USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kabilinden geçmiş açıklayan Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerine bağlı bazısı iş dünyası temsilcileri değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi
12-01-2023 17:05
İstanbul

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 250 bilyon teklik Hazine destekli kefillik karşılığı cesaret dayanak paketinin, faziletli pahalılık zımnında eşme derdi canlı iş yaşamına soluk aldırması düşüncesince bankaların pratikte bariyer oluşturmaması icap ettiğini belirtti.

Bakan Nebati: KGF'nin EYT desteğinde 36 ayak tabanı denli vade, 6 ay ödemesiz çevrim olacak

Üretime, istihdama ve ihracata katkıda mevcut iş dünyasının cesaret engeline takılmaması namına çalışan biçimde desteklenmesi icap ettiğini aktaran Çevikel, şunları kaydetti:

“Kredi paketinin, işletmelerin finansmana muvasala sıkıntılarının doruğa çıkmış bulunduğu müşterek devirde yaşama geçirilmesi, yerinde müşterek karardır. Alınan kararın özellikle, güvence sorunuyla gönül rahatlığı karşıya küsurat KOBİ’lerin elini rahatlatmasını bekliyoruz. Bunun düşüncesince ortaya konan acemi anlayışın, uygulamaya da problemsiz biçimde yansıması şart. Başarılı neticelere punt olmasını beklenti ettiğimiz kararlar sonrası hem amme bankalarına bununla birlikte hususi bankalara ciddi görevler düşüyor. Bankacılık sisteminin ne denli müddette aksülamel göstereceği ve kredilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı beslemek düşüncesince ne devir kullandırılacağı iri ehemmiyet taşıyor.”

Çevikel, merkezi sistemle kredilerin gaye dışı kullanımının engellenmesinin hedeflenmesi ve paketten yararlanacakların bu süreçte istihdamı azaltmama anlamında taahhütte bulunmasının önemine ayraç ederek, makroekonomik göstergeler ve piyasaların işleyişi menfez uğrunda bulundurularak doğacak süreçte arttırma paket limitleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediklerini bildirdi.

"Destek paketleri gelişigüzel kesimin gereksinimlerine ivaz veriyor"

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz de cıncık piyasası şekilde 2023 senesinde da başka senelerde bulunduğu kabilinden ihracata ciddilik vereceklerini belirtti.

Aynı vakitte Avrupa’daki erke krizinden ötürü yatırımcıların Türkiye’ye yöneldiğini anlatım fail Öksüz, burada parite kısmının ihracatçıyı zora soktuğunu, gine finansmana muvasala mevzusunun gelişigüzel zamankinden elan aşkın ehemmiyet kazandığını aktardı.

Öksüz, kez haritasına bakılınca tamamı sıkıntılara dirilik suyu olabilecek müşterek şümullü paketi dal şekilde müspet karşıladıklarını bildirerek, "Destek paketleri gelişigüzel kesimden üreticinin, sanayicinin, girişimcinin gereksinimlerine ivaz veriyor. Bu da 2023 senesinde gelişigüzel zamankinden elan aşkın çalışmamız, üretmemiz, evren arenasında 'Türkiye' ismini elan aşkın duyurmamız sorumluluğunu veriyor. Cumhuriyetimizin 100. senesinde ekonomimizin kez haritası da envestisman ve çoğalma oldu. İhtiyaçlarımız karşısında aceleci son alacağımız müşterek paket oldu." ifadelerini kullandı.

"(KGF paketleri) Her kesimden iş yapana şen soluk aldıracak özellikler taşıyor"

İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar ise İstanbul’un ihracatının 3'te 1'inin İSTOÇ'ta gerçekleştiğini belirterek, hırdavat, züccaciye, otomotiv, kırtasiye iktisap etmek kıl payı 42 manzume grubunun içlerinde olduğunu aktardı.

Bakan Nebati'nin cemaziyelevvel açıklamış bulunduğu dayanak paketinin, gelişigüzel kesimden iş yapana şen soluk aldıracak özellikler taşıdığını aktaran Acar, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Avrupa’da duraklık var. Çin kapılarını esasen dünyaya açarak aceleci müşterek biçimde rekabete karışma oluyor. Bizim müşterek numara pazarımız Avrupa ve Çin’den aldığımız pastayı korumamız namına elan aşkın yatırıma, elan aşkın üretime ve elan aşkın rakiplik gücüne ihtiyacımız bulunuyor. İmalat endüstri dayanak paketi, ihraçta ve envestisman plan finansman paketi aha mükemmel da bu aşamada gereksinimlerimize yönelik. Yine EYT, sanayicilerin karşısında ehemmiyetli müşterek dava duruyordu. Çünkü kavi müşterek yılda küsurat minimal ücret, maliyetler tarafında düşündüğünüz ahit EYT düşüncesince ödenecek ödence tutarlarının biricik müşterek kalemde sanayicinin cebinden çıkması önlemine ivaz EYT’nin yükünü hafifletecek bu dayanak paketi de akıllıcasına müşterek hamle oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler