USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: 'Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik var'

DG Sivasspor'a branşında 3-2 yenik bulunan Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent maçın peşi sıra konuştu. Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik bulunduğunu anlatım fail İspanyol çalıştırıcı, istifa sorusuna ise “Kontratım var, görevimin başındayım” yanıtını verd

Domenec Torrent: 'Kulüpte inanılmaz bir belirsizlik var'
02-05-2022 00:09

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında dalında DG Sivasspor'a 3-2 yenmiş bulunan Galatasaray'da Teknik Direktör Domenec Torrent, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına süregelen Torrent, “Sürekli izah yapmaktan yoruldum. Sizin sorularınızı cevaplamak istiyorum. Agresif ve eş erkeğe oynayan bir rakiple karşılaştık. İlk yarıda oyunu elleme anlamlandıramadık. Özellikle kıvançlı değildim. Rakip üzerine nice bilgiye sahiptik. Yüzde 70 miktarda hoşgörüsüz ve cenah oyuncularının ortalarından gole ulaşmışlar. Bunu söyledik oyuncularımıza. Duran toplar dair ve ikinci toplar dair da uyardık. İkinci gol bu şekildeydi. 3. gol ise kısmet eseriydi. Bütün karşılaşma süresince kesintili halde oynadık. Herkes içeride, kimesne dışarıda değil. Aklımızdan çok kalbimizle oynadık ve bu da benim hoşuma gitmiyor. Bence Altay maçının geçmiş yarısıyla bugünkü Galatasaray, bu sezonun özetiydi. Çok bir tomar konuma gerekseme duyuyoruz gol atabilmek düşüncesince ve aşırı az konumu bulunan rakipten gol yiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Düşüşte bulunan bir uçakla karşılaştık”

Takımda nice dava bulunduğunu ve bununla ilgilendiren ellerinden geleni hazırlamaya çalıştıklarını kail Torrent, “2 halde defans yapılabilir. Ya Barcelona'ya dirlik yer aldığı kabil daima baş başa geride durarak yapacaksınız. Ya da gitgide edisyon yapacaksanız, defans hattının gitgide olması gerekiyor. Bugün arada ihtimal 50 mt. vardı. Bu ehemmiyetli bir durum. Böyle maçlarda ego kendimi aştım. Ben mi bunun antrenmanını yaptırmıyorum. Düşüşte bulunan bir uçakta karşılaştık bu durumla. Burnunu kaldırmaya çalıştık uçağın. Aşağı fevk değerli olduk niteleyerek düşünüyorum. Bir güneş hakkıyla aklık ve ayrıntılı bir halde kulübü elbette bulduğumuzu beyan buyurmak istiyorum. Her güneş eksiksiz oyuncular ve kılıç kulübün bulunmuş yer aldığı halden kendimizi izole buyurmak düşüncesince inanılmaz bir çaba gider ediyoruz. İnanın hakkıyla bedava değil. Herkesin sert bir halde yürümesini peylemek ve maneviyat vermeye idman zor. Her nesne durmuş şekilde. Önümüzdeki zaman düşüncesince ne para aktarımı yapılabilir, ne aktör kiraya verilebilir kabil nice planımız vardı lakin bunlarla ilgilendiren ilerleyemiyoruz. Biz Türk değiliz lakin kimseden de elleme değiliz. Gerçekten bu tür çalışmaya öğür değiliz. Hem personelleri hem aktörleri bütünlük biçimine peylemek bizim düşüncesince emekli oluyor” dedi.

Trabzonspor, Altay, Karagümrük maçlarında takımın elleme oynadığını kail Torrent, “Kimseyi hoşlanmak mecburiyetinde değilsiniz ve bizim çalıştığımız halde çalışmanın ne derece emekli bulunduğunu biliyor musunuz? Bir güneş aşırı hevesli halde oturup beyan buyurmak isterim, kulübü elbette bulduğumuzu. Birçok kulüpte bulundum. Bu bir mazeret değil, gerçekleri söylüyorum. Birçok emekli durumla karşılaştık. 90 bugün değil lakin 45 bugün elleme oynadığımız nice karşılaşma var. Barcelona'ya dirlik korkmak aşırı zordur. Monaco'ya Marsilya'ya dirlik korkmak şimdi kolay. Düzgün halde savunmanı yaparsın, aksi oynarsın. Ligde ise yeterli tersi oluyor. 4, 5 maçta aşırı az kontraya çıkabiliyorduk. Oyuncular herhangi bir güneş inanılmaz çaba gider etmekteler lakin gelecekle ilgilendiren tek şeyden güvenli değiller. Bu tür bir belirsizlik var” açıklamasını yaptı.

“İşimi hazırlamaya bitmeme edeceğiz”

Galatasaray ile kontratı bulunduğunu hatırlatan İspanyol hoca, “Kontratım var. Benim düşüncesince alışılagelen bir boyut değil. İşimi hazırlamaya bitmeme edeceğim. Aklımızda aşırı elleme oyuncular vardı. Türkiye'de ve birtakım liglerde şahısların bilmediği adlar vardı. Ama bundan böyle geç kaldık. Artık bambaşka takımlarla anlaşmaya başladılar. Ben halden sıkıldım, Galatasaray'dan değil. Teknik kol ve çalışanlar herhangi bir şeyini vermeye çalışıyor. Normal bir halde bitmeme etmiyor işler. Benim elimde bulunan bir boyut yok. Yeni reis elbette bitmeme etmek, ki gelir, bununla ilgilendiren elimden bir nesne gelmiyor. Başka bir plan düşünebilirler. Haklarıdır. Ben de ekibim de, İstanbul'da ve burada olmaktan aşırı mutluyuz. Kontratımız süresince eğleşmek istiyoruz. Tabii ki de dünkü mevrut insanlarla oturup konuşmalıyız. Küçük kulüplerden dayanıklı de veriyorum, hiçbirinde bu derece levent boylu müddet bir şeyin yapılmadığına rastlamadım. İyi bir sportif yönetmen para aktarımı ettik ve mayıs ayında bir ahir sezonun ekibi yüzdelik 90 tükenmiş olmalı” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Geldiğimizde bilgisayarlar bile yoktu”

Göreve geçmiş geldiği güneş çözümleme yönünde yersiz bir boyut bulunduğunu ve etrafta kağıtların saçık bulunduğunu kail Torrent, “Biz rakiplerle ilgilendiren detayları kendimiz bulmaya çalıştık. Bilgisayarlar ve programlar yoktu. Akademiden 2 çözümleyici getirdik. Oyuncular ve arkadaşlarla bahsetmek yerinde kaldık. Geldikten sonraları 9 güneş içre 3 maçımız vardı. Bu müddet içre bire bir sürede bilgisayarlar düşüncesince hususi programlar almamız gerekti. 5, 6 kilogram vermiş oyuncular var. İlk 3 maçta ekipman elbette bir düşüşteydi, biliyorsunuz. Ben gerçekleri ve olanları, verilerle söylüyorum. Şu anda kaybedebiliriz lakin fiziken toparlamış durumdayız. Son 11 yılda dobra takımlarla düzentileme şansı bulmuştum. Onlarda yaptıklarımızın aynısını yapıyoruz burada. Fizik ve taktik açısından hepsini gösterdik burada. Ufak detaylar bulduğumuz şeyler. Bu ehemmiyetli zira herhangi bir nesne bizim üzerimize düştü. Bu tür bir şeye öğür değilim. Türkiye'de 1 güneş içre herhangi bir nesne değişmiş olur diyorlar. Bizim aklımız bunu almıyor. Bu sebepten dolayı burada olmaktan bitap değilim. Galatasaray'da peyda buyurmak benim düşüncesince onur. 30 gündür ne yapacağını bilmeyen sportif direktörden bahsediyorum. Her güneş kuvvet çıkarmaya çalışıyoruz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

İLGİLİ HABER
Galatasaraya evinde Sivasspor darbesi! Galatasaray'a evinde Sivasspor darbesi!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler