USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi

İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Filistinlilerle, dü ahali düşüncesince dü mutluluk temelinde birlikte barışma sağlanması İsrail’in güvenliği, ekonomisi ve evlatlarının geleceği düşüncesince akla yatkın olandır". dedi.

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi
22-09-2022 22:00
Kudüs

İsrail Başbakanı Yair Lapid, dü devletli çözüme dayanak verdiğini vurgulayarak, ülkesinin güvenliği ve geleceği düşüncesince akilane bulunan şeyin, "Filistinlilerle, dü el düşüncesince dü mevki temelinde indinde barışma sağlanması" bulunduğunu söyledi.

Lapid, New York'ta evren liderlerini indinde araya getiren en şişman diplomatlık forumu BM 77. Genel Kurul görüşmelerinde katılımcılara seslenme etti.

İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine erinç "askeri tehdit" hatırlatması

Ülkesinin önündeki en şişman tehditlerden birinin "nükleer tehdit" bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Lapid, "Bizi duman kılmak talip ülke, ayrımsız sürede dünyanın en şişman yıldırı örgütünü, Hizbullah'ı kuran ülkedir. İran, Hamas ve İslami Cihad'ı akçalanmış ediyor ve Bulgaristan'dan Buenos Aires'e derece meydana getirilen şişman yıldırı saldırılarının peşinde İran var. İran, çekirdeksel tabanca çıkarmak düşüncesince gelişigüzel çeşitli çabayı yayınlayan katil indinde diktatörlüktür." dedi.

Ülkesinin, İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine erinç arsıulusal topluma sunmuş olduğu "askeri tehdit" seçeneğini yineleyen Lapid, şunları söyledi:

"İran diyeti çekirdeksel tabanca elde ederse onu kullanır. İran'ın çekirdeksel tabanca sahibi olmasını engellemenin indinde tane yolu masaya güvenli indinde askeri gözdağı koymaktır. Ancak ondan sonradan onlarla hâlâ etraflıca ve hâlâ çelimli indinde barışma yapılabilir.

İran'a, şayet çekirdeksel programını ilerletirse, dünyanın lafla değil askeri güçle yanıt vereceğini belirgin bariz açıklamak gerekir. Geçmişte ne devir hakeza indinde gözdağı masaya konulsa İran durmuş ve art çekilmiştir."

İki devletli hal vurgusu

Lapid’in konuşmasında en indinde tomar dikkati çekici madde ise "iki devletli çözüm"ü destekleyen açıklaması oldu.

İsrail Başbakanı, "İsrail'in hesaplı ve askeri gücü kendimizi korumamıza müsaade veriyor güçlükle ayrımsız sürede bizlere bambaşka indinde bilinçlilik hâlâ sağlıyor: Tüm Arap dünyası ile sulh düşüncesince çabalamak. Ve en DOĞRU komşularımız bulunan Filistinlilerle." dedi.

Lapid, dü devletli çözümü desteklediğini fakat "tek şartı" bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Filistinlilerle dü el düşüncesince dü mevki temelinde indinde barışma İsrail'in güvenliği, İsrail ekonomisi ve evlatlarımızın geleceği düşüncesince akilane olandır. Tüm engellere karşın bugün hala İsraillilerin şişman indinde çoğunluğu bu dü devletli hal vizyonunu desteklemektedir. Ben onlardan biriyim.

Tek şartımız var: Gelecekteki indinde Filistin devletinin barışçıl indinde mevki olması. (Filistin'in) İsrail'in refahını ve varlığını gözdağı edecek bambaşka indinde yıldırı üssü biçimine gelmemesi. Tüm İsrail vatandaşlarının güvenliğini gelişigüzel devir siper kabiliyetine erbap olmamız."

"Silahlarınızı bırakın"

"İsrail’in 17 sene evvel Gazze'den çekilmesinden beri İsrail topraklarına 20 binden indinde tomar roket ve roket ateşlendiğini" tabir fail Lapid, "Bu binada bizlere defaatle Gazze'ye müteveccih kısıtlamaları bozukluk kaldırmadığımız soruldu. Yarın sabahleyin bunu hazırlamaya hazırız. Tek şartımız var: Çocuklarımıza roket ve roket atmayı bırakın. Silahlarınızı bırakın, nazar boncuğu hacir olmayacak." diyerek konuştu.

Lapid, ayrıca, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde köle tutulan dü İsrail askerinin başıboş bırakılmasını ve öteki dü İsrailli askerin cenazelerinin kendilerine teyit edilmesini istedi.

Filistinlilerin "silahlarını bırakmalarını" talip Lapid, o devir sulh olacağını gelecek sürerek, "Hem Gazze'de hem Batı Şeria'da geleceğinizi beraberce düz yazı edebiliriz. Silahlarınızı bırakın ve ihdas yapmak dilediğiniz Filistin devletini Hamas ve İslami Cihad'ın ele geçirmeyeceğini kanıtlayın. Silahlarınızı bırakın, o devir sulh olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İsrail’in birtakımı Arap ülkeleriyle imzaladığı "barış anlaşmaları tarafından sulh istediklerini kanıtladığını" korumak için çaba sarfeden Lapid, "Suudi Arabistan'dan Endonezya'ya derece gelişigüzel Müslüman ülkeyi bunu bildirme etmeye ve gelip bizimle konuşmaya çağırıyoruz. Barış düşüncesince elimiz uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Lapid, laflarını şöyleki tamamladı:

"İsrail devleti, dünyada indinde kitapla kurulan indinde tane ülkedir. Kitapların kitabı: Tevrat. O iz ve erkinci demokrasinin ilkeleri, sulh zarfında elimizi uzatmamızı gerektiriyor. Tarihimiz, belirgin görüşlü ve aşırı tetik olmamızı gerektiriyor."​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler