USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Avusturya Başbakanı Nehammer, Bulgar mevkidaşı Donev ile görüştü

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'daki temasları kapsamında Bulgaristan Başbakanı Galab Donev ile ortak araya geldi.

Avusturya Başbakanı Nehammer, Bulgar mevkidaşı Donev ile görüştü
24-01-2023 08:05

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Bulgaristan'daki temaslarına bitmeme ediyor. Nehammer, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile meydana getirdiği görüşmenin peşi sıra Bulgaristan Başbakanı Galab Donev ile ortak araya geldi.
Donev, Nehammer'e hitaben meydana getirdiği açıklamada “Bizim anne önceliğimiz Schengen üyeliği olacak. Bugünkü ziyaretin hem Bulgaristan, hem Avusturya, hem AB'ye bu yönde yardım sağlayacağına inanıyorum. Bulgaristan'ın Schengen'e katılması çelimli hesaplı müşareket ve her insanın menfaatine bulunan sınırların şimdi dobra korunmasına illet olacak” dedi.

Nehammer ise meydana getirdiği açıklamada, “Schengen dalında sorunlar mevcut ve kılıç onlara kilitlenmek istiyoruz. Schengen bölgesinin ortak sınırla şimdi genişlemesi bahis konusu olunca, bu sınırların emin olması şarttır” ifadelerini kullanarak, Bulgaristan- Türkiye sınırındaki güvenliğin şimdi dobra olması ve sığınmacı akının önlenmesine atıfta bulundu.

Nehammer, “Avusturya Schengen'in iç sınırlarında olmasına rağmen, 100 bin korunma dilekçesi aldı. Onlardan 75 bini önceki kez maruz korunma müracaatlarıdır. Bu insanoğlu Avusturya'ya gelmeden ilkin bambaşka ülkelerden, bambaşka sınırlardan geçti. Burada düzenli töhmet çeteleri ve narkotik ile insanoğlu kaçakçılığı uydurma konusu. Avusturya, Bulgaristan ve Romanya'yı iştirak önünde bırakmayacak. Şimdi çözülmesi müstelzim son güvenliği problemleri var” dedi.

Avrupa Komisyonu'ndan ilkin Bulgaristan- Türkiye sınırının güvenliği ve sığınmacı akımının engellenmesi düşüncesince 2 bilyon euro pınar isteyeceğini yineleyen Nehammer, AB'nin anne hedefinin aut sınırların korunması olması icap ettiğini vurguladı.

Sevda Bilge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler