USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Dönmez: Türkiye, Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal patırtı yağı lambası yağı alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 10 sene süreyle Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal yel yağı lambası yağı hazırlık edeceğini bildirdi.

Bakan Dönmez: Türkiye, Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal patırtı yağı lambası yağı alacak
30-01-2023 12:05
İstanbul

Dönmez, Albayrak Medya çeşidinden planlı Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ndeki konuşmasında, Karadeniz gazı, çekirdeksel enerji, saf gürültü yağı lambası yağı depolama, gürültü yağı lambası yağı merkezi, yenilebilir enerji, eşsiz yer elementleri neredeyse konuların gelecekte ehemmiyetli gösteriş oynayacağını anlatım etti.

Karadeniz'deki saf gürültü yağı lambası yağı keşfine bağlı değerlendirmede mevcut Dönmez, "Karadeniz gazı şu anki rezerviyle kısaca 30 salname ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle bu müddet hâlâ da uzayacak. Doğal gürültü yağı lambası yağı iletim, dağıtım, ambarlama işleri minimum 50 yıla ayrıca hâlâ fazlasına istikbal ediyor. Yenilenebilir erke hakeza, rastgele birlikte tesisin minimum 30-35 salname tasarruf ömrü var. Biz bu anlayıştan yola çıkarak Türkiye Yüzyılı'nın gücünü doğacak yüzyıla taşıyacak ekranların yerine Yüzyılın Enerjisi dedik." sanarak konuştu.

"Karadeniz'de Faz-1'de etraflı kuyuların sondajı tamamlandı"

Dönmez, Karadeniz'de bahir tabanına mecmu 42 ünitenin 33'ünü bahir tabanına indirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Denizden doğacak gazı karada işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisimizin inşasının yüzdelik 90'ını tamamladık. Tesisin devreye katılması düşüncesince mukteza işlev testlerine de etap basamak başladık. Yine hanuman ayında bahir tabanındaki spekülasyon emekleri tamamlanarak, orada da evvel imtihan çalışmalarına başladık. Fatih Sondaj Gemimiz Türkali-11 kuyusundaki sondajını tamamladı. Böylece Faz-1 düşüncesince müstelzim etraflı kuyuların sondajını tamamlamış olduk. Yavuz, Türkali-5 kuyusunda yukarı tamamlama, Kanuni de Türkali-10 kuyusunda DOĞRU vakitte madun itmam operasyonlarını bitirecek. Çaycuma-1 kuyusundaki keşfin arkası esna o alanda de acemi araştırma çalışmalarımız olacak. Tespit kuyuları açacağız. Bölgeye bitişik benzeşim yapıdaki öbür yer bilimsel sahalarda yapacağız bu sondajları. Oralardan da milletimize acemi müjdeler vermeyi imge ediyoruz. Bu müjdelerin devamı geldikçe ve hayattaki paha oynaklığı azalmaya başladıkça bunları tenzilat şekilde yurttaşlarımıza da yansıtacağız."

Sanayinin kullandığı saf gaza yüzdelik 13 ila 16 tenzilat yapıldığını anımsatan Dönmez, "Serbest piyasadan yalıtım düzlük şişman uran kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzdelik 15'e denli birlikte azalma olacak. Fiyatlarda azalma seyrederse mart kocaoğlan bünyesinde de birlikte tenzilat olabilir." dedi.

"Üçüncü FSRU birlikte hafta içre Türkiye'de"

Dönmez, üçüncü FSRU gemisinin birlikte hafta bünyesinde Türkiye'de olmasını beklediklerini, geminin evvel yükünü alarak seyre başladığını söyledi.

Geminin Saros FSRU terminalinde kullanılmak neredeyse orada demirleneceğini aktaran Dönmez, bilhassa yazları düzene gürültü yağı lambası yağı kemre gereksinimi bulunmadığı zamanlarda bu gemilerle LNG nakil işini de yapabilme esnekliğini kazandıklarını dile getirdi.

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin acemi FSRU gemisini hizmete alacaklarını vurgulayarak, "Saros FSRU ile tüketimin dip bulunduğu Trakya alanına acemi birlikte antre noktası hâlâ kazandırmış olacağız. Daha da önemlisi, gürültü yağı lambası yağı tecim merkezi amacımız doğrultusunda ilkin Balkanlar iktisap etmek neredeyse diyalekt gürültü yağı lambası yağı ticaretinde hâlâ çalışan birlikte aktör olacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, gürültü yağı lambası yağı tecim merkezi iktisap etmek düşüncesince etraflı adımları atıyor"

Gaz ticareti merkezi düşüncesince etraflıca süredir dip birlikte erke diplomasisi yürüttüklerini de kaydeden Dönmez, sonuç 1 yılda Avrupa'dan Orta Asya ve Körfez'e denli 15 ülkeyi görüşme ettiklerini söyledi.

Dönmez, bu kapsamda evvel adımın Bulgaristan ile atıldığına değinerek, "Bulgaristan ile 2035'e denli sürecek salname kısaca 1,5 bilyon metreküplük gürültü yağı lambası yağı tedbir anlaşması imzaladık. Bu yetenek Bulgaristan'ın salname gürültü yağı lambası yağı tüketiminin kısaca yüzdelik 30'una bedel geliyor. 13 salname müddette Bulgaristan'a mecmu 20 bilyon metreküplük birlikte gürültü yağı lambası yağı akışı olacak. Bulgaristan'ın yanında Kuzey Makedonya, Romanya ve Moldova ile de benzeşim süreçleri yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni yatırımlarla semt ülkelerine aşırı endamsız birlikte müddette 3 kata denli saf gürültü yağı lambası yağı tedarikinde artım potansiyeli bulunduğunu kaydeden Dönmez, şu şekilde bitmeme etti:

"Buradan evvel defa duyuru edeceğim acemi birlikte gelişmeyi sizlerle öldürmek istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman'da. Umman ile acemi birlikte gürültü yağı lambası yağı alıntı anlaşması imzalıyoruz. Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküplük gürültü yağı lambası yağı tedbir edeceğiz ve mutabık olmamız 10 sene makbul olacak. Daha sonradan gene makul şerait oluşursa anlaşmayı sürdürme imkanımız da lakırtı konusu. Başta Avrupa iktisap etmek neredeyse dünyanın gürültü yağı lambası yağı tedariki problemi çekmiş bulunduğu birlikte dönemde, Türkiye, gürültü yağı lambası yağı tecim merkezi iktisap etmek düşüncesince etraflı adımları atıyor."

Dönmez, bundan ahir hedeflerinin yetiştirici ve mahveden devletleri birlikte araya iletmek ve alanda başvuru gürültü yağı lambası yağı fiyatının saptandığı gürültü yağı lambası yağı tecim merkezi durumuna başlamak bulunduğunu vurguladı.

Bu kapsamda, İstanbul'da 14-15 Şubat'ta İstanbul Gas Summit düzenleyeceklerini duyuran Dönmez, zirvede Orta Doğu, Akdeniz, Hazar ve Orta Asya'nın pınar ülkeleriyle, Avrupa'nın mahveden ülkelerinin birlikte araya getirileceğini bildirdi.

Dönmez, zirvenin mottosunu "Securing the Future Together (Geleceği Birlikte Güven Altına Almak)" şekilde belirlediklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Zirvede erke bakanlarının yanında amme kasıntı ve kuruluşlarının, hususi bu sahanın ve arsıulusal erke örgütlerinin yukarı dozaj temsilcilerini ağırlayacağız. Zirvede, toptan gelişmelerin erke sektörüne etkilerini, arz-talepteki değişimleri, fiyatlandırmaları ve toptan bildirme güvenliği mevzularını ele alacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler