USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali sona erdi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini aşırı şimdi güzel sunuyor, aşırı şimdi bir tomar muvaffakiyet elde ediyor." dedi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali sona erdi
18-09-2022 02:59
İstanbul

Geleneksel Türk Okçuluğu Festivali bitiş yarışına eklenen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz artık olimpiyatlarda elan aşırı madalya göreceğiz. Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini aşırı elan elleme sunuyor, aşırı elan birlikte tomar muvaffakiyet elde ediyor." dedi.

Geleneksel Türk Okçuluk Festivali'nin 6'ncısı, Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 15 ayrımlı şehirden, 39 okçuluk kulübü üyesi 567 okçunun 6 kategoride yarıştığı etkinlik, bitiş yarışlarıyla sona erdi.

Final yarışlarını, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz de izledi.

"Federasyon 3 yılda 12 binin üstünde lisanslı sporcuya erişti"

Ödül töreninden ilkin matbuat mensuplarına mütekellim Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediyesi'nin anadan görme Türk okçuluğunu 6-7 senedir desteklediğini, müstevli nedeniyle boşluk sunulan festivalin 6'ıncısının yapıldığını ve evvel yapıldığından buyana birçoğuna katıldığını belirterek, "Çok ağır birlikte katılımla birleştirme ediliyor. 500'ün üstünde sportmen katılmıştı, şu anda aynı elan birlikte tomar caba olabilir. Paralimpik sporcuların katıldığını görüyoruz aşırı sevinerek. Ümraniye belediyemizin kendisinin aşırı elleme sporcular yetiştirdiğini görüyoruz, turnuvalarda zira ihsanıhümayun alıyorlar, madalya alıyorlar." dedi.

Türkiye'de de anadan görme Türk okçuluğunun disiplinli birlikte spor yerine güçlendiğini gördüklerini ve esasen 2019 senesinde kurulan anadan görme Türk okçuluğunun sonuç 3 yılının 2'sinin salgınla geçtiğini aktaran Erdoğan, "Salgında kaç federasyon çalışmalarını gerçekten yapamadı. Buna karşın Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu bu 3 yılda 12 binin üstünde lisanslı sporcuya ve 600'ün üstünde de spor kulübüne erişti, 65 ilde temsilcilerini belirledi. Türkiye çapında aşırı elleme etkinlikler hazırlamaya bitmeme ediyor." biçiminde konuştu.

"Olimpiyatlarda elan aşırı madalya göreceğiz"

Bilal Erdoğan, Türkiye'de anadan görme okçuluğa ağır birlikte dikkat bulunduğunu ve televizyonlarda, ufaklıklara okçuluğu sevdiren birlikte dizinin olmasının buna aşırı ağır ulama sağladığını da kaydederek, şu şekilde bitmeme etti:

"Tabii ki evlatların spora bulunan ilgisi, hem Türk Okçuluk Federasyonu, hem Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun kurumsal kuvvetiyle de işleniyor, kurumsallaştırılıyor, kulüplerimizin destekleriyle bu arada birlikte şekle giriyor ve ondan sonraları da muvaffakiyet geliyor. Bugün Mete Gazoz'un olimpiyatlardaki başarısı banko DOĞRU değil. Onun ardı sıra mevrut gençlerde, yıldızlarda, Avrupa, evren çapında temelli başarılar ele geçiren sporcularımızın olması birlikte DOĞRU değil. Biz artık olimpiyatlarda elan aşırı madalya göreceğiz. Geleneksel Türk okçuluğu, hayattaki arsıulusal anadan görme etkinliklerde kendini aşırı elan elleme sunuyor, aşırı elan birlikte tomar muvaffakiyet elde ediyor. Biz şimdi, Dünya Etnospor Konfederasyonu yerine dünyada birlikte anadan görme okçuluk çatısı oluşmasıyla ait icraat öngörüyoruz."

İznik'te, 29 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Göçebe Oyunları'nın aşırı ehemmiyet bildirme ettiğine dikkati çekici Erdoğan, "Türk ülkeler teşkilatının himayesinde 4'üncüsü yapılacak. 3 tanesi Kırgızistan'da yapılmıştı. 90'ın üstünde ülkeden binlerce sportmen anadan görme sporlarda yarışacak. Sadece Türk dünyasının sporları değil dünyanın aşırı ayrışık coğrafyalarının anadan görme sporları da burada sporseverlerle tanıştırılmış olacak. Hem İznik'in güzelliklerini baştan hatırlayıp görmüş olacağız hem arsıulusal misafirlerimize İznik'imizi, Bursa'mızı tanıtmış olacağız, bununla birlikte Türkiye'nin ve Türk dünyasının dünyada anadan görme sporlar alanındaki kılavuz gemisi pozisyonunu pekiştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"Bizim amacımız dünyada okçulukta zirve"

Güney Amerika'dan Japonya, Orta Asya, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Batı Afrika'ya varıncaya denli aşırı ayrışık ülkelerden üyesi bulunan birlikte konfederasyon yerine Türk dünyasının anadan görme sporlardaki pozisyonunu ölçüm ettiklerini özetleyen Erdoğan, "Buradaki kurumsallaşmaya müteveccih gayretleri görüyoruz. İnşallah bu başka devletlerde de anadan görme sporların büyüme göstermesine ulama sağlayacak, önderlik edecektir." görüşünü dile getirdi.

Özellikle evlatların okçuluğa aşırı dikkat duydukları hatırlatılarak, "Yeni Mete Gazoz'ların çıkıp çıkmayacağı" sorulan Bilal Erdoğan, "Kesinlikle, tek şüpheniz olmasın. Bizim 10 senedir Okçular Vakfı yerine yaptığımız çalışmalar, Okçuluk Federasyonumuz da bunu katışıksız olsun herhangi birlikte devir ölçüm etmiştir. Okçuluk Federasyonunun gayretlerini birlikte katı artırdı diyebiliriz. Hatta elan fazla." dedi.

Başladıkları devir çalışkan lisanslı kemankeş sayısının 2 binlerin altında olduğu, bugün bu sayının 15-20 binlerin karşı çıktığına ayraç fail Erdoğan, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Uluslararası turnuvalarda tahsil edilen madalyaların sayısı 5'e, 6'ya katlı durumda. Ve doğal ki olimpiyat altınıyla bunları taçlandırdık. Daha ast gözyaşı gruplardaki arsıulusal turnuva başarılarımız elan yüksek. O çocuklarımız yetişkinde yarışmaya başladığı devir onların madalya toplayacağını göreceğiz. Bizim hedefimiz, dünyada okçulukta zirve. Yani şu anda Kore'nin obstrüksiyon etmiş olduğu zirveyi hedefliyoruz. 5 adet olimpiyat altını var. Bunlardan dördünü Kore, birisini Türkiye aldı. Geçen olimpiyatlarda tamamını Kore almıştı, 4'te 4 yapmıştı o zaman. Şimdi birlikte ahir olimpiyatlarda, tığ ahacık burada elan birlikte tomar değerli hedefliyoruz. Altının indinde gümüşlerimiz, bronzlarımız olacak ihtimal fakat tığ okçuluktan elan aşırı madalyayla ülkemize döneceğimize eminiz. Alttan aşırı elleme birlikte çocuk geliyor. Milli kol hocalarımız kadrosu kurmakta, seçmekte aşırı zorlanıyorlar ve müthiş birlikte rakiplik mevcut bunun için. Bu rekabet, bu dikkat doğal ki bu sistematikle beraber, bu gayretlerimizle bu arada gerçeklenmiş başarıya dönüşecektir."

"Geleneksel sporlardaki gelişim, kültürün korunmasını getirir"

Ödül töreninden ilkin de kalabalığa seslenme fail Bilal Erdoğan, sonuç 3 yılda en çabuk büyüyen federasyonun Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu bulunduğunu belirterek, federasyonun lisanslı sportmen sayısında evvel 10 federasyon arasına gireceğini ve anadan görme sporlarda kurulan ayrımlı 4 federasyonun, anadan görme sporların elan ciddi, elan profesyonel, elan disiplinli yapılmasını sağladığını söyledi.

Geleneksel sporlardaki gelişimin, birlikte milletin kültürünü müdafaasını ve kimliğini yaşatmasını da birlikte getirdiğine inandığını özetleyen Erdoğan, "Çünkü dünyada kaç kültürler maatteessüf unutulmaya mahkum. Bunların yaşatılması esasen dünyanın zenginliğinin yaşatılmasıdır. Hayvan ırkının kaybı kesinlikle kayıpsa, birlikte kültürün, gelenekselliğin kaybolması elan şişman birlikte kayıptır." ifadesini kullandı.

Bir mülakat karşılayıcı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise anadan görme okçuluğun sonuç 10 yılda kıvrım etmiş olduğu mesafeyi görmekten büyüklük duyduğunu anlatarak, Ümraniye Belediyesi yerine herhangi birlikte sene düzenledikleri festivallerle anadan görme sporlarını bitmeme ettirme misyonuna ulama sağlamaya bitmeme edeceklerini dile getirdi.

Kazananlar ve ödüller

Yarışların peşi sıra 6 kategoride dereceye girenler muhtemelen oldu.

8-9-10 gözyaşı kompozit kategoride birinciliği Muhammed Samet Yaman, ikinciliği Ömer Faruk Karadeniz, üçüncülüğü de Eğmen Ahmet Altın elde etti. 11-12-13 gözyaşı kompozit kategoride de Hamza Tutar birinci, Göktuğ Karabal ikinci, Emir Yusuf Aksoylu üçüncü oldu.

Paralimpik kategoride Cemil Yılmazlı'nın birincilik, Turgay Arslan'ın ikincilik, Başaran Sağlam'ın üçüncülük kazanılmış olduğu yarışlarda, canlı hanımlar kategorisinde Lemika Handan birincilik, Zehra Efe ikincilik ve Şevval Al de üçüncülük başarısı gösterdi.

Yarışın canlı rical kategorisinde de birincilik İbrahim Etem Lafçı'nın, ikincilik Emir Yalçıntaş ve üçüncülük de Akın Bayraktar'ın olurken, şişman hanımlar kategorisinde yarışan Özge Şengül birinci, Ayşegül Demirbağ Çalışkan ikinci ve Tuğçe Torun da üçüncü oldu.

Dereceye giren okçulara, yürek ve madalya ile 500 liralık ile 4 bin liralık ortada mütebeddil servet ödüllerini, Bilal Erdoğan, İsmet Yıldırım, Abdulaziz Aydın ve Cengiz Toksöz tanıtma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler