USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: 'Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar'

Tekirdağ Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantı'nda mütekellim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2023 seçimlerinde milletimizin sandıkta baştan bizlere bu rolü bırakma etmesiyle bu arada inşallah Türkiye'nin şahlanışını müşterek asır şimdi durduramayacakl

Bakan Yanık: 'Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar'
18-07-2022 08:01

Bir kol ziyarette mevcut edinmek kıl payı Tekirdağ mevrut Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çerkezköy ilçesinde planlı AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı. Bakan Yanık, toplantının arkası sıra Şehit Dinçer Ersoy'un ailesine ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni görüşme etti.
Bakan Yanık'ın ön durağı Tekirdağ Valiliği oldu.

Tekirdağ programı çerçevesinde ön kendisine Tekirdağ Valiliği'ni görüşme fail Bakan Yanık, Vali Aziz Yıldırım ve tören düzeni üyeleri kabilinden Valilik binası uğrunda karşılandı. Karşılamanın arkası sıra makama geçerek Valilik onur Defteri'ni imzalayan Bakan Yanık, Vali Yıldırım ile borda bordaya müddet görüştü. Vali Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı Tekirdağ'da ve Valilikte ağırlamaktan sevinme duyduğunu anlatım etti.

Divan heyeti oluşturuldu

Toplantı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonraları ‘Kuruluşundan Günümüze AK Parti Tekirdağ Teşkilatı' temalı, Tekirdağ teşkilatının yapı serüveninin anlatıldığı sinevizyon vizyonu izlendi. AK Parti'nin sonuç 6 maaş yatırımlarının anlatıldığı videoteyp gösteriminin de katılımcılara aktarılmasının arkası sıra Divan Heyeti seçildi. Divan Heyetine; AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Fatih Arslan ve Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Bozdoğan seçildi.

“Hedef ve ideallerimize azimli borda bordaya biçimde yürüyoruz

Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na ev sahipliği önleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Millete misyon uğrunda iri borda bordaya fedakârlık ile çalışmaya bitmeme ediyor, amaç ve ideallerimize azimli borda bordaya biçimde yürüyoruz. Hizmet misyonuyla akım eden, şuurunu ve motivasyonunu bedel üretmekte bulan borda bordaya anane kendisine Türkiye'de dünyada benzerine az rastlanan borda bordaya değişim işlemi gerçekleştirdik ve geçtiğimiz 20 yılda, milletimizin değme meselesini nite çözdüysek, bundan böyle da çözmeye bitmeme edeceğiz. Hizmette amasız ve fakatsız azimli borda bordaya duruşun adresi AK Parti'dir” derken, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan da, “AK Parti, bayağı borda bordaya politik kurulma değildir. Bizler borda bordaya iri davanın sevdalısı insanoğlu kendisine burada borda bordaya aradayız. Türkiye nite binlerce salname talih tarihimiz içindeki sonuç bölüt ise, AK Parti de bu iri davanın günümüzdeki en ehemmiyetli temsilcisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın değme devir anlatım etmiş olduğu gibi, AK Parti maziden atiye yolculuğumuzun giranbaha halkalarından biridir; elbette bu gidişat sorumluluğumuzu hâlâ da artırıyor. AK Parti'de siyasa gerçekleştirmek demek, ilk önce bu mesuliyeti üstlenmeye isteyen edinmek demektir” ifadelerini kullandı.

“Boynumuzun borcu”

İl Başkanı Özcan'ın arkası sıra mütekellim Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, “Cumhurbaşkanımızın 2012 senesinde bizlere borda bordaya müjdesi ha ve bana uyarınca Tekirdağ'ın en iri yatırımı bulunan büyükşehir statüsünü kazandık. 2014 yılı itibarı ile 2 yeni kaza oldu; bunlardan birisi Kapaklı, gayr de Ergene. Yeni borda bordaya büyükşehir statüsüyle 12 şehremaneti oluştu. 2014'te borda bordaya düşkünlük yaşadık fakat 2014 senesinde etraflı teşkilatlarımızla bu arada koyu borda bordaya tempoyla çalışarak, 4 belediyemizi kıstak belediyeciliği ile tanıştırmış olduk. 2024'te büyükşehri kabul etmek boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

“İçerideki başarıyı gölgelemek istiyorlar"

Bakan Derya Yanık, Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, ülkemizin 2013'te seyahat olayları, arkası sıra 15 Temmuz sürecinde maddi, içsel zarara uğratıldığını belirterek, muhalefeti de eleştirdi. Bakan Yanık, “ABD emektar Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, biraz devir önce; 'Birtakım yerlerde çarpış planladık' dedi. Fiilin sahibi itiraf ediyor. Muhalefet diyor ki 'Yok bulunmayan yapmamışsınızdır' Niye? Çünkü içerideki başarıyı gölgelemek düşüncesince bazısı vasilik sistemlerine hala gereksinimleri var” ifadelerini kullandı.

“Mali politikaların değişmiş olduğu borda bordaya süreç”

Ardından mütekellim AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise “İçinden önceki olduğumuz devir dünyanın baştan şekillendiği, problemlerin su yüzüne çıkmış olduğu ve ilkin finansal politikaların değişmiş olduğu borda bordaya süreçtir. Değişen bu çatışma içinde yalnız başına yetebilen ve ağırlaşan mesail karşısında hal üretebilen borda bordaya dünya konumunda edinmek baş döndürücü önemli. İstikrara imza attık Elhamdülillah. Uluslararası şirketlerin toptan konuşu krizden ötürü yapmış oldukları ölçümlerde de Türkiye'nin başarısı cezaevi gerisi edilemeyecek düzeydedir” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler de partililerle borda bordaya arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının hayır olmasını dilek etti.

“Aynı mücadeleyi vereceğiz”

Toplantıda mütekellim Milletvekili Mustafa Yel de “Tüm kıstak coğrafyamızdaki mazlum milletlere huzur bulunan sorumluluğumuzu da unutmadan gecemizi gündüzümüze katarak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği düşüncesince adeta borda bordaya mecburiyetle idman zorundayız. Bizler çalışacağız ki soylu Türk Milleti, 85 milyon bugüne denli nite ki İslam'ın sancaktarlığını yaptıysak, gündüz batısı medeniyetine huzur güçlünün indinde değil haklının indinde olma mücadelesini verdiysek 2023'te, kıyamete denli da ayrımsız mücadeleyi vereceğiz” dedi.

“Buna müsaade vermemeliyiz”

Bakan Yanık, görüşmede icra ettiği konuşmada, 2023 seçimlerinin önemini de vurguladı. “Halkın iradesine tutu ayırmak isteyenlere banko müsaade verilmemeli” diyen Bakan Yanık, “2023, sözün özü; bu vasilik sisteminin, bu vasilik düzeninin Allah'ın izniyle sonsuza denli bulunmayan edilmesi sürecidir. 2023 bizim düşüncesince de onlar düşüncesince de bunun düşüncesince ehemmiyetli zira vasilik düzenini baştan getirmeye çalışıyorlar zira halkın değme seferinde öz iradesine tutu koymaya çalışanlara huzur sandıkta verdiği yanıtı durdurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade vermememiz lazım” halinde konuştu.

“2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır”

Ülkemizin dalında baş döndürücü ehemmiyetli borda bordaya dünya bulunduğunu da vurgulayan Bakan Derya Yanık, “Türkiye, defans denklemini değiştirmiş borda bordaya ülke. Bugün elden Türkiye içindeki terörle savaş değil lehçe açıdan da denklemin değişmiş olduğu borda bordaya Türkiye'den bahsediyoruz. İHA'larıyla, SİHA'larıyla, defans sanayisiyle lehçe açıdan da defans denklemini değiştirmiş borda bordaya Türkiye'den bahsediyoruz. Bize bu Türkiye'yi müstahak görmeyenlerle kavgamız bitmeme edecek. 2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır arkadaşlar. Sandıkta milletimizin baştan bizlere bu rolü bırakma etmesiyle bu arada inşallah Türkiye'nin şahlanışını borda bordaya çağ hâlâ durduramayacaklar” ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendisine Tekirdağ'a icra ettikleri yatırımları da biricik on paralık sıraladı.

Şehit ailesini görüşme etti

Bakan Yanık, AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Toplantı'nın ardından, Siirt'in Pervari İlçesinde sakıt helikopterde 17 arkadaşıyla beraberce martir bulunan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un ailesini görüşme ederek anası Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy ile görüştü. Bakan Yanık, martir Dinçer Ersoy'un ailesini ziyareti sırasında aileye Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek sunma etti. Anne Nilüfer Hatun Ersoy ve martir babası Mustafa Ersoy, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, manalı armağanları düşüncesince de Bakan Yanık'a teşekkürname ettiler. Ziyarette martir Dinçer Ersoy'un anası kabilinden hususi kendisine tasarım edilen odayı da görüşme fail Bakan Derya Yanık, duygularını gizleyemezken martir ailesi kabilinden da Bakan Yanık'a ziyaretin anısına ay bulutsuz figür bağış edildi. Bakan Yanık, hâlâ sonraları Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni görüşme etti.

Özel ferdin isteğine umursamaz kalmadı

Özel erat kabilinden kapıda karşılanan Bakan Yanık, Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile görüştü. Derneğin yürüttüğü ameliyat üzerine Kocaçınar'dan bilim meydan Bakan Yanık, topluluk içinde bitmeme fail kurslar ile ait de bilim edindi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası zımnında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi kabilinden hazırlanmakta bulunan etkinlikte tekerli iskemle ile raks gösterisi sunan ve performansıyla katılımcılardan dört dörtlük hamiş meydan 22 yaşındaki fiziki mânialı hususi fert Yusuf Örs, ziyarette Bakan Yanık'tan işlevsel tekerli iskemle talebinde bulundu. Gencin isteğini havada bırakmayan Bakan Yanık, danışmanına hamiş alması düşüncesince emir verdi.

Bakan Yanık, Çerkezköy'deki ziyaretlerinin arkası sıra Kapaklı'ya akım etti. Burada ön kendisine Güneydoğu gazisi Tarık Cür'ü evinde görüşme fail Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarık Cür ziyaretinde Cür'ün atalık müjdesini aldı. Tarık Cür'ün eşinin 5 maaş gebe bulunduğunu öğrenen Bakan Derya Yanık, Cür'ün eşine gelecek evladı düşüncesince borda bordaya giranbaha bağış ederken, Cür ile Bakan Yanık'ın içtenlikli sohbetleri dikkatlerden kaçmadı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakam Bayram Sağır, İl Başkanı Mestan Özcan, İlçe Başkanları ve partililerin de zevcelik etmiş olduğu ziyaretler sonrası Kapaklı Belediye Başkanlığı'na güzeşte Bakan Yanık, belediyenin emek harcamaları üzerine Belediye Başkanı Mustafa Çetin'den brifing alırken, görüşme anısına Bakan Yanık'a günün anısına hediyeler verildi. Kapaklı Kaymakamlığı binasında hizmete giren Sosyal Hizmetler binasının açılışını da önleyen Bakan Derya Yanık, şeb 23.00'de ziyaretlerini noktaladı.

Şaban Kardeş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler