USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta önemli açıklamalar!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu zımnında ABD'de mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika merkezli PBS kanalına mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta önemli açıklamalar!
20-09-2022 07:02

Dünya gündemine müteallik değerlendirmelerde mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna cenginde ne tarafın yüksek olduğuna müteallik soruya, "Doğrusu birim önder adına 'Rusya mı henüz etkin, Ukrayna mı henüz etkin' arayışı içerisinde değilim. Tek arzumuz bu savaşın barışla akıbet bulmasıdır. Gerek Sayın Putin'e icap Sayın Zelenskiy'e benim ricam, tavsiyem bu olmuştur. İnsanların vefat etmesiyle neticelenen birim savaşın kazananı olmaz" dedi.

İstanbul'da imzalanan hububat koridoru anlaşmasına yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oradan 2 milyon tonu aşan, 3 milyon tona yakın ekincilik ürünlerinin ihracı gerçekleşti. Şimdi dünkü birim etap, ilkin Rusya'daki mamüllerin de dünyaya açılması. Tabii burada benim birim tane arzum, kaslı devletlere değil, az kaslı yahut kimsesiz devletlere buradan mamüllerin sevkiyatını sağlamaktır. Bunu başarabilirsek kimsesiz ülkeler, az kaslı devletler hiçbir Şayet olmazsa bu ürünler ile şöyleki kendilerine mevrut olurlar" ifadelerini kullandı.

“200 rehinenin takası ilişkin birim uyuşma sağlandı”

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirmenin kesinlikle olabilir olabildiği sorusuna ise Erdoğan, bu mevzuda Rusya'nın tavrının aşırı önemli bulunduğunu belirterek, Özbekistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) Kendilerinin de esasen bu işi bundan hakeza birim an ilkin bitirmenin gayreti içerisinde bulunduğunu anladım. Bu gidişin derdi büyük. Bu noktada, söylenti gelişi şu anda 200 rehinenin takası ilişkin birim uyuşma sağlandı. Bu dobra birim gelişme. Çünkü bu rehinelerle beraberce orada aşırı hayli önemli birim etap atılan oluyor. Şu anda onun uran boyutunu da ihvan yürütüyorlar. Bununla beraberce dobra birim gelişmeyi elde etmiş olacağız. Diğer yandan ekincilik ürünleri vakasını gine belirleme ettiğimiz arkadaşlarımız, uran kadrolar detaylı yürütüyorlar. Bunlar da elbette dobra gelişmeler ama burada Ukrayna'nın da Rusya'yla ayrımsız anlayışta olması geçişsiz ve bundan hakeza çapraz adına bu çatışmaların, bu savaşın durdurulması noktasında azimli iktisap etmek lazım" dedi.

Rusya-Ukrayna ortada sağlanacak birim barışta uğraştırma edilen toprakların iadesinin iri önem sunma ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstenen, muhtemel elhak bu. Bu mevzuda Sayın Guterres'in attığı adımlar da var. Bizim attığımız adımlar da var. Bu adımlarla beraberce beklediğimiz bu iadelerin sağlanması doğrusu işlerimizi kolaylaştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım mevzusuna da değindi

Rusya çeşidinden 2014'de yasadışı biçimde eklenmiş edilen Kırım'ın Ukrayna'ya art iadesi düşüncesince Putin'e dileyiş ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar ayrımsız sürede bizim soydaşlarımız. Eğer bu adımı atarsanız bizi de rahatlatırsınız, Ukrayna'yı da rahatlatırsınız, Kırım Tatarlarını da rahatlatırsınız' dedik. Ama maatteessüf o günden bugüne orada birim etap atılamadı" dedi.

“Liderler girdikleri birim yoldan art dönüşleri aşırı güç bulunan insanlardır”

Putin'in Ukrayna'ya saldırısında Ukrayna halkını beğenmeyerek hata aritmetik yaptığının bilincinde olup bulunmadığı sorusuna cevap sağlayan Erdoğan, "Hiçbir önder attığı adımdan sonradan 'Ben hata yaptım' demez. Bunu geçirmek lazım. Tabii bunu söylerken ayrımsız şeyi Ukrayna düşüncesince de eyitmek lazım. Acaba Sayın Zelenskiy hakeza birim adımı atarken 'Ben hata yaptım' diyerek düşünüyor mu yahut düşündü mü? Tabi liderler girdikleri birim yoldan art dönüşleri aşırı güç bulunan insanlardır. Şu anda elden Polonya'da 3 milyonu hayli Ukraynalı sığınmacı var. Avrupa'nın nice ülkelerine, bizlere bile mevrut Ukraynalı göçmenler var. Bunların tümünü ele aldığımız zaman, 5 milyona DOĞRU muhacir şu anda Ukrayna'dan çıkmak vaziyette. Tabii bu mevzuda birim liderin bu işe dayanması, kısaca 35-36 milyon nüfusu bulunan Ukrayna'dan bu derece insanoğlunun çıkmak olması havadan birim iş değil. Bir liderin de bunu anlatması havadan birim iş değil. Ama liderler bu mevzuda havadan ferah nedamet duymuyor" dedi.

"İşgallerin hiçbirisinin öne sürülen nedeni olmaz”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin gerekçeleri bulunan birim uğraştırma olup bulunmadığı sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgallerin hiçbirisinin öne sürülen nedeni olmaz. Bir uğraştırma noktasında bunun faktör mefhum ilişkisinin ne işe yaradığını en elleme özetleyebilecek bulunan bizlerden fazla icap Sayın Zelenskiy gerekse Sayın Putin'dir. En elleme onlar bunun gerekçelerini bilir. Bu gerekçeleri değerlendirdiğimiz zaman, balans politikalarını gözeten birim diyar adına Türkiye, burada rastgele birim dü tarafı da dinlemekten yana. Onun düşüncesince ısrarla bu liderleri birim araya getirme arzumuz var. Bir araya getirelim, şahsen kendilerinden bunu rastgele birim daim dinleyelim istedim. Henüz bunu başarabilmiş değiliz ama üzgün de değilim" dedi.

Ukrayna'daki şişko mezarlar

Ukrayna'daki şişko mezarlar ile alakalı soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mevzuyla dayalı en mefkûre yanıtı bana gereğince Birleşmiş Milletler, yapacağı çalışmalarla ortaya koymalı. Şu anda Birleşmiş Milletler icra ettiği yahut yapacağı emek harcamaları ortaya koymadıktan sonra, bu mevzuda birim belirleme gerçekleştirmek yahut hakeza birim açıklamaya tahavvül etmek bizi balans politikası sürdüren birim diyar olmaktan, tarafgir birim diyar pozisyonuna düşürür ki bunu bu biçimde yanıtlamak akla yatkın olmaz" ifadelerini kullandı.

“Sayın Putin'le de Sayın Zelenskiy'le de detaylı görüşmeler yapıyoruz”

Rus askerlerinin işlediği harp suçlarının BM çeşidinden kanıtlanması şeklinde Putin'in mesul tutulması gerekip gerekmediği ile alakalı soruya cevap sağlayan Erdoğan, "Böyle birim gidiş ortaya çıkmış olduğu anda elhak Putin de bununla dayalı adına lüzumlu tavrını ortaya koyacaktır. Yani Putin'i bu aşamada halis muhlis daima ayrımlı birim insanoğlu adına geçirmek akla yatkın olmasa gerek. Çünkü o da ülkesinin kendilerini birim numara derecede korumak için çaba sarfeden ve bunun da mücadelesini sağlayan birim diyar konumunda. Biz şu anda bu dü ülkenin savaşında, Sayın Putin'le de Sayın Zelenskiy'le de detaylı görüşmeler yapıyoruz. Aynı biçimde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy'le görüşmelerini sürdürüyor. Bu ne demektir? Biz şayet birim sonuca varacaksak, birim liderin tarafında olmakla değil, rastgele birim dü liderle de görüşmeleri yaparak sonuca varmanın gayreti içerisinde olmamız lazım. Yalnız şurası da geçirmek lazım, elden Ukrayna tarafında insanoğlu ölmüyor, Rusya tarafında da aşırı insanoğlu öldü" dedi.

“Şimdi tutak krizini halletmek düşüncesince çalışıyoruz”

Rusya, Ukrayna'yı uğraştırma ettiğini anımsatan sunucuya cevap sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O ayrı birim konu. O yapıldığı gibi, naşir henüz bu harp başlamadan ilkin bunlar olmuştu ve savaşla beraberce henüz da gelişti. Son yıllarda az buçuk ricat de oldu. Ama söylediğim derece burada ilkin Birleşmiş Milletler'in üstünde sakıt rolü çabucak adına getirmesi lazım, neticeyi açıklaması lazım. Bu mefhum üstünden de bizlerin tavrımızı ortaya birlik manasıyla koymamız gerekir. Onun içindir ki söz gelişi tığ demincek tutak krizini halletmek düşüncesince çalışıyoruz, adımlar atıyoruz ve mahsus birim yere de geldik. diğer yandan ahacık hububat koridoruyla dayalı adımları buna isnaden attık. Belli birim sonuca orada da varmış bulunuyoruz. Dolayısıyla birini ağız ağıza birim kenara at, öbürünü birim kenara koy, anca olmaz. Netice alacaksak sonuca oynamamız geçişsiz ve şu anda ego Türkiye adına bu sonuca oynamanın gayreti içerisindeyim" dedi.

“Avrupa Birliği 52 senedir bizi kesiksiz oyalamıştır”

Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütüne iltihak niyeti olup bulunmadığı sorusuna cevap sağlayan Erdoğan, "Şunu aşırı açık kesin söylemem lazım, tığ dünyanın parçasıyız, ne doğunun ne batının. Bizim düşüncesince ülkemizin coğrafi adına iri birim bölümü doğuya aittir. Batıya dayalı bulunan bölümü ayrıdır. Ama Avrupa Birliği 52 senedir bizi kesiksiz oyalamıştır. Avrupa Birliği, 52 senedir bizi ne eyvah ki hala uzuv yapmamıştır. Avrupa Birliği zarfında bizim durumumuzda bulunan birim başka diyar yok. Hala da oyalamaya bitmeme ediyorlar. Halbuki NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olduğumuz biçimde NATO devletleri bile Avrupa Birliği süreci içerisinde bizi oyalamaktadır. Biz NATO'nun içerisinde verdiğimiz desteklerle ilkin beşin içerisinde arazi düzlük birim ülkeyiz. Bizim NATO'da hakeza de birim konumumuz var” dedi.

“Biz dünyanın hepsi ülkeleriyle görüşürüz”

Güçlü birim pozisyona eş bulunan Türkiye'nin hakeza uğraştırma taktikleriyle birim kenarda tutulmasının aşırı manidar bulunduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İster istemez ayrımlı arayışlar içine giriş DOĞRU da olabiliriz. Avrupa Birliği 52 senedir bizi tutacak, bizi yanına yaklaştırmayacak ve ondan sonradan da 'Niçin şurayla görüştü, neden burayla görüştü?' diyecek. Görüşürüm. Bu görüşmeleri yaparken de tığ Avrupa Birliği'ne bu aşamada aritmetik verecek değiliz. Biz dünyanın hepsi ülkeleriyle görüşürüz. Ben Sayın Şi'yle de görüşürüm, Sayın Putin'le de görüşürüm, Sayın Modi'yle de görüşürüm. Bütün ülkelerle görüşmelerimi yaparım. Çünkü çoğumuz bu dünyanın birer parçasıyız. Avrupa Birliği üyesi ülkelerle görüşmeler yaptığımız devir bizlere 'Niçin onlarla görüştünüz?' diyerek birim istifham gelmedi. Biz şu anda ilkin Şanghay İşbirliği Teşkilatında bulunan ülkelerle kesinlikle birim davranış içindeysek onlarla da ayrımsız davranış içerisinde süreci işleteceğiz" dedi.

“İsveç terörün adeta birim gurk yuvasıdır"

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine müteallik soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu birim kere görmeniz lazım, burada ilkin İsveç terörün adeta birim gurk yuvasıdır" ifadelerini kullanarak, teröristlerin İsveç'te parlamentoya derece sızdığını vurguladı.

“Terörün hürriyet tanımı içerisinde noktayı olamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli, Stockholm caddelerinde, teröristbaşının paçavralarını, pankartlarını taşıyarak teröristlerin yürüyüşler yaptığını ve İsveç'teki bizim içtenlikli temiz Türklere saldırılar düzenlediğini tığ belgelerle defaatle İsveç kısmına verdik. 'Finlandiya hakeza mi?' derseniz, İsveç derece değil. Onlar bu aşamada henüz sekene ve hale hakimler. Ama İsveç'te hakeza birim egemenlik yok. Bize daima birim gerekçeyle ödün veriyorlar. Diyorlar ki 'Anayasamızın emir hükmü hasebiyle bu, özgürlükler kapsamında değerlendirilir' Ben de diyorum ki, terörün özgürlükle alakası olmaz. Terörün hürriyet tanımı içerisinde noktayı olamaz. Dolayısıyla da bu teröristlere huzur mücadelenizi şayet ortaya koyarsanız, birim savaşım verirseniz, tığ bu mevzuda rastgele birim muhtelif desteği veririz. Tabii bununla dayalı de sonuncu değişmeyen merci bizim parlamentomuzdur. Nihai sonucu parlamentomuz verir. Burada birim şeyi henüz anlatım etmekte kâr görüyorum, tığ bu görüşmeleri yaptıktan sonradan gine Stockholm caddelerinde maatteessüf bu teröristlerin kesiksiz yürüyüşlerini izledik. Bu aralık birim seçme geçirdiler. Yeni ele geçiren öğür bunlara izin etmeyeceğini söyleyerek iş başına geldi. Temenni ederim ki bu teröristlere İsveç'te izin edilmez, tığ de elimizden mevrut kolaylığı kendilerine gösteririz" dedi.
Türkiye'nin taleplerini adına getirmezse İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini karışma niyeti olup bulunmadığı yönündeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mevzuda NATO üyelerinden rastgele birisinin negatif cevap vermesi elhak bu girişi engeller" anlatım etti.

“Yunanistan'ın NATO'ya yeniden girişine Türkiye dayanaklık etmek verdi”

Yunanistan'ın NATO'ya yeniden girişine Türkiye'nin dayanaklık etmek verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Eğer 'ret' deseydi, bugün Yunanistan NATO'da olamayacaktı ama müspet yaklaştığı düşüncesince şu anda Yunanistan yeniden NATO'ya giriş imkanını yakaladı. Şimdi burada da benzeri birim durumla huzur karşıyayız. Eğer bu dediklerimiz adına getirilecek olursa tığ müspet yaklaşımda bulunuruz. Ama burada yıldırı faaliyetleri bitmeme ederse olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun ağız ağıza terörle savaşım fail birim yapı bulunduğunu vurgulayarak, "NATO'nun beşinci maddesi, ilkin üyelerinin ortak korunmasına müteveccih birim maddedir ve tığ bunu da elbette bekliyoruz. Çünkü tığ 40 senedir terörle savaşım ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“Bizim halis muhlis yurttaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürtler kendisince mevrut soruya, olayın birim Kürt-Türk meselesi değil, olayın halis muhlis daima yıldırıcı ve yıldırıcı olmayanlar meselesi bulunduğunu vurgulayarak, “Şu anda Suriye'nin kuzeyinde Kürt de var, Arap da var. Bizim tarafa geçtiğiniz devir bu boylarda Kürt var, Arap henüz aşırı var. Benim partimin içerisinde Kürt idareci dostlarım var, Kürt mebus dostlarım var. Kendi içimizde rastgele birim dava bahis konusu değil. Kaldı ki şu anda ülkemin güneydoğu, şarki bölgelerinde tığ ikinci öğür konumundayız ve buralardan ağır birim oy alabiliyoruz. Buralarda ağırlıklı adına Kürt yurttaşlar yaşıyor. Kürt yurttaşlarımızın yaşamış olduğu bu bölgelerden AK Parti adına tığ bu derece dip birim oy alıyoruz. İktidar adına da tığ bu yerlere aşırı ağır yatırımlar yaptık. Yani 'Burası Kürtlerin yaşamış olduğu bölgedir, buraya envestisman yapmayalım' diyerek birim obje bizim felsefemizde yok, bizim programlarımızda yok. Türkler de benim vatandaşım, Kürtler de benim vatandaşım, Araplar da benim vatandaşım. Biz bunların ortada katiyen farklılık yapmayız, yapmadık. Şu anda da ayrımsız konumdayız. Bizim halis muhlis yurttaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır. Bundan sonradan da değiştirmeden hakeza bitmeme edecektir" dedi.

“Türkiye'deki Suriyelilerin dönüşlerinin başladı”

Suriye savaşına ve sığınmacılara bağlı soruya cevap sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii bu bap en aşırı bizi erinçsiz ediyor. Zira 4 milyon Suriyeli bizim devletimizde ki bunların iri bölümü Arap'tır, tığ bunları mihman ediyoruz" ifadelerini kullanarak, doktor, mühendis, hukukçu, hemşirenin aralarında bulunmuş olduğu Türkiye'de yurttaşlık maruz Suriyelilerin olduğunu, bunların ortada doktor, mühendis, hukukçu, hemşirenin bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu derece nitelikli insanoğlu sizden birim şeyler bekliyorlar ve tığ bu kullanıcılarını tarz ortasında bırakmadık. Elimizden mevrut desteği onlara da verdik. Fakat tığ demincek dünkü birim etap attık. O da şu, ilkin Suriye'nin kuzeyinde mahsus birim alanı şu anda briket evlerle nesir ediyoruz. Bu briket evler 2 fazlalık 1 şeklinde. Banyosu, tuvaleti rastgele birim şeyi içerisinde var. Altyapılarını yaptık. Hedefimiz ilkin aşamada 100 bin hane gerçekleştirmek ve bunu artırarak bitmeme ettirmek. Peki neden bunları yapıyoruz? Bizdeki Suriyeliler yeniden zat topraklarına dönsün diyerek bunu yaptık. Orada, o yaşanmaz çadırların içerisinde bu şahısların adamlık dışı birim geçinme mahkum edilmesine eğilmek olabilir değil. Biz bununla dayalı de Avrupa Birliği'nden olsun nice yerlerden destek sunar istedik. Ama maatteessüf bu destekleri alamadık. Birçok liderle benim hususi görüşmelerim oldu. Fakat anca de olsa hakeza de olsa Türkiye zat ulusal bütçesinden ve STK'ların gayretleriyle bu konutları yaptı. Hedefimiz demincek 250 bin briket eve bunu duyurmak ve şu andaki bizde mevcut Suriyeli misafirlerimizi etap derece zat topraklarına göndermek" dedi.
Türkiye'deki Suriyelilerin dönüşlerinin başladığını tamlayan Erdoğan, hedefin ilkin aşamada 1 milyon Suriyeliyi evlerine atmak bulunduğunu belirtti.

"Enflasyon aşılamaz birim kazançlı zarar değildir”

Türkiye'deki pahalılık kendisince mevrut soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyon aşılamaz birim kazançlı zarar değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzdelik 8, yüzdelik 9 enflasyonun üstelik yıldırma etmiş olduğu devletler var. Bizde yüzdelik 80 var. Biz şu anda 250 bilyon dolar ihracatı ele geçirmiş birim ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar yersiz değil. Ama Amerika'da üstelik bugün raflar boş, Fransa'da raflar boş, Almanya'da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği rastgele birim muhtelif ürünü marketlerde bulabiliyor. mesela şu anda dünkü birim etap attık. O da şu, Tarım Kredi Kooperatiflerimizde mahsulat aşırı hayli ehven fiyatla satılıyor. Bunlar gayrı zincir marketlerden aşırı henüz ceninisakıt fiyatlı. Bizim düşüncesince şu anda pahalılık birim sıkıntıdır ama yılbaşından sonradan tığ enflasyonda da bu sıkıntıyı aşacağız ve yolumuza kararlılıkla bitmeme edeceğiz. Şu anda Türkiye'nin faiz payı yüzdelik 7,6. Dünyada şu anda ikinci sıradayız büyümede. Bu da birim şeyi gösteriyor" dedi.

“Ben meydanların dilini elleme bilirim”

Türkiye'de 2023'te yapılacak seçimlere müteallik mevrut soruya cevap sağlayan Erdoğan, "Bizim şu anda seçimleri edinim noktasında birim endişemiz yok. Ben meydanların dilini elleme bilirim. Şu anda yaptığım şişko açılışlarda, ortalık mitinglerinde şayet on binleri meydanlara toplayabiliyorsam, bu halkımın bizlere bulunan teveccühünü göstermektedir. Halkımızın bizlere bulunan bu teveccühü bitmeme ettikçe, bizi kimesne tutamaz. Çünkü seçenek yok" dedi.

“İstikrar bulunmadığı düşüncesince Türkiye rastgele birim daim geride kaldı”

Türkiye'nin nice bölgede attığı adımlara yer veren Erdoğan, "Keşke gelseniz de bizim keyif sektörünü DOĞRU inceleseniz, bizim pedagoji bilimi sistemimizi DOĞRU inceleseniz. Hepsinde Batı'yla karşılaştırma edilemeyecek derecede birim performansı bulunan ülkeyiz. Onun düşüncesince alternatifsiziz. Şu anda tığ anca birim konumdayız ki inşallah bu seçimleri de çoğumuz kazanacağız. Ben yüzdelik 52 ile Cumhurbaşkanlığını kazandım. Şimdi önümüzdeki seçimlerde bizim misyonumuz elbette ayrımsız biçimde kazanmak. Biz reislik sistemine geçtik. Ama bizim mukabil kanat, Türkiye'de reislik sistemi değil, parlamenter sistemi korumak için çaba sarfediyor ki o parlamenter sistemde Türkiye seneler yılı 7 ayda, 8 ayda, 10 ayda, 13, 14, 15, 16 ayda birim seçime gitmiş, hükümetler bozulmuş. Böyle birim ülkede oturma olabilir mu? İstikrar bulunmadığı düşüncesince de ne oldu? Türkiye rastgele birim daim geride kaldı. Biz ise dedik ki reislik sistemine geçeceğiz ve reislik sistemine geçtik. Amerika'daki sistemi de azda olsa temel aldık. Başkanlık sistemiyle bu arada de Türkiye aşırı henüz ayrımlı birim yürüyüşe geçti ve bu ayrımlı gidiş içerisinde de oldukça dobra birim yere ülkemizi getirdik" dedi.

Türkiye-ABD ilişkileri müteallik soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdeal birim konumdadır diyemem. Çünkü bizim şu anda Amerika'yla aut tecim hacmimizin buralarda olmaması lazım. Bizim Sayın Trump devrinde de belirlediğimiz birim nicelik vardı, '100 bilyon doları bulmalıyız' demiştik. Ama maatteessüf şu anda aşırı hayli gerilerdeyiz" dedi.

Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır”

Türkiye-ABD ilişkilerinin defans sanayisinde de mergup yerde olmadığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayini elleme birim yere taşımamız lazım. İşte söz gelişi bizim F-16 meselemiz var. Biz sizden F-16 almışız. Şimdi sizden F-16 aldığımıza gereğince bunun gerisinin gelmesi lazım. Ama burada politik yaklaşımla değişmeyen vererek F-16 ilişkin Türkiye'ye hala birim müeyyide infaz dolayısıyla geçirmek dü arkadaş diyar düşüncesince aşırı hata birim şey. En akıbet Sayın Biden, bunu bozma noktasında bana uydurma verdi. Şu anda Biden'ın buna müspet baktığını biliyorum. Hatta Cumhuriyetçilerle de görüşmelerimiz oldu, onlar da buna müspet bakacaklarını söylediler. Şimdi F-16 ilişkin şayet tığ Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Siz kalkıp da Yunanistan'a F-16 ilişkin rastgele birim muhtelif desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye derece NATO'daki arkadaş ülkeye ve ilkin 5 içerisinde NATO'da rastgele birim muhtelif desteği sağlayan ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu vaziyette Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun haricinde bizim Amerika'yla sıkıntımız yok” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler