USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Çocuğunuz okula gitmeye hazır mı?

Çocukların okula start sürecinde ebeveynlerin elbette davranması gerektiği karşı bilgilendirmelerde mevcut Çocuk-Ergen Psikiyatristi Uzmanı Prof. Dr. Canan Tanıdır ayrımsız sürede özen eksikliği-hiperaktivite bozukluğu bulunan evlatların okula uzlaşma döneminin elbette sağlanabi

Çocuğunuz okula gitmeye hazır mı?
01-09-2022 11:04

Okul önceleri öğrenime ve beşinci derslik 1'inci sınıfa başlamış olacak öğrenciler düşüncesince ahenk eğitimleri 05 Eylül 2022 tarihinde başlıyor. Veliler ortak taraftan okul hazırlıklarına bitmeme ederken, ortak taraftan da pedagoji bilimi dünyasına toy başlamış olacak öğrencilerin okula ahenk periyodunun kesinlikle sağlanacağı dair endişeli. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Canan Tanıdır, tasalı ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken ayrıntılar ve aileleri düşüncesince önerilerde bulundu.

“Çocuğu okula başlamadan ilkin öğretmeni ile tanıştırın”

Binlerce çocuğun okul ile tanışmasına mahdut eyyam kaldığında veliler, “Çocuğum ya okula görmek istemezse?” sorusuna hal arıyor. Yıllar süresince bitmeme edecek pedagoji bilimi yaşamının temelinin atılacağı anaokulu ve beşinci derslik eğitimlerine başlangıç, hem aileler düşüncesince bununla birlikte ayrıntılar düşüncesince zannedildiği derece emeksiz olmayabilir. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Tanıdır önceki el okula başlamış olacak küçüklere kesinlikle davranılması gerektiği ile ilgilendiren şu açıklamalarda bulundu; “Hayatlarındaki gelişigüzel intikal devri çocuklarda endişe oluşturabilir. O nedenden evladı okula hazırlarken okulda toy bilgelik ve beceriler öğreneceği bunun yanı sıra dostlarıyla oyunlar oynayacağı ve ortak sorunu ve ya problemi olduğunda öğretmenlerinin kesinlikle ona asistan olabileceği bilgisi verilmeli. Okullar, ayrıntılar düşüncesince yalnızca ortak bilimsel niteliği bulunan muvaffakiyet ortamı adına tanıtılmamalı. Okulun en ehemmiyetli özelliklerinden birisi de içtimai ortak düz sağlaması ve anne-baba rolündeki öğretmenlerle bulunan ilişkilerdir. Dolayısıyla okul başlamadan önce, çocuğun başlamış olabileceği okula gidip gezmesi hâlâ emeksiz alışmasına asistan olabilir. Hatta mümkünse evladı derslik öğretmeniyle hâlâ okul başlamadan ilkin tanıştırın. Çocuk ile öğretmeni ortada hamam ortak muarefe olması, çocuğun güvenlik duygusunu artıracaktır” dedi.
Aynı sürede kimi çocuklarda “Dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu” vaziyeti bahis konusu olabileceğini tamlayan Tanıdır, bu evlatların öğüt süresince durumunda oturmakta, derse odaklanmakta, tahtadakileri deftere geçmede sıkıntı yaşayabileceklerini ve bu çeşit hallerde öğretmenlerin çalışkan gösteriş oynaması, evladı ön sıralara ve kendine yaklaşan oturtması, kelimesiz ortak arkadaşının yanına oturtması, çocuğun uyarlanmış süreci düşüncesince dobra olabileceğini tabir etti.

Kaygılı ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken ayrıntılar düşüncesince bunlar yapılmalı

Kaygılı ve anne babalarından ayrılmakta zorluk çeken ayrıntılar önceki günlerde okulun içerisine dönüşmek istemeyebilir, arkadaşları ile haberleşme oluşturmayı reddedebilir. Prof. Dr. Canan Tanıdır bu çeşit durumlarla karşılaşan ailelerin ortak müddet okulda kalmasının dobra olacağını belirterek kimi noktalara uyanıklık edilerek çocuğun ahenk periyodunun hâlâ da kolaylaştırılabileceğini belirtti. İşte o maddeler:

-Ebeveynlerinden infirak kaygısı canlı ayrıntılar düşüncesince öğretmenler, okul idaresi, çocuğun derslik arkadaşları çocuğun sınıfa gelmesi, teneffüste oyunlara alınması düşüncesince evladı cesaretlendirmeli.

-Çocukların okula akıbet anda yahut doğrudan öğüt başlamadan ilkin bırakılmaması ve çıkışta geç alınmaması, çocuğun dersten ilkin dostlarıyla az buçuk geveze etmesi, hile oynaması derse hazır olması düşüncesince ince önemli.

-Çocuğun okulda kendini hâlâ güvende hissetmesi ve okulda yanı sıra taşıması düşüncesince anne babanın ortak fuları, fotoğrafı yahut ortak eşyası çocuğa verilebilir.

Çocuğun gücün sınıfa götürülmesi yahut anne babası okul bahçesinden tart kabilinden eylemlerin çocuğun kaygısını hâlâ da artırarak problemi büyüteceğinin altını çizen Tanıdır, ortak iki çağ geçişine karşın ebeveynini bırakıp sınıfa gidemeyen evlatların aileleri, zaman kaybetmeden ortak uzmandan bu mevzuda dayanaklık etmek alması icap ettiğini de belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler