USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan elde edildi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın 27 ülkeye dış satım başarısı gösterdiğini ve Akıncı TİHA düşüncesince 5 iklim ile anlaşma imzaladığını belirterek "Bu sene gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan geldi." sanarak konuştu.

Baykar'ın bu yılki gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan elde edildi
22-12-2022 01:08
Istanbul

Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı Tanıtım Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Törende mütekellim Bayraktar, Baykar'da ve Türkiye Teknoloji Takımı'nda yola çıktıkları evvela günden beri, "Bugünün değil yarının, 10-15 sene sonrasının yarışlarına şimdiden hazırlan ve dalında dünyada en iyisi olmayı hedefle." vizyonuyla akıntı ettiklerini söyledi.

Türkiye'yi 2004'te evvela robot uçakla tanıştırdıklarını, mini İHA teknolojisini yaşama geçirdiklerini dile getiren Bayraktar, 6 kilogramdan süregelen ve şu anda 6 tona vasıl ortak seyahate imza attıklarını anlattı.

Bayraktar, Baykar'ın 2009'da Bayraktar TB2'nin evvela prototipini yaşama geçirdiklerini kaydederek laflarını şöyleki sürdürdü:

"2014'te de halk dünyaya girmiş olduğu muharebelerde damgasını vuran, muharebelerde paradigmayı muhavvil Bayraktar TB2'i yaşama geçirdik. Bugün 27 ülkeye dış satım başarısı göstermiş. 8 diyar evren tarihinde ihtimal evvela el olacak biçimde ortak bellik ve modelin adını vererek, 8 ülkenin halkı iane kampanyası düşüncesince mal topladı. Baykar icra ettiği dış satım sebebiyle geçtiğimiz sene dış satım şampiyonu oldu. Bütün 20 salname serüveninde gelirlerinin yüzdelik 75'inden fazlasını ihracattan elde etti. Bu sene gelirlerinin yüzdelik 98'i ihracattan geldi."

"Akıncı TİHA'da 5 diyar ile dış satım sözleşmesi imzaladık"

Selçuk Bayraktar, 2019'da Türkiye'nin evvela taarruzi insansız iklim aracını, 6 tonluk Akıncı TİHA'yı uçurduklarını ve 2021'de de TSK'nın envanterine girdiğini anlatarak "Şu anda da 5 diyar ile dış satım sözleşmesi imzalanmış durumda. 6 tonluk ortak platform. 6 kilogramdan başlıyor ve yavaş yavaş 6 tona revan ortak macera görüyorsunuz. Bunlar halk elektronikleri, yazılımları, aksamı bizler, Türk mühendisler kabilinden düşünülmüş platformlar." sanarak konuştu.

Cezeri uçar otomobile bağlı bilgiler verici Bayraktar, değişen teknolojinin bu yöne akıllıcasına ilerlediğini söyledi.

Kısa müddet evvela Türkiye'nin evvela insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma'nın evvela uçuşunu gerçekleştirdiğini anımsatan Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu 20 salname hayalimizdi. 6 kilogramdan süregelen serüvende Kızıelma'mızdı ortak manada medeniyetimizin de ülküsü olan. Ülkemizin evvela harp uçağı bulunan Bayraktar Kızılelma derin ortak efor ve himmet kararında Akıncı'dan 3 sene sonradan evvela uçuşunu gerçekleştirdi. Bunlar büsbütün ulusal ve ibdai şekilde tasarlanıp geliştirilmiş platformlar. Aslında robot uçaklar. Bütün bu içerisindeki donanımlardan milyonlarca satır yazılımlara derece bütünü Türk mühendisler, ekibimiz kabilinden geliştirilmiş teknolojiler."

"Gayretlerimiz dönemin ötesine sabık ortak deme kazanıyor"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Bayraktar, 20 salname mücadelelerini özetleyen ve kızılelmalarını özetleyen ortak videoteyp belirtmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne yaptığımız ile ortak yere varamıyoruz. Ancak kesinlikle ve bozukluk sorularına verdiğimiz cevaplarla gayretlerimiz ve çabalarımız dönemin ötesine sabık ortak deme kazanabiliyor. Rahmetli babamız Özdemir Bayraktar yaşamını bu bölgeye adamıştı, adeta vakfetmişti. İş durumunda yaşıyordu, annem de bizle yaşıyor iş yerinde. Bizimle baş başa çalışıyor. O da ego doğmadan evvela tutum mezunu, kartlı bilgisayarlarda programlama yapmış. Burası Şırnak Gabar Dağı. Bizim evvela denemeleri yaptığımız yer. Babam yaşamını bu bölgeye vakfetmiş ortak mühendisti."

"En iri inovasyon ahlaktan ve sağlıklı yoldan milimetre ödünleme vermeden yürüyebilmek"

Selçuk Bayraktar, inovasyona bağlı görüşlerini paylaşarak dünyada savaşma zamanı değiştirecek insansız iklim araçlarını yapmanın ve inkılap meydana getirecek sistemleri geliştirmenin ortak inovasyon bulunduğunu dile getirdi.

Kendilerinin icra ettikleri mücadelede açısından inovasyona bağlı görüşlerini açıklanan Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Bizim düşüncesince inovasyon her insanın 'Yapılamaz' söylediği yerde ahlaktan ve sağlıklı yoldan milimetre ödünleme vermeden yürüyebilmek. Bürokrasinin dallı budaklı yollarına katiyen bulaşmadan, bildiğin aracısız katiyen ayrılmadan ayrıca halk metodlar tıkandığında gine bildiğin yoldan ayrılmadan, askerle baş başa çiğin omuza, bu savaşım düşüncesince yaşamını vakfetmek ve akıllıcasına yoldan katiyen ayrılmadan dövüşmek bence en iri inovasyondur. Bunun indinde dört başı mamur ortak yaşamını elden ortak uygulayım bilimi girişimi yahut ortak mühendislik yeteneğini teşhir etmek kıl payı değil de milletinin bağımsızlığı düşüncesince semalarındaki hürriyeti düşüncesince kendiliğinden vazgeçercesine yaşamını vakfedebilmek. Bence en iri inovasyon budur."

"'Kızılelma 30 sene sonrası düşüncesince bile akıbet platform' diyebilirim"

Bayraktar, Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan ortak muştu bulunduğunu belirterek "Atmosferde yaptığımız en çelimli ve akıbet platform. Yeni ortak dünyanın kapılarını açması deme bakımından az buçuk Ergenekon Destanı'ndaki sert dağları eritip acemi ortak dünyada yürümeye benziyor. Bu dünyanın kapılarını hâlâ açtık ve yürümemiz müstelzim şimdi baş döndürücü minval var. Ancak bundan sonrası düşüncesince atmosferde yapacağımız ihtimal 30 sene sonrası düşüncesince bile akıbet ortam diyebilirim." dedi.

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yürüttükleri çalışmalardan bahseden Bayraktar, Türkiye'nin defans sanayisinde hesabına marşlar bestelenir teknolojilere erbap olmaya başladığını anlattı.

Bayraktar, Türkiye'nin, değişen teknolojinin halk başka çıplak sahalarında da insanlığın faydasına olacak biçimde reis olması düşüncesince TEKNOFEST'i düzenlediklerine ayraç ederek evvela sene 20 bin öğrencinin başvurduğunu, bu sene 1 milyondan ortak tomar öğrencinin 40'ı hayli müsabakada dövüşmek düşüncesince müracaat yaptığını, onların geleceğin Aziz Sancarları olacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler