USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Edirne'de otellerde toprak bulamayan güreşseverler çadırlarda kaldı

Türkiye'nin ciharıyek yanından 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye mevrut ve otellerde toprak bulamayan güreşseverler, cami avlularında ve Kırkpınar Er Meydanı'na andıran yeşil bölgelerde konakladı.

Edirne'de otellerde toprak bulamayan güreşseverler çadırlarda kaldı
02-07-2022 10:01
Edirne

Kentteki otellerin aylar öncesinden rezervasyonları tamamlanınca güreş izlemeye mevrut bir çok kişi, konaklamaya arazi bulamadı.

Yer bulamayanlar da cami avluları ve er meydanına benzeyen alanlara kimisi battaniye üzerinde kimisi çadır kurarak konakladı.

Geçmişte "Bedava Palas" namına isimlendirilen Selimiye Meydanı etrafında görülmeye alışmış bulunan görünüş düzlük düzenlemesi zımnında bu sene gerçekleşmedi.

Meydanda konaklayamayan güreşseverler, "Çimen Palas" niteleyerek fehva ettikleri öbür alanlara dinlenme kampı kurdu.

Balıkesirden mevrut Mehmet Karagöz, AA muhabirine, 25 yıldır gelip gittiğini ve tercihinin hem "Çimen Palas'"tan yana bulunduğunu söyledi.

Manisalı Kasım Koyunoğlu ise Selimiye Meydanı'na çadır kuramayınca yakınındaki Hıdırağa Camisi avlusunda konakladıklarını anlatım etti.

Yıllardan bu yana vardığında bu tür konaklamayı yeğleme ettiğini tamlayan Koyunoğlu, "Bir defa yurtta kalalım' dedik. Onda da sivrisinek doğacak niteleyerek pencereleri açtırmadılar, terden yatamadık ego de daim dışarılarda kalıyorum o yüzden." dedi.

Manisa'dan mevrut Halil Taş ise sürekli mevrut dostlarının methiyeleri hakkında önceki defa güreşleri seyretmeye geldiğini, cami avlusunda uyuduklarını ve halinden kıvançlı bulunduğunu kaydetti.

Balıkesirli İbrahim Filiz ise Kırkpınar'ın tadının dışarda yatılmasıyla çıkacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler