USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi sezonun önceki ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Artvin'de dü gündür sansasyonel bulunan kar yağışının arkası sıra 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi'nde ski sezonu başladı.

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi sezonun önceki ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
08-01-2023 18:08
Artvin

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü içerisinde 2009'dan itibaren görev verici Atabarı Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığının 40 santimetreyi bulmasıyla pistler ski düşüncesince makul bir duruma getirilerek telesiyej ve teleskinin bakım ve muayeneleri yapıldı.

Zorluk derecesine mucibince 2 pistten oluşan, 595 m. uzunlukta telesiyej ve 159 metrelik teleski mevcut merkez, sezonun ön ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü, AA muhabirine, matlup kar kalitesine ulaşılmasıyla tesislerde ski sezonunun açıldığını söyledi.

Tesisin birbiriyle irtibatlı toplanmış 1300 m. uzunlukta dü pistten oluştuğunu tamlayan Başköylü, "Telesiyej ve teleski sistemiyle de alanda kayakseverlere görev veriyoruz. Telesiyej sistemi vatandaşlarımızı şahika noktaya derece ulaştırmakta. Pistimiz Türkiye'de bazısı pistlere nispetle endamsız görünebilir lakin rastgele ölçüde kayaksevere seslenme edecek halde tasarım edilmiştir." dedi.

Başköylü, pozisyonu ve tabii yapısıyla Doğu Karadeniz'in en ehemmiyetli ski merkezlerinden olduklarını anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Ulaşım kolay, doğası eşsiz. Orman sahasının zarfında ski olanağı sunuyor. Kar kalitemizin de elleme olması burayı yeğleme edilir bir duruma getiriyor. Hava sıcaklığı da baş döndürücü düşmediğinden takım açısından da katı dava yaşamıyoruz. Fırtına, sis üzere olumsuzluklara baş döndürücü az rastlıyoruz. İnsan sağlığı ve iş güvenliğini ön planda sara şita turizmini tesislerimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Kış turizminde şehrimizin ve çevredeki şehirlerin kalbi Atabarı Kayak Merkezi'nde atıyor."

Mehmet Başköylü, sabık sene tesiste 12 bin kişiyi ağırladıklarını, bu sene sayıyı 16-17 bine çıkarmayı amaçladıklarını laflarına ekledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ceylan ise sezonun başlamasını punt düşünülerek ski yaptığını dile getirdi.

Kar yağışının geç olmasıyla eski yıllara mucibince sezonun geç açıldığını vurgulayan Ceylan, "Karın yağmasını dört gözle bekliyorduk. Kar yağmur yağmaz soluğu burada aldık. Kayak yaptım. Bugün de iklim baş döndürücü güzel. Atmosfer baş döndürücü güzel. Kayakseverleri bu dobra doğada spor yapmış olup eğlenmeye bekliyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler