USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün ışıksız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye derece yıldırı örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Terörün ışıksız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün ışıksız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız
19-09-2022 07:02
New York
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi yemeğinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geldiğimiz noktada, Türk-Amerikan camiasının belli hissedar olgunluğa eriştiğini rasat ediyoruz. Sahip olduğunuz eş değerler çevresinde birleştiğiniz sürece, üstesinden gelemeyeceğiniz ağırlık yoktur." dedi.

Erdoğan, Rockefeller Plaza'da planlı Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) yemeğinde icra ettiği konuşmasına, Amerika'yı ikinci yurt eyleyen hepsi Türk vatandaşlarına esenleme ve sevgilerini göndererek başladı.

#Canlı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin “5. Geleneksel Gala Yemeği” programında konuşuyor https://t.co/ZZazqzPkio

— AA Canlı (@AACanli) September 19, 2022

Türkiye'den merhabalar getirdiğini tabir fail Erdoğan, "Biz sizleri özlemiştik. Görüyorum ki, sizler de bizi özlemişsiniz. Her sene bulunduğu kabilinden bu sene da gönüllerimizi buluşturan TASC'a şükranlarımı sunuyorum." sanarak konuştu.

Erdoğan, topluluk temsilcileri, bilgelik insanları, akademisyenler, iş dünyası, sanatçılar, sporcular kabilinden Türk-Amerikan camiasının ayrımlı kesimlerini oluşturanlarla hissedar araya gelmekten iri sevinme duyduğunu söyledi.

"Mesafelerin ayıramayacağı genişliğinde gönülleri yaklaşan insanlarız"

Davete icabet edelere teşekkürname fail Erdoğan, "Aramızda binlerce kilometre olsa da kalplerimiz bir, şenlik ve hüzünlerimiz ortaktır. O dobra şarkımızda ne diyoruz? Aynı yoldan geçmişiz biz, ayrımsız sudan içmişiz biz, yazımız hissedar kışımız bir, ayrımsız dağın yeliyiz biz, gönüller hissedar dualar bir, hissedar Allah'ın kuluyuz biz, saf bahçemiz yurdumuzdur, ayrımsız bağın gülüyüz biz. Evet, hepimiz mesafelerin ayıramayacağı genişliğinde gönülleri yaklaşan insanlarız." dedi.

ABD'de yaşan Türk vatandaşlarının ürettiğini, evlatlarını burada yetiştirdiğini, mesleksel kariyerlerinin yanı esna girişimleri, içtimai günah projeleri, bilimsel nitelikli emekleri ve çıplak maşer faaliyetleriyle Amerikan toplumuna ve ekonomisine ehemmiyetli katkılar sağladığını özetleyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siyasi bölgede üstlendiğiniz enerjik roller, bu ülkenin geleceğinde yalan sahibi olma isteğinizi en çalışan biçimde ortaya koymanızı sağlıyor. Çalıştığınız kurumlarda, üniversitelerde, fikir müesseselerinde eleştiri planlara imza atıyorsunuz. Tüm bunları yaparken, anne vatanla bağlarınızı korumayı boşlama etmiyor, milletimizin hissedar parçası olduğunuzu katiyen unutmuyorsunuz. Kimliğinizi korunum edip, kültürümüzü en elleme biçimde bu topraklarda yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorsunuz. Her birinizi başarılarınız, gayretleriniz, emekleriniz düşüncesince kutlama ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrımlı görüşlere ve inançlara erbap olsalar da Türk vatandaşlarının hissedar araya gelmesini, beraberce cereyan etmesini sonuç evre önemsediğini dile getirdi.

Yurt haricinde yaşayanlarla beraberce nüfusu 95 milyonu bulan iri hissedar ailenin personelleri olduklarını kail Erdoğan, "Sizler gayrı aidiyetleriniz indinde Türkiye'nin Amerika'daki lisan elçileri, milletimizin bu topraklardaki temsilcilerisiniz. Amerika'da, Türkiye'ye ve Türk insanına müteveccih kalan ilgide, siz kıymetli ziyaretçilerimizin ayrımlı bölgelerde elde etmiş bulunduğu başarıların aşırı ehemmiyetli oranı bulunuyor. Ülkem ve milletim adına, siz kıymetli ziyaretçilerimizin şahsına hepsi vatandaşlarıma buradan teşekkürname ediyorum." sanarak konuştu.

"Asimilasyona ne genişliğinde karşıysak, entegrasyonu o evre destekliyoruz"

Erdoğan, dünyanın ayrışık vatanlarında canlı Türklerle hissedar araya vardığında kalın pıtrak vurguladığı hissedar bap bulunduğunu tabir ederek, "Biz asimilasyona ne genişliğinde karşıysak, entegrasyonu da o evre donanımlı hissedar biçimde destekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim ahenk ve bütünleşme anlayışımız yurttaşlarımızın kişi kültürlerine, kişi değerlerine erbap çıkarak, süresince yaşadıkları toplumların dünyasına enerjik yerine katılmaları, bütünleşmeleridir. Bu mevzuda atılmış rastgele adımı destekliyoruz. ABD'de yürüttüğünüz çalışmalarda sizlere tamamıyla dayanak vermeye amade olduğumuzu hissedar el elan ikilemek istiyorum. Bugün aramızda mevcut kıymetli Amerikalı siyasetçilerin ve evcil yöneticilerin de başarılarınızdan ve topluma elan hissedar tomar bütünleşmiş olabilmek düşüncesince yürüttüğünüz çalışmalardan iri sevinme duyduğuna eminim. Geldiğimiz noktada, Türk-Amerikan camiasının belli hissedar olgunluğa eriştiğini rasat ediyoruz. Sahip olduğunuz eş değerler çevresinde birleştiğiniz sürece, üstesinden gelemeyeceğiniz ağırlık yoktur. Önümüzdeki süreçte, bütünlük ve beraberliğinizi korunum etmenizin Amerikalı dostlarımızın ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi elan elleme anlamalarına yardım sağlayacağına inanıyorum.

Herkesin bilmiş bulunduğu kabilinden sahn maatteessüf ara onama etmiyor. Bizim boşlama ettiğimiz rastgele düzlük yabancılar çeşidinden dolduruluyor. Bu boşlukları da bir çok aşırı devir ülkemize ve milletimize müteveccih antagonizm besleyici örgütler ve lobiler sömürme ediyor. Türk-Amerikan ilişkilerini ağılamak şartıyla cereyan fail menfaat gruplarını ve faaliyetlerini sizler aşırı elleme görüyorsunuz. Hukuki ve zamanı gerçeklerden ırak iddialar kanalıyla Türkiye’yi maksat düzlük bu faaliyetlerin sonuçsuz bırakılması iri ehemmiyet sunma ediyor. Milletimiz hakkında gerçeklerin, ister Washington'da ister eyaletler düzeyinde elan elleme algı edilmesini getirmek hepimizin görevidir. Türkiye eş paydasında buluşan hepsi yurttaşlarımızın siyasal ve gayrı inanç ayrılıklarını hissedar tarafa koyarak ulusal meselelerde el donanması süresince cereyan etmesini bekliyoruz."

Türkiye'nin, terörden en aşırı etkilenen ve terörle mücadelede en ön safta arazi düzlük devletlerin başlangıcında geldiğini tamlayan Erdoğan, "PKK-YPG'den DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar, tek başkalık yapmadan, hepsi yıldırı örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Terörün hunriz ve ziyasız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ'yle mücadelemizde müttefiklik ruhuna reva biçimde teşrikimesai süresince cereyan etmesini bekliyoruz. FETÖ elebaşının ve teşkilat personellerinin Türk adaletine tasdik edilmesi düşüncesince Amerikan makamları nezdindeki girişimlerimizi inceden inceye yürütüyoruz. 15 Temmuz gecesi 252 insanımızı sefihane katleden, Meclisimize bomba atan, demokrasimize kasteden bu binanın toplumsal vicdanla beraberce ahbaplık uğrunda de mahkum olması gerekiyor. Sizlerin de bu yıldırı örgütlerinin hafriyat yüzlerini belkili bulunan rastgele platformda anlatmayı sürdüreceğinize inanıyorum. Nefret söylemlerinin, bilhassa de İslam kini ve Müslümanlara müteveccih önyargıların, evren genelinde arttığını rasat ediyoruz. Ne efsus ki, Türk-Amerikan topluluğu ve Amerikalı Müslümanlar da devir hin bu yönde saldırılara verilen kalıyor. Amerikalı dostlarımızdan beklentimiz, dinimizi terörle ayrımsız paranteze düzlük ayrık zihniyete ve Müslümanlara müteveccih tiksinme eylemlerine derun rahatlığı çelimli tedbirler almalarıdır."

Türkiye ve ABD'nin dü çelimli mühim eş ve 70 salname bağlaşık olarak, aralarında çözemeyeceği tek dava bulunmadığını dile getiren Erdoğan, "Biz, NATO'da bu arada miyiz? Beraberiz. NATO'nun en ehemmiyetli geçmiş 5 ortağından hissedar tanesi de Türkiye. Gerek parada, ister yağız gücünde eksiksiz bu destekleri sağlayan en ehemmiyetli geçmiş 5 ülkeden hissedar tanesi Türkiye. Öyleyse Türkiye'nin pozisyonu oldukça elleme anlaşılmalı, elleme bilinmeli ve kararlar, adımlar buna mucibince atılmalıdır." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilişik meselelerde kimi inanç ayrılıkları yaşansa da nice diyalekt ve toptan meselede ABD ile benzeri tutumlara erbap bulunduğunu tamlayan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmelerinde, devletler arasındaki ülfet ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi hususlarında uygun kaldıklarını hatırlattı.

"Aramızdaki sorunları çözebilmeyi beklenti ediyorum"

Bu anlayışla, Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Mekanizması'nı yaşama geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte, ABD ile iş birliğimizi eş yararlar temelinde geliştirirken aramızdaki sorunları çözebilmeyi beklenti ediyorum." dedi.

ABD ile yaklaşan eşgüdüm ve iş donanmasına erbap olunan konulardan birinin de hepsi dünyayı etkileyen Ukrayna krizi olduğuna ayraç fail Erdoğan, şunları kaydetti:

"Güçlü ve güvenli hissedar NATO müttefiki yerine attığımız bu adımlarda verdiğimiz dayanak hepinizin malumudur. Bölgede yedinci ayını dolduran insafsız savaşın kazananı olmayacağını, toptan konuşu etkilerinin az mütekâmil devletler bilhassa kazanmak üzere, hepsi dünyayı aksi etkilediğini de rastgele vesileyle vurguluyorum. Özellikle İstanbul Sözleşmesi'yle ekincilik koridoru dair attığımız adımlar, mütekâmil devletlere değil, az mütekâmil devletlere yahut kimsesiz devletlere derun rahatlığı Türkiye'nin ekincilik koridorunda attığı hamle her insanın merakını toplamaktadır. Yükselen enflasyonu, kalan besin ve erke fiyatlarını, dünyanın art kalanı kabilinden sizler de dirilik kızgın hissedar biçimde hissediyorsunuz.

Türkiye olarak, savaşın diplomatlık kanalıyla sonuçlandırılmasına, diyalekt ve toptan ölçekteki aksi etkilerinin giderilmesine müteveccih çabalarımızı önümüzdeki devirde de sürdüreceğiz. Ukrayna tahılının Karadeniz üstünden ihraç edilmesi şartıyla Birleşmiş Milletlerle beraberce yürüttüğümüz çabalar kararında sağlanan İstanbul Mutabakatı, bu çabaların en konkre örneğidir. Burada yakaladığımız müspet iklimi evvela ateşkese, arkası esna da kalımlı barışa tağyir etmeyi istiyoruz. Uluslararası camianın ve dostlarımızın da içtenlikli desteği ile inşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum."

Gelecek sene Cumhuriyetin 100'üncü yılına kavuşmanın yerinde gururunun yaşanacağını anımsatan Erdoğan, bu sene dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, ayrımsız sürede 2023 hedeflerine vusul kararlılığı süresince yola bitmeme ettiklerini söyledi.

"Türkiye'nin gücüne kuvvet kattık"

Son 20 yılda kazandırdıkları bel ve hizmetlerle, icra ettikleri devrimlerle, Türkiye'yi rastgele bölgede manzara bile edilemeyen seviyelere taşıdıklarını dile getiren Erdoğan, cumhurla Cumhuriyet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak, ulusal iradeyi Türkiye'de emsalsiz hissedar biçimde bilgili kıldıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bilhassa kazanmak üzere, yaşama geçirdikleri reformlarla kelimesiz hissedar devrime imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, doğruluk ve özgürlüklerden ekonomiye, enerjiden defans sanayine, tahsilden sonra teknolojiye, terörle mücadeleden aut politikaya genişliğinde serbest hissedar yelpazede Türkiye'nin gücüne kuvvet kattıklarını tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Akıl ve vicdan sahibi herkes, 2002'nin Türkiye'si ile 2022'nin Türkiye'si ortada dağlar genişliğinde ayırt bulunduğunu onama edecektir. Bugün mukassem yollarıyla, otobanlarıyla, fıldır şimendifer hatlarıyla, tünelleriyle, havalimanlarıyla, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Marmaray'ı, Avrasya Tüneli, köprüleriyle muvasala altyapısını tamamlamış hissedar Türkiye var. Hepsinden mavera İGA'sıyla, dünyada geçmiş 3 içerisinde arazi düzlük havalimanıyla hissedar Türkiye var. Diğer yandan Çanakkale Köprüsü'yle dünyada geçmiş 3 içerisinde arazi düzlük hissedar köprüye sahip. Bütün bunlar bu zamanın içerisinde oldu. Ve her insanın 'Bunlar yapamaz, yapılamaz' dediklerini hepimiz gerçekleştirdik. Şu anda Çanakkale Köprüsü, havalimanımız dünyada hissedar örnek. Pandemi zamanında hayattaki havalimanları ağız ağıza 'stop' derken, bizimki çalışıyordu, çalıştı ve hala da bilhassa kargo taşımacılığında dünyada geçmiş 5'in içerisinde arazi alıyor.

Bugün Ege'de, Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de haklarını defans dair azimli davranan, ordusu ve diplomasisi çelimli hissedar Türkiye var. Bugün, kendine sığınan 4 milyonu hayli mazlum ve mağdura koyun açan, onlara erbap çıkan, insanlığın vicdanı reşit hissedar Türkiye var. Mültecileri Ege'de, Akdeniz'de, denizde boğan hissedar iklim yok. Tam bilakis onları denizden toparlayan hissedar Türkiye var. Bugün, dünyada sulh düşüncesince fer harcayan ve meal düzlük siyasal etkinliğe erişmiş hissedar Türkiye var. Bugün, üstün dereceli çoğalma oranlarıyla ekonomisi başarıdan başarıya koşan, dalında ve ötesinde politikaları takdirle izlem edilen, krizlerle başa çıkacak kapasitesini en yukarı düzeye çıkarmış hissedar Türkiye var. Her görüşme edişinizde, inanıyorum ki, sizler de Türkiye'de gerçekleşen bu iri dönüşümü şahsen rasat fırsatı buluyorsunuz. 'Bu başkalık ne genişliğinde sürede oldu? Ne acele oldu? Geçen gelişimizde bunlar yoktu, demincek var' diyenleri cemi görüyorum. Bu hissedar hakikatı ortaya koyuyor. Türkiye kesiksiz değişiyor. 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bununla beraberce dünyada bilhassa rekabeti esasi düzlük hissedar iyilikle yola bitmeme ediyoruz. Büyüyen, güçlenen, itibarı kalan Türkiye'nin burada sizlere de emniyet aşıladığını biliyorum."

"2023 seçimlerine iri ehemmiyet veriyoruz"

Bu kalkınma ve el erki hamlesini doğacak devirde elan da hızlandırarak bitmeme yol açmak istediklerini tamlayan Erdoğan, "Bunun düşüncesince 2023 seçimlerine iri ehemmiyet veriyoruz. Yurt dışındaki siz yurttaşlarımızın da oy kullanacağı bu zamanı seçimleri, ehliyetli anlamıyla hissedar ulusal kâm şölenine dönüştürüm etmek arzusundayız." dedi.

Demokratik katılımın en ehemmiyetli ve çalışan yolunun intihabat olduğuna ayraç fail Erdoğan, Türkiye'nin, 70 yılı aşan aşırı partili hayatında saydam ve güvenli seçme sistemiyle iri hissedar başarıya imza attığını hatırlattı.

"Hangi siyasal tercihte bulunursak bulunulalım, oy görmek kanalıyla Türk demokrasisine erbap genişlemek hepimizin görevidir." diyen Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sizlerden iradenize erbap çıkmanızı, buradaki rastgele hissedar vatandaşımızın sandığa değişik gerçekli oyunu kullanmasını motivasyon etmenizi istiyorum. Bizleri hissedar arada tutan, bizi tığ önleyen unsurların farklılıklarımızdan aşırı elan hissedar tomar bulunduğunu vurgulamak istiyorum. Biz beraberce cereyan ettiğimiz sürece, hem Türk-Amerikan toplumunun, hem de ülkelerimizin aşırı elan doyurmak neticelere imza atacağına inanıyorum. Gerek Amerika'daki temsilciliklerimiz, ister Türkiye'deki gurur ve kuruluşlarımız siz kıymetli ziyaretçilerimizin yanındadır, yanınızda olmayı sürdürecektir. Geçtiğimiz sene açılışını yaptığımız acemi Türkevi binamızın da siz kıymetli ziyaretçilerimizin eş eviniz bulunduğunu hissedar el elan hatırlatıyorum."

Toplantıyı düzenleyen TASC'a teşekkürname fail Erdoğan, katılımcılara şükranlarını sundu.

Toplantıdan notlar

TASC yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzeri Emine Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler