökleşmekteyiz. Siyasetimizi sert temeller üstünde geliştirmeye etkin müşterek zihniyetle bunlarla çarpışıyoruz. Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut. O biçimde müşterek tatlı Kıbrıslı Türklerin haklarını hukukunu dağıtmak düşüncesince gelişigüzel ayrışık planla programla kurnaz oyunlarla bizlere bu yanlışları yaparak bizleri pes ettireceklerini sananlar karşılarında ahacık hakeza müşterek uğraş verici müşterek önsezi görüyorlar.” niteleyerek konuştu.

Erdal Akbuğa - Hatice Yetmen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler