USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden

Diyarbakır'da taşımalı sistemle eğitim verici okullardaki öğrencilerin gün ortası yemeği, meslek liselilerce tün saatlerine derece devam eden mesaiyle hazırlanıyor.

Diyarbakır'da taşımalı eğitim gören 66 bin öğrencinin yemeği meslek liselilerden
27-09-2022 14:01
Diyarbakır

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yiyecek-içecek hizmetleri bölümünde okuyan 92 öğrenci, okullarında ve Diyarbakır Öğretmenevinde açılan mutfakta haftanın 5 haset öğretmenlerin kontrolünde, taşımalı sistemle eğitim verici ilkokul, rüştiye ve liseler düşüncesince gün ortası vakti yemeği hazırlıyor.

Gündüz hazırlıklara süregelen meslek lisesi öğrencileri, okullara taravetli ve hamam müşterek biçimde yemeklerin ulaştırılması düşüncesince akşam de çalışma yapıyor. Büyük müşterek iş ve itinayla hazırlanmakta olan yemekler, termoslarla sabahleyin huzur okullara ulaştırılıyor.

"Öğrencilerimiz şişman müşterek cansiparane bu yiyecekleri yapıyor"

İl Mili Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AA muhabirine, sonuç devirde meslek liselerinde şişman müşterek eylem ve tahavvül yaşandığını belirterek, meslek liselerinin icra ettiği üretimlerle adından yalan ettirdiğini söyledi.

Küçükali, toy insan koronavirüs salgını zamanında meslek liselerinde peçe ve dezenfektan üretildiğini anımsatarak, meslek liselerinin bire müşterek sürede kırsalda okuyan öğrencilere de aşındırmak hizmeti sunduğunu belirtti.

Taşımalı eğitim verici okullardaki yemeğin standardını arttırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ay evvel gönderilen ödenekle meslek liseleri ve öğretmenevinde aş damı oluşturduklarını özetleyen Küçükali, bu mutfaklarda hazırlanmakta olan yemeklerin termosların ortamında minibüslerle kırsaldaki okullara gönderildiğini anlatım etti.

Küçükali, "İl genelinde 66 bin taşımalı öğrencimizin yemeğini meslek liselerimiz üretiyor. Gecenin geç saatlerinde okullarına mevrut meslek lisesi öğrencilerimiz şişman müşterek cansiparane bu yiyecekleri yapıyor." dedi.

Öğrencilerin bu yiyecekleri yaparken bire müşterek sürede mesleği de dört dörtlük manasıyla öğrendiğini dile getiren Küçükali, öğrencilerin ortalık düşüncesince aranan elaman yerine okullardan yetkilendirilmiş olduğunu, ferah ferah otellerde, lokantalarda iş bulabildiklerini anlatım etti.

Küçükali, öğrencilerin eş ve iklim ekonomisine ulama sağladığını, yetkilendirilmiş olduklarında sahalarında dört dörtlük anlamıyla yetişkin bulunduğunu kaydetti.

"Öğrencilerimize en nitelikli yemeği ulaştırıyoruz"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürkan Beyaz ise okullarına bu yıl kazandırılan tahminî 200 metrekarelik bölgeye erbap sınai mutfakta öğrencilerin nazari yerine almış olduğu eğitimi pratiğe dönüştürdüğünü belirtti.

Yiyecek ve meşrubat dalında eğitim gören 40 öğrencinin Sur ilçesinde taşımalı eğitim gören tahminî 6 bin 800 öğrenciye aşındırmak hazırladığını özetleyen Beyaz, öğrencilerin bu iş harcamaları karşılığında nakdi dayanak noktası aldıklarını anlatım etti.

Beyaz, şunları söyledi:

"Öğrenciler eş ekonomisine ulama sağlıyor, mesleğe de menfaatlerini elan güzel hazırlıyorlar. Öğrencilerimize en nitelikli yemeği ulaştırıyoruz. Büyük müşterek itinayla hazırlanmakta olan yiyecekleri köydeki öğrencilere ulaştırdığımız düşüncesince mutluyuz."

"Annemin icra ettiği yemeklerin aynısı"

Yenişehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. derslik talebesi Aleyna Eroğlu, öğretmenlerinin nezdinde dostlarıyla taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere aşındırmak hazırladıklarını belirtti.

Okulu bitirdikten sonraları güzel müşterek aşçıbaşı olmayı hedeflediğini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Köydeki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza aşındırmak hazırlamaktan baş döndürücü memnunuz. Bir otelde çıkabilecek en güzel ve sağlıklı yemeği hazırlamaya çalışıyoruz. Köydeki kardeşlerimiz yaptığımız yiyecekleri beğeniyor. Bunun düşüncesince baş döndürücü mutluyuz."

Yemek ulaştırılan Sur kazasının Küçükkadı İlkokulu/Ortaokulu'nda okuyan Semanur Ateş de ablalarının kendileri düşüncesince hazırladığı yiyecekleri baş döndürücü beğendiklerini belirterek, "Evdeki yemekler denli lezzetli. Annemin icra ettiği yemeklerin aynısı. Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler