USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eski İSO başkanlarından Hüsamettin Kavi akıbet yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kırıklık zımnında 72 yaşlarında yaşamını kaybeden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu ve İSO Meclisi'nin emektar başkanlarından Hüsamettin Kavi, sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Eski İSO başkanlarından Hüsamettin Kavi akıbet yolculuğuna uğurlandı
18-09-2022 18:01
İstanbul

İSTANBUL (AA) - Geçirdiği kırıklık dolayısıyla 72 yaşlarında yaşamını kaybeden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu ve İSO Meclisi'nin emektar başkanlarından Hüsamettin Kavi, sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Kavi düşüncesince İSO Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda planlı törene, Kavi'nin ailesi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, iş dünyası temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşuyla süregelen törende Hüsamettin Kavi düşüncesince hazırlanmakta bulunan çelimsiz film gösterildi.

Törende mütekellim İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "iyi kalpli" ve "güzel İnsan" namına nitelediği Kavi’nin vefatı dolayısıyla hararetli sıkıntı duyduğunu tabir etti.

Sırası mevrut ölüme çıkar kere bulunmadığı tamlayan Bahçıvan, şu biçimde bitmeme etti:

"Bize sakıt ise veda edenlerin anılarına, bıraktıklarına eş çıkmak. Bu bırakılanların, hayır hizmetlerin, elleme işlerin etrafında yarattığı etkiler; aramızdan ayrılanların yakınlarının ve sevenlerinin en iri tesellisi olmalı. İşte hayatlarını bu değerlerle çelimli indinde biçimde besleyenler, bu sonuç yolculuğu şimdi erinçli yapabilir niteleyerek düşünüyorum. Hüsamettin Kavi Başkanımıza bu anlamda baktığımızda, ego inanırım ki onu tanıdıkları bulunan on paralık kimse, bu sonuç yolculuktaki efdal moral heybesinin değerinden işkil duymayacaktır. Başta ailesi kazanmak neredeyse bizlerin acısını hafifleten, Hüsamettin Başkanımızın bize bıraktığı aha bu çelimli mirastır."

Bahçıvan, Kavi ile İSO Meclisi’nde, Yönetim Kurulu’nda ve İSO Meclisi Başkanlık Divanı’nda etraflıca seneler baş başa çalıştıklarını hatırlatarak, Kavi'nin indinde sanayici namına da, indinde yurttaş namına da, indinde fasile reisi namına da sağlam insanoğlu bulunduğunu söyledi.

Kavi'nin beyefendi ve rahat üslubuyla indinde nezaket simgesi bulunduğunu tabir fail Bahçıvan, "Sanayicilik ve İSO aşkını tek devir kaybetmedi. İSO, onun düşüncesince rastgele devir indinde günah ve uğraş alanıydı. Bitmek bilmeyen enerjisi vardı. Bu aşırı cepheli özellikleriyle icap benim gerekse Odamızın değerlerine bedel kattı. Bu sebeple şurası söylüyorum ki; ego indinde başkanımı, indinde ağabeyimi kaybettim. Şahsım namına da, uran camiamız ve odamız namına da acımız ve kaybımız büyük." niteleyerek konuştu.

Hüsamettin Kavi'nin gençlere ve tahsile verdiği ciddiyete ayraç fail Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Bugün büyüyüp kırkyıllık indinde çınara dönüşen İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın kılavuz düşün insanlarından biriydi. Vakfın kurucuları ortada olmakla bu arada geçmiş hile müesses başkanlığını da yaptı. Hüsamettin ağabey, bu özelliği ile de rastgele devir bize kösemenlik etmiştir. Bugün Odamızın mesleksel görgü bilimi bilimi mevzusundaki çalışmaları, onun vizyonunu da kapsayacak biçimde ne bahtiyar ki sürüyor. İşte hakeza altın indinde insanoğlu düşüncesince bize sakıt görev, tek devir unutmadan, hatıralarını yaşatmaya çabalamak olacaktır."

- "Çalışmaları ve açmış olduğu kere ile hepimize sağlam oldu"

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da "Bugün indinde elleme dostumuzu ve büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Acımız ve kaybımız aşırı büyük. Çok üzgünüm. Hüsamettin Bey, katkısız duyusuna en aşırı güvendiğim, Odadaki ve Meclisteki geçmiş günlerimden buyana yoğunlaştırılmış pıtrak bellek danıştığım, yüreği dobra indinde arkadaş ve insandı." dedi.

Kavi'nin emek harcamaları ve açmış olduğu kere ile kendilerine sağlam bulunduğunu aktaran Okyay, şu biçimde bitmeme etti:

"Çalışkan ve esirgemez indinde duayendi. Zorluklarla ve belirsizliklerle yüzleştiğimiz vakitlerde, onun kabil büyüklerimizin varlığı bize rastgele sonsuz çelim verdi. Şimdi mevsimli mevsimsiz ölümüyle kılıç arkadaşlarının gönlünde ve İstanbul Sanayi Odası'nın geçmişinde doldurulması olanaksız indinde ara var. Allah Hüsamettin Bey’e yağmur eylesin. Nurlar süresince yatsın. Başta ailesinin ve topu topu sevdikleri kazanmak neredeyse topu topu İstanbul Sanayi Odası topluluğunun başı katkısız olsun. Onu aşırı özleyeceğiz."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Mehmet Büyükekşi de "Hepimiz düşüncesince aşırı zahmetli indinde gün. Başkanımızla etraflıca müddet baş başa çalıştım. Çok dobra indinde insandı. Ailesine ve topu topu sevenlerine başsağlığı dilerim. Ruhu neşeli olsun." ifadelerini kullandı.

Eski İSO divan başkanlarından Ömer Dinçkök ise Kavi'nin vefatının aşırı mevsimli mevsimsiz bulunduğunu belirterek, "Çok ateş parçası indinde dostumdu. Sabah aşırı er kalkardı. Aktif yaşamını on paralık bırakmadı, spor yapardı. Günü ne görüşmede tamamlayacağı bilinmezdi. Genç yaştan itibaren dayanıklı aşırı taharri memuru polis maşer kuruluşunda fariza aldı ve hepsinin hakkını vermeye çalıştı. Çok sevilirdi ve topluluklarda tamamen bulunması istenirdi. Kimseyi kıramazdı. Ailesinin sevgisine tamamen cevap verirdi." halinde konuştu.

Kavi'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi'nde ikindi zamanı kılınan cenaze namazının arkası esna Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Galatasaray Kulübü Divan üyesi de bulunan Kavi'nin cenaze törenine, Kavi'nin ailesi ve yakınlarının yanı esna Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, iş dünyası temsilcileri ve sevenleri katıldı.

- Kavi, dayanıklı aşırı taharri memuru polis maşer kuruluşunda deli dolu fariza aldı

İş dünyasında özellikle İSO kazanmak neredeyse dayanıklı aşırı taharri memuru polis maşer kuruluşunda deli dolu fariza alan, aşırı sayıda firmanın yönetiminde mevcut Hüsamettin Kavi, 1950'de İstanbul'da doğdu.

İTÜ İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonradan 1975'te askerliğini mütemmim Kavi, 3 sene hevesli namına yapım sektöründe çalıştı. Hüsamettin Kavi, şimdi sonradan Zeki Kavi çeşidinden kurulan Kavi Kablo şirketinde etraflıca seneler çalıştı.

Kavi, şirkette 1989'da 39 yaşlarında getirilmiş olduğu umumi direktörlük vazifesini 2002'ye derece sürdürdü. 1987 senesinde girmiş olduğu İSO Meclisinde 1991-1993 yılları ortada hile müesses üyeliği karşılayıcı Hüsamettin Kavi, 1993’ten 2001 yılına derece 4 çevrim İSO Başkanlığı'nı yürüttü.

Kavi, 2001-2009'da İSO Meclis Başkanlığı da yaptı. İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Kavi'nin yönetimde bulunmuş olduğu dönemde, Kavi ve yönetimin hararetli gayretleri ile kurulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler