USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Blinken'dan "casus balon krizi" karşı Pekin ziyaretini ertelemesine bağlı açıklam

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD iklim dalında Çin'e ilgilendiren müşterek casus balonun belirleme edilmesi hakkında Pekin ziyaretini ertelemesine ilişkin, "Hava sektörü bu biçimde ihlal edilmiş gelişigüzel ülkenin ayrımsız cevabını vereceğini düşünüyorum." açıklamas?

Blinken'dan
04-02-2023 02:05
Washington

ABD Dışişleri Bakanlığında Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile beraberinde araya mevrut Antony Blinken, Koreli mevkidaşıyla eş matbuat toplantısı düzenledi.

Çin'e ilişik faziletkâr irtifalı bakma balonunun ABD dünya branşında belirleme edilmesinin arkası esna derinliğine beraberinde süredir planlanan şümullü Pekin ziyaretini ertelediğini hatırlatan Blinken, kadrosunun ABD müttefikleri, Amerikan kurumları ve Kongre ile istişarede bulunduğunu ve "yapıcı beraberinde ziyaret" düşüncesince şartların makul bulunmadığı kararına vardıklarını söyledi.

Blinken, "Öncelikle dünya sahamızda, ABD üstünde beraberinde bakma balonunun uçurulması belirgin beraberinde halde bizim egemenliğimizin ve arsıulusal hukukun ihlalidir. Bu bildirme edilemez ve bunu Çin'e bildirme ettik." dedi.

Balon krizinin Pekin’e düet ilgiler ve dü şehir halkının eş kaygısı bulunan nice mevzuyu kapsayacak seyahatinin amacının altını oyduğunu tamlayan Blinken, "Hava endüstrisi bu halde ihlal edilmiş değme ülkenin ayrımsız cevabını vereceğini düşünüyorum. Bu görüngü Çin’de olsaydı verilecek tepkiyi hayalet edebiliyorum." diyerek konuştu.

Gün içerisinde, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Dış İlişkiler Direktörü Vang Yi ile telefonda görüştüğü bilgisini verici Blinken, "Bu sorumsuzca beraberinde eylemdir ve Çin’in birlik da benim planlanan seyahatimden ilk bu adımı atmaya değişmeyen vermesi, yapmayı planladığımız şümullü görüşmelere dokunca verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Blinken, öbür taraftan ÇKP Dış İlişkiler Direktörü'ne, ABD’nin halen Pekin ile diplomatik angajmanlara ilişkin bulunduğunu dediğini kaydetti.

Bakan Blinken, dü şehir ortada enformasyon kanallarının belirgin olmasının önemine de aksan yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), biraz güneş ilk ABD dünya alanına Çin’e ilişik beraberinde bakma balonunun girdiğini ve balonun izlem edildiğini açıklamıştı.

Pentagon balonun çıplak dünya trafiğine, çıplak ve askeri açıdan ABD’ye aracısız beraberinde yıldırma teşekkül etmediği düşüncesince düşürülmediğini açıklamıştı.

Ayrıca bakanlık, Çin’in balonun beraberinde esrar bilgisi balonu bulunduğu ve dünya şartlarından ötürü sürüklendiği açıklamasını da bildirme etmemiş, balonun beraberinde tatbikat yeteneğine eş bulunduğunu ve ABD dünya branşında rota değiştirdiğini açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Blinken’ın Pekin ziyaretinin ertelendiğini açıklamıştı.

Bakan Park: Çip ve Bilim Yasası kapsamında işbirliğinin yollarını arayacağız

Öte taraftan Blinken ile görüşmesini değerlendiren Koreli Bakan Park, Kuzey Kore'nin çekirdeksel tabanca programını, ABD, Japonya ve Güney Kore'nin üçgen ittifakını ve bölgenin güvenliğinin yanı esna hazırlık zinciri hesabına işbirliğini ele aldıklarını söyledi.

Park, "Bakan ve ego toptan hazırlık zincirindeki aksamaları bertaraf buyurmak düşüncesince andıran eş güdüm içre olacağımızı konuştuk. Çip ve Bilim Yasası kapsamında işbirliğinin yollarını arayacağız. Ayrıca, Enflasyonu Düşürme Yasasının Koreli firmaların kaygılarını giderecek halde uygulanması ve dü ülkenin iş ve endüstri sektörüne kâr sağlaması düşüncesince baş başa çalışacağız." dedi.

ABD'de enflasyonun düşürülmesine müteveccih şümullü sağlık, dünya ve ihsan düzenlemeleri ile muhtelif yatırımların desteklenmesini içeren Enflasyonu Düşürme Yasası, mühim ve parlak erke sektörlerine kısaca 400 bilyon dolarlık envestisman planı içeriyor.

Vergi indirimleriyle elektrikli makine satın edinmeyi heveslendirme etmeyi de öngören kanun kapsamında, Kuzey Amerika'da imal edilen bataryaların kullanıldığı ve bu bölgedeki madenlerden çıkan mineralleri içeren elektrikli araçlara 7 bin 500 dolara denli ihsan indirimi verilmesi üzere tensikat arazi alıyor.

ABD Senatosunda 27 Temmuz 2022'de, beraberinde güneş sonradan da Amerikan Temsilciler Meclisinde bildirme edilen ve 9 Ağustos 2022'de ABD Başkanı Biden çeşidinden imzalanan nısıf nâkil üretiminin artırılmasına müteveccih Çip ve Bilim Yasası, arabadan elektroniğe denli nice endüstride üretimde aksamaya hastalık bulunan yonga kıtlığını hafifletmeyi amaçlıyor.

Yasa, nısıf nâkil üretimi düşüncesince kısaca 52 bilyon dolarlık desteğin yanı esna nısıf nâkil fabrikalarının kurulumunu heveslendirme buyurmak düşüncesince dört yıllığına yüzdelik 25'lik ihsan indirimini içeriyor.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler