USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'

Galatasaray'a üzerine aldıkları 3-0'lık derbi mağlubiyetinin peşi sıra taraftarlardan kusur arzulayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil” dedi

Ali Koç: 'Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil'
09-01-2023 04:05

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında bölgesinde karşılaşmış olduğu Galatasaray'a 3-0'lık skorla yenik oldu. Müsabakanın peşi sıra sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beklemedikleri bir bozgun bulunduğunu kail Başkan Koç, “Herkes baş döndürücü motiveydi. Tribünlerin de ne derece motive bulunduğunu görüyorsunuz. Taraftarlarımızdan kusur dileriz. Onların da beklentisi fazlaydı, olmadı. Futbolun içre bunlar var. Çok baş döndürücü dobra başladık ve gine düşüşe girdik. Toparlayacak bulunan da bire bir kişiler. 3 puandan mavera bir bilinçlilik değil. Burada bu skora alışmış değiliz. Yenilince de bu skorlar yoktu. Galatasaray'a en ağırbaşlı mağlubiyetleri tattırdığımız sezonlarda tığ böke olamıyorduk. O manada bakarsak taraftarımıza kusur dilerken umutlarını kaybetmemelerini bütünlük birliktelikten kopmamaları icap ettiğini şimdi baş döndürücü derinliğine minval oluğunu uyarmak istiyorum. Oynadığımız ayak topu dobra değildi. Bize yakışan ayak topu bu değildi. Futbolun içre bunlar var. Derbi mağlubiyetinin olmasının şimdi bir tomar tesiri olabiliyor, he da. Sezon sonuna şimdi baş döndürücü var. Biz böke olacağız. Sezonlarda inişli yokuşlu dönemler olabilir. Bize yakışan gestalt değil ama geçiyoruz. Başkaları da inişli yokuşlu grafikler sergileyebiliyor. Nasıl biraz hafta evvele derece Fenerbahçe şampiyonluğun en şişman favorisidir dedirten futbolculardan oluşan bir takımsa bugün buraya geldiğimizde umutlarımızı bir nebze olsun menfi etkileyen bire bir hoca, bire bir takım. Dolayısıyla toy sahife açılacaktır, emektar günlere dönerek kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Önemli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil”

Sarı-lacivertli takımın performansının yükseleceğinin altını çizen Başkan Koç, “Teknik konukları hocaya sorun. Sevabıyla günahıyla reis bey sorumludur. Düşüş mevcut ama değme düşüşün çıkışı da var. Önemli bir 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Biz rakibimize layıkıyla bütüne baktığımız devir umumi şampiyona rakiplerimize istatiksel baktığımızda rakamlar dubara şekli, güzelliği, bunaltıcı galibiyetler baştan sona bizlerden yana oldu. 4-0 da kazansanız 2-1 de kazansanız 3 puan alıyorsunuz. Taraftarımızdan bir defa şimdi kusur diliyorum. Rahat olsunlar. Nasıl tığ getirdiysek bundan böyle da bire bir grup düzlüğe çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Transfer haberlerinin performansımızla alakası yok”

Ali Koç, nice futbolcunun takımdan ayrılacağı anlamında çıkan haberlerin performansı etkilemediğini düşündüğünü anlatım ederek, “5 sezondur ne para aktarımı yaptığımızı biliyorsunuz. Gelişte gidişte bir yoğurt yiyişimiz var. Bir derinti ad bizlere yakıştırılıyor. Hiçbiri ile ilgilenmiyoruz. ‘Şununla, bununla ilgilenmiyoruz' sanarak izah yapmadık. Transfer haberleriyle bizim performansımızın düşüşünün benzerlik sunma ettiğini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

"4 puan ayırt nedir, şimdi 19 hafta var"

Fenerbahçe'nin böke olacağını aktaran Ali Koç şu ifadelere arazi verdi:
"4 puan ayırt nelerdir şimdi 19 hafta var. Unutmayın burada ne fetihler makbuz şampiyona gelmedi. Dolayısıyla göreceğiz, köprünün altından baş döndürücü su akacaktır. İyi günde bahsetmek kolay, biçimsiz günde konuşabilmek lazım. Ben takımımıza ve hocamıza güveniyorum. Taraftarımıza teşekkürname ediyorum, görkemli atmosferde başlattılar. Bugün bizde bir sağgörüsüzlük vardı. Eski günlere kancık bizim elimizde. Bir dü hafta içre alıştığımız methiyeler dizdiğimiz Fenerbahçe art gelecektir."

“Dünyanın sonu değil"

Fenerbahçe'nin şişman derbilerde şimdi ruhsuz oynadığı anlamında sorulan soruya Başkan Koç, “Türkiye derbileri üstünde bakarsanız bu sene anca gözüküyor ama ihmal etmeyin ki Avrupa maçlarında da derbi seviyesinde maçlarda görkemli ferde oynanmıştır. Çok bir tomar üstünde durmamak lazım, ehemmiyetli bir rakibimize huzur ehemmiyetli 3 puan kaybettik ama dünyanın sonu değil. Ben takıma güveniyorum. Taraftarın da inanmasını dileyiş ediyorum. Onlara bir defa şimdi teşekkürname ediyorum, bu atmosferi oluşturdukları için” cevabını verdi.
Müsabakada kaleci Altay'a müteveccih meydana getirilen gıcırtı üzerine sorulan soruya ise Ali Koç, “Bu mevzuyla ait bu şeb bir yorumda bulunmayacağım” ifadelerini kullandı.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler