USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avrupa'nın en iri möble fuarı İstanbul'da başladı

Dünya möble alanının en ehemmiyetli buluşmalarından bulunan ve 3 bilyon dolarlık dış satım kütlesi kurmayı hedefleyen IIFF-İstanbul Mobilya Fuarı, 3 bini fazla markanın katılımıyla başladı.

Avrupa'nın en iri möble fuarı İstanbul'da başladı
24-01-2023 16:06
İstanbul

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) açıklamasına göre, MOSFED çeşidinden Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Mos Fuarcılık AŞ iş birliğiyle meydana gelen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) eş anlı namına kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bu sene 28 salonda 1.000'den müşterek tomar murahhas şirket ve 3 binin üstünde markaya ev sahipliği meydana getirecek fuar, 200 bin metrekarelik bölgeye ulaştı.

Dünya möble piyasasının en ehemmiyetli buluşmaları ortada toprak alan, dalında Avrupa'nın en büyüğü bulunan ve 140 binden müşterek tomar ziyaretçi hedefleyen İstanbul Mobilya Fuarı, 29 Ocak'ta sona erecek.

"Sektör dünyada ihracatta geçmiş 5'e girmeye aday"

Açıklamada, fuarın açılışındaki konuşmasına toprak maruz Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, möble sanayisinin ihracatıyla aut tecim ilavesi sağlayan ehemmiyetli sektörlerden bulunduğunu belirterek, piyasanın 4 bilyon doların üstündeki ihracatıyla akan açığı azalttığını kaydetti.

Turagay, "Sektör, önüne koyduğu hedeflerle dünyada ihracatta geçmiş 5'e girmeye aday. Özellikle üretim, dizayn başarısıyla 200 ülkeye dışarı satım yapıyor. dışsatım pazarlarını çeşitlendiren sektörümüzün geleceği aşırı parlak." ifadelerini kullandı.

Mobilya piyasasının ehemmiyetli dışarı satım pazarları ortada bulunan AB'nin, aut satımdaki payının ceninisakıt bulunduğunu aktaran Turagay, AB ülkelerine ihracatı artıracak ehemmiyetli projeleri devreye almaları icap ettiğini bildirdi.

ABD pazarının potansiyeline yer veren ve bu ülkeye ihracatı çoğaltmak icap ettiğini tamlayan Turagay, Türk möble sektörünün, İstanbul Mobilya Fuarı ile en şişman toptan buluşmalarından birine imza attığını, organizasyonun piyasanın büyüme göstermesine ehemmiyetli yardım sunacağını ve şişman pazarlara ulaşmasını sağlayacağını kaydetti.

"Mobilya endüstrisi e-ihracata odaklanmalı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da İstanbul Mobilya Fuarı'nın 6 güneş süresince möble piyasasının ehemmiyetli aktörlerini müşterek araya getireceğini bildirdi.

Mobilya piyasasının ekonomideki önemini her insanın bildiğini, Türkiye'nin doğrudan herhangi müşterek bölgesinde 40 bine benzeyen müstahsil bulunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, istihsal ve dışarı satım verilerine illişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, güzeşte sene möble ihracatında hep 4,7 bilyon dolarlık rakama ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, dünyanın geçmiş 5 ihracatçısı arasına girebilmek. Bunun düşüncesince de hayattaki gelişimleri yakından izleme edebilmeliyiz. İşte e-ticaret bunun en dobra örneği. 2026'ya genişliğinde dünyada e-ticaret kütlesinin 5 trilyon doları geçmesi bekleniyor. Yani aşırı ağır müşterek piyasa sektörümüzü bekliyor. Ancak Türkiye'nin e-ihracattan almış bulunduğu hisse aşırı düşük. Geçtiğimiz sene Ticaret Bakanımız Mehmet Muş çeşidinden 'Yeni Nesil dışsatım Destekleri' programı yayımlandı. Bu dayanak programı, finansmana erişimin bu genişliğinde zorlaştığı müşterek sürede e-ihracatçımıza soluk aldıracak. Mobilya sektörümüzün de bu dayanak programını kullanarak bitim ötesindeki müşterilere odaklanmasını hayır buluyorum."

"Üretim çeşitliliğinde dünyanın 4 ülkesinden biriyiz"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise Avrupa'nın en şişman fuarını açtıklarını aktararak, "Bu fuar, o genişliğinde şişman ki İstanbul'un dü ehemmiyetli fuar merkezinde eş anlı düzenleniyor. Bu gidişat bizlere dü doğruyu gösteriyor. Birincisi, möble sektöründe senelerden bu yana mevcud potansiyelimizi en elleme biçimde değerlendirip son zamanların şartlarına uyarladık. İkincisi ise fuarcılık altyapımızı sektörlerimizin gereksinimlerini karşılayacak büyüklüğe ulaştırmak bundan sonra ıztırar durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, möble piyasasının akıbet 10 yılda toptan pazarlarla rakiplik ederek ehemmiyetli müşterek mertebeye ulaştığını, en aşırı dışarı satım karşılayıcı geçmiş 8 ülkeden bir tanesi olduklarını, en aşırı verim çeşitliliğiyle istihsal karşılayıcı ABD, Çin ve İtalya'nın peşi sıra 4'üncü diyar pozisyonuna yükseldiklerini bildirdi.

Şimdi doğacak 5 sene düşüncesince tasar yaptıklarını, kaslı pazarlarda derinleşmek ve çelimli pazarlarda şimdi da adam olmak istediklerini anlatım fail Güleç, etkinlikte 5 kıtadan, 7 bölgeden ve 100 değişik ülkeden müşteri ve profesyoneli ağırlayacaklarını, 100 ülkeden alıntı heyeti birleştirme ettiklerini, hep 200 bin metrekare fuar dalında müşteri ve profesyonelleri konuk edeceklerini aktardı.

Güleç, bu yılki dışarı satım hedeflerinin 6 bilyon dolar bulunduğunu belirterek, möble sektörünü sayısal namına dünyaya anahtar Heartmade Furniture (www.heartmadefurniture.com) platformunu kurduklarını, bu ortam yardımıyla mobilyacıların 365 güneş dünyaya ulaşabileceğini bildirdi.

Geçen sene başlattıkları "tek fuar, dü merkez" mottosunun peşi sıra bu sene dü fuar alanının da yetmediğini ve düğün imkanını üreticilere sunduklarını aktaran Güleç, müşterek rekora imza atarak 200 bin metrekarelik bölgeye ulaştıklarını kaydetti.

Fuarın açılışına İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve kesim temsilcileri de katıldı.

MOBSAD'dan 2 milyon TL'lik mağaza takımı

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği'nden (MOBSAD) meydana getirilen açıklamada da cemiyet üyelerinin Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi 3. Hall'de toprak aldığı, burada yabancıl derilerin, değerli varakların ve el oyması mobilyaların görücüye çıkmış bulunduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, fuarın kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, MOBSAD namına 15 senedir oldukları kabil derneğin 40 üyesiyle Tüyap 3. Hall'de toprak aldıklarını aktardı.

Gürcan, fuarda üyelerinin koyu ilinti gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Üyelerimizin ilinti görmesinin sebebi emlak haricinde şato, otel, villa, aşevi kabil yaptığımız şişman konseptli projeler. Tek başına mobilyadan artma mekanları A'dan Z’ye dönüştürdüğümüz, mobilyalarımızda zanaatı ve dizaynı birleştirdiğimiz düşüncesince markalarımıza bulunan ilinti ve mobilyalarımızın kıymeti artıyor. Üyelerimizin mobilyada kilo başına dışarı satım kıymeti 10 dolar. Geçtiğimiz sene bulunduğu kabil fuarın en aşırı ve iddialı möble türleriyle fuarda toprak alacağız. Bunlardan biri de değerli gümüş varaka ve ahşap oymacılığın ön plana çıkmış bulunduğu 2 milyon TL'lik mağaza takımı. Rusya'daki müşterek müşteri düşüncesince hususi namına tasarlanan mağaza ekibi özen çekiyor. 6 ayda ortaya çıkan bu mağaza takımının haricinde aşırı mobilyalara haremlik fail aydınlatmalar ve aksesuarlar da fuar ziyaretçilerinden şişman ilinti görüyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler