USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: 'Biz daima daha iyi olabileceğimize inanıyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 5-0'lık Alanyaspor galibiyeti sonrası, “Daha iyi olabileceğimiz mevzular var. Bu galibiyetin keyfini çıkaracağız. Biz devamlı daha iyi olabileceğimize inanıyoruz” diyerek konuştu.

Jorge Jesus: 'Biz daima daha iyi olabileceğimize inanıyoruz'
19-09-2022 03:01

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe evinde Corendon Alanyaspor'u 5-0 yenmiş etti. Maçın peşi sıra matbuat toplasında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, takımının iyi ortak karşılaşma çıkardığını tabir ederek, “Zor ortak maçtı, evvel sıhhatsiz sayaç 2 gol bulmamıza karşın zordu. Rakibimiz acele ve kazalı kontrataklara çıkabiliyor. Benim takımım savunmalı manada kuvvetliydi. Görevleri enfazla biçimde adına getirdiler. Çok oyuncuyla defans gerçekleştirmek kolaydır, ehemmiyetli bulunan az oyuncuyla yapmak. Takımım bunu enfazla biçimde yaptı. Takımımı kutlama ediyorum. 6 maçta 20 gol attık. Yapmamız müstelzim bilinçlilik yolumuza sürdürmek ve daha da iyi olmak. Daha iyi olabileceğimiz mevzular var. Bu galibiyetin keyfini çıkaracağız. Biz devamlı daha iyi olabileceğimize inanıyoruz. Fiziksel boyut taktiksel durumla da bağlı. Oyuncularım hafta süresince baş döndürücü çalışıyorlar. Antrenmanlarda ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Doğru yoldayız ve bu biçimde sürdürmek istiyoruz. Hiçbir bilinçlilik kazanmadık, hedefler duruyor. Bu biçimde sürdürmek istiyoruz” dedi.

“Herkes ehemmiyetli ortak role sahip”

Kadrodaki etraflı oyuncuların ayrımsız biçimde çalıştığını tabir fail Jesus, “Biz biricik ortak düşün doğrultusunda çalışıyoruz. Rennes maçında 11'de başlamış bulunan 3 aktör elden 11'deydi. Takımın baş döndürücü cepheli başarım göstermesini sağlamaktadır bu durum. Herkes ehemmiyetli ortak role sahip. Sadece İrfan Can Eğribayat 11'de çıkmadı. Onun dışındaki oyuncuların bütünü 11'de oynadı. Bu da takımın daha baş döndürücü motive olup çelimli hissetmesini sağlıyor. Sahada infaz kılmak istediğimiz efkâr ortada hala baş döndürücü geliştirebileceğimiz şeyler var. Takımım da bu mevzuda istekli. Daha ortak tomar alıştırma yapmış olup çalışarak, onlarla konuşarak daha iyi ortak duruma getirebiliriz. Bireysel şekilde geliştiğinde oyuncular, ekip da gelişiyor. Türkiye A Milli Takımı'na revan 5 kıta aktör var. Bu da çalışmaların meyvesi. Her zaman daha iyi olabiliriz” biçiminde konuştu.

“Sakatlık açısından işler iyi gidiyor”

Takımdaki hastalıklı oyuncuların olmaması ile ilgilendiren soruya yanıt verici görmüş geçirmiş beceri adam, “Sakatlıklar ilkin üç günde ortak karşılaşma karşıcı takımlarda daha kesif olur. Bizim takımımızda haftada ortak karşılaşma karşıcı takımlara nazaran sakatlığa daha yatkın. Sağlık kadrosu bunu engel olmak düşüncesince baş döndürücü çalışıyor. Sadece Luan Peres sakat, o da bacağını direğe çarptı. Sakatlık açısından iyi gidiyor işler. Olmadığı senelerde olacak. Milli takıma revan oyuncuların sakatlanma ihtimali oluyor” ifadelerini kullandı.

“İsmail Yüksek ulusal takımın geleceği olacak”

İsmail Yüksek'in ulusal takıma çağrılmasıyla ilgilendiren mütekellim Jorge Jesus, “İsmail, fiziki kalitesi delici gailesiz ortak oyuncu. Kazanma hırsı var. Her zaman özverisini gösteriyor. Şimdiye derece da iyi maçlar çıkardı. Sadece Türk Milli Takımı'nın değil, halk ekipler standardını gördü. Kendisi Türk Milli Takımı'nın geleceği olacak. Bir biçimde bitmeme etmeli ve namına inanmalı” dedi.

“Arda'nın kıymetini biliyoruz”

Arda Güler'in performansı üzerine mütekellim Jesus, “Arda daha 17 yaşlarında ortak oyuncu. Herkes onu canlandırırken değerlendirmek istiyor. Ama hala elbette ki geliştirmesi müstelzim şeyler var. Fenerbahçe ile kıyasladığımızda ulusal takımda kuşkulanmak daha da zor. Onun şimdilik bunun düşüncesince anık bulunduğunu düşünmüyorum. Oyuncunun kıymetini biliyoruz. Adım hamle öğrenmeli ve değiştirmeli kendisini. Fiziksel manada baş döndürücü çelimli değil, topsuz oyunda baş döndürücü çapkın değil. Geliştireceği şeyler var. Yaşı hasebiyle alışılagelen bunlar. Topla baş döndürücü dirayetli ortak aktör ama ayak topu elden bu değil. Futbolda yeteneğin yanına eklenmesi müstelzim şeyler var. O da Türk Milli Takımı'nın geleceği olacak” biçiminde konuştu.

Ozan Buğra Koşar - İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler