USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizesporlu aktör Miya: Rizespor bence Süper Lig'e ait

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un toy transferlerinden Farouk Miya, ekibi Spor Toto Süper Lig'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Çaykur Rizesporlu aktör Miya: Rizespor bence Süper Lig'e ait
29-07-2022 12:04
Erzurum

Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde toy mevsim düşüncesince meydana gelen dinlenme kampı çalışmalarını bütünleyen Çaykur Rizespor'da 24 yaşındaki Ugandalı aktör Farouk Miya, toy mevsim hazırlıklarını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Mavi-yeşilli takıma geldiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tamlayan Miya, "Şu anne denli herhangi birlikte nesne önünde gidiyor ve Rizespor ailesinin birlikte ferdi olmaktan ötürü aşırı mutluyum. Buraya toy geldim ve hacısı hocası beni birlikte eş kabil karşıladı." dedi.

Miya, mevsim hazırlıklarının enikonu velut geçtiğini tabir ederek, takımın ve kendisinin hem fiziki aynı zamanda taktiksel adına aşırı güzel gittiğini aktardı.

"Rizespor bence Süper Lig'e ait"

Daha geçmiş 2019-2021 yılları ortada Süper Lig mümessili Konyaspor'da biçim giydiğini anımsatan Miya, "Konyaspor'da olmaktan mutluydum, güzel birlikte takım. Ama futbolda arada sırada isteniz de istemeseniz de kimi ayrılıklar oluyor. Şu anda 1. Lig'e geldim lakin Rizespor bence Süper Lig'e ait. Biz bu yıl Süper Lig'e çıkacak amacı koyduk. Böyle birlikte amacı bulunan takımda olmaktan da mutluyum." niteleyerek konuştu.

Ülkelerdeki ayak topu düzeylerinin farklılıklar gösterebileceğine ayraç fail Miya, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye'de kütle hâlâ havadan yahut hâlâ ağır niteleyerek birlikte kıymetlendirme gerçekleştirmek istemem. Değişik adına tabir edebilirim. Ben Avrupa'da nice kulüpte oynadım ve baktığınız devir her insanın ayak topu oynama seçimi değişik. Sizin yapmanız müstelzim ise en aceleci halde uyarlanmış olmak. Benim şansım ve bence Rizespor'un da şansı, hâlâ geçmiş Türk futbolunda oynamış olmam. Neler olabileceğini biliyorum. Gittiğiniz ülkeye ne denli aceleci uyarlanmış oluyorsanız o denli aceleci halde değerli oluyorsunuz."

"Bülent Korkmaz, karakteri aşırı aklık birlikte hoca"

Ülkesi Uganda futboluna da yer veren Miya, ülkesinde çirkin ayak topu oynanmadığını ve ulusal kol formasını da giyen birisi bulunduğunu anlattı.

Miya, Karadeniz temsilcisine para aktarımı olmasında takımın fen direktörü Bülent Korkmaz'ın aşırı tesirinin bulunduğunu belirterek, "Burada olmamın nedeni Bülent sarıklı diyebilirim. Kendisini hem sarıklı aynı zamanda insanoğlu adına aşırı seviyorum. Özellikle karakteri aşırı aklık biri. Futbolcu adına hocanın sizi anlamasını istersiniz güzel yahut çirkin birlikte anınızda kesinlikle davranması icap ettiğini bilmesi lazım. O beni tanıyor, biliyor. Beni tanıyan, karakteri aşırı aklık ve futbolu aşırı güzel bilici birlikte hocanın beraberinde peyda etmek istedim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler