USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözsüzü Çelik: '(YKS tarihi) Seçim takvimiyle sınav takvimi yoğun gelmez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçim takviminin değişmesiyle ilişik birlikte değerlendirmemiz yok. Prensip kendisine intihap takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez” dedi.

AK Parti Sözsüzü Çelik: '(YKS tarihi) Seçim takvimiyle sınav takvimi yoğun gelmez'
24-11-2022 20:08

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı bitmeme ederken gündeme ilişikli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz çağ Düzce'de meydana mevrut depreme ilişikli açıklamalarda mevcut Çelik, vatandaşları asıl sıfır ve deposu namevcut haberlere gönül rahatlığı titiz olunması ve hasarlı yapılara girilmemesi üzerine uyardı. İstiklal Caddesi'ndeki yıldırı saldırısı kendince mütekellim Sözcü Çelik, “İstiklal Caddesi'ndeki görüngü hemen sonra itimat güçlerimizin aşırı çabuk ve can alıcı icraat yaparak faili açığa çıkarttığını ve yakaladığını gördük. Bu Türkiye'nin müşterek kredi ülkesi olduğunu, Türkiye'nin tehlikesiz müşterek iklim bulunduğunu müşterek el hâlâ ortaya koymuştur. Şunun ilkin bilinmesini istiyorum bildik yada bilinmeyen, yansıyan yada yansımayan onlarca eylemi düzenlilik güçlerimiz engelliyorlar. Gerek kökünde kurutuyorlar, lüzum aldıkları ihsas çerçevesinde izleme ederek akıllıca müşterek sürede hepsini engelliyorlar. Fakat dünyanın müşterek doğruyu bu yıldırı önlemleri ara sıra ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kaynaklanan bombalı saldırının peşi sıra Türkiye'nin içinde ve dışarısında itimat güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardan bahseden Çelik, bu operasyonları bazı çevrelerin alışılagelen bulmadığını söyledi. Bu çevrelerin verdiği tepkilerin köksüz bulunduğunu tabir fail Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivillerin yaşamının korunması üzerine dünyanın en alıngan ordusu bulunduğunu söyledi. Terör örgütlerinin imha edilmesi icap ettiğini tabir fail Çelik, Türkiye'nin terörle mücadelesine arsıulusal hukuka akıllıca müşterek halde bitmeme ettiğinin altını çizdi. ‘Terörle savaş operasyonları dursun' diyenlerin bulunduğunu kail Ömer Çelik, “Son yaşananlar Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne genişliğinde lüzumlu olduğunu, ne genişliğinde muhik olduğunu, ne genişliğinde kanuni bulunduğunu müşterek el hâlâ göstermiştir” dedi.

Türkiye'nin aut politikada attığı adımlara bağlı Çelik, “Son senelerde düğümlü olduğumuz devletlerle aramızdaki hastalıkların giderilmesi itibarıyla attığımız adımların kimlerde ne yorgunluk oluşturduğunu görüyoruz. Devletler ortada tek dava ezel ebet yaşamıyor, problemsiz müşterek düzlük da ezel ebet yaşamıyor. Zaten şayet hakeza müşterek bilinçlilik olsaydı o devir diplomatlık diyerek müşterek şeye gerekseme kalmazdı. Hiçbir mutluluk tek kimselerle ağız ağıza problemsiz müşterek alışveriş yaşamıyor, ağız ağıza dava da yaşamıyor. Bazen bire müşterek anda hem sorununuz olmaktadır bununla beraber ortaklık alanlarınız olabiliyor. Diplomasi de bunun düşüncesince geçişsiz zaten. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın devletimizin doğruluk ve çıkarlarını koruması açısından, devletimizin başı namına attığı bu adımların, dava yaşadığımız devletlerle hastalıkların çözülmesi çerçevesinde ortaya koyduğu bu hamlelerin semt ve evren barışı düşüncesince sonuç etap altın bulunduğunu ve bunun dobra neticeler doğuracağını tabir eylemek isterim” diyerek konuştu.

“Türkiye zat perspektifi açısından bunu tam bulmuş olduğu devir bu devletlerin NATO üyeliğine ‘evet' anlam noktasına gelecektir”

Açıklamalarının peşi sıra matbuat çalışanlarının sorularını cevaplayan Çelik, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine bağlı soruya, “Söz verip de tutmayan aşırı Batı ülkesi, aşırı bağlaşık gördük. Biz bunun konkre neticelerini kullanmak isteriz. Yasalardaki değiş terörle savaş konusunda. Türkiye'nin aleyhine çalışkanlık yapanların bu faaliyetlerinin engellenmesi üzerine tam kanuncu düzenlenmenin işlenmiş olması. Bu düet görüşmelerle bu konulardaki aşama kaydetmelerin düzeyini konuşuyorlar. Ona gereğince Cumhurbaşkanımıza neticeleri sunma ediliyor. Türkiye zat perspektifi açısından bunu tam bulmuş olduğu devir bu devletlerin NATO üyeliğine ‘evet' anlam noktasına gelecektir. Bunu da dilek ediyoruz. Keşke dediğimiz halde terörle savaş açısından Türkiye Cumhuriyeti'nin aleyhine müteveccih faaliyetlerin engellenmesi açısından tam bulacağımız tensikat olsa. Biz doğrusu NATO'nun genişlemesini destekliyoruz. Bunu manalı buluyoruz. NATO'dan ayrıldıktan sonraları NATO'ya dönüşüne müsaade verdiğimiz Yunanistan, Türkiye'ye gönül rahatlığı FETÖ'den PKK'ya genişliğinde kamplarının olduğu, onları çalışarak destekleyen iklim konumunda” açıklamasında bulundu.

“PKK/YPG/PYD yıldırı örgütüne DEAŞ'la savaş düşüncesince dayanaklık eylemek veriyoruz' açıklaması dünyanın en iri yalanıdır”

Pençe Kılıç Hava Harekatı'na bağlı Amerika ve Almanya'dan mevrut açıklamaları değerlendiren Çelik, Beyaz Saray'ın icra ettiği açıklamaları değerlendirdi. Amerika Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) icra ettiği açıklamalara dikkati çekici Çelik, “Bu yıldırı örgütleri sizin müttefikiniz bulunan Türkiye'ye saldırırken bunu nite seyrediyorsunuz? Nihayetinde ABD, NATO'da müttefikimiz. Bizim terörle savaş operasyonlarımızın sizi zılgıt etmesinin anlamı nedir? Bu genişliğinde yakınsanız yıldırı örgütlerine NATO müttefiki namına o yıldırı örgütlerini sizin orada giderilmiş etmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“Bizi zılgıt fail yıldırı örgütü gördüğümüz devir vururuz” diyen Çelik, “Biz PKK/YPG/PYD yıldırı örgütüne DEAŞ'la savaş düşüncesince dayanaklık eylemek veriyoruz' açıklaması dünyanın en iri yalanıdır. Biz bu yalanları Afganistan'da gördük. Sonuçları da bu köksüz siyasetini üreten devletlere değer ödeten müşterek grup pratikler namına arka döndü” dedi.

“Adında baro olanların yıldırı örgütünün kullandığı kavramları kullanarak izah yapması vahimdir”

Baroların Pençe Kılıç Hava Harekatı'na bağlı icra ettiği açıklamayı değerlendiren Çelik, “Bir yerde 'savaş politikası' lafını görürseniz bilin ki yıldırı örgütü sözcülüğüdür. Hukuku aşırı bilmesi müstelzim bu barolar müşterek izah yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanuni müşterek mutluluk namına terörle savaş yönünde icra ettiği askeri operasyonlara 'savaş politikası' diyorlar, sonraları 'barışa' çağırıyorlar. Barış ne? Meşru ve hâkim müşterek devletle yıldırı örgütünü müsavi konumda görmek” diyerek konuştu.

Hukukun korunması düşüncesince terörle mücadeleyi en yüksekte tutması gerekenlerin hususiyet kurumları olduğu için bahseden Çelik, “Adında baro olanların yıldırı örgütünün kullandığı kavramları ve literatürü kullanarak izah yapması sonuç etap vahimdir. Bunların hususiyet haricinde bazı angajmanlarla akım ettiğini gösteriyor” dedi.

“(Yunanistan) Avrupa'nın şopar çocuğu”

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Dendias'ın Libya'da uçağından inmeyerek arka dönmesini değerlendirerek, Yunanistan'ın rastgele müşterek acele temelinde akım etmediğini söyledi. Yunanistan'ın politikasının ‘çadır aut politikası' bulunduğunu vurgulayan Çelik, “Tamamen Türkiye karşıtlığına, Erdoğan karşıtlığına konumlanmış, kullandıkları anahtar kredili olmayan. Bu (Yunanistan) Avrupa'nın şopar çocuğu. Yunanistan'ın yapması gereken, meselelerini Türkiye ile masada çözmektir. Türkiye aleyhine kimin peşi sıra giderseniz gidin hiçbirinize faydası olmayacaktır” diyerek konuştu.

“Seçim takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez”

Sözcü Çelik, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri evveliyatına denktaş gelmesine bağlı şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin tek imtihanını intihap takvimine denktaş getirmeyiz. Bununla ilgilendiren namına ÖSYM müşterek düzentileme yapıyor. Bunu DOĞRU sürede kamuoyuyla paylaşıyorlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgilendiren müşterek değerlendirmemiz yok. Prensip namına intihap takvimiyle sınav takvimi sıkışık gelmez.“

“EYT bitirilmek üzere”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgilendiren çalışmaların bitirilmek kıl payı bulunduğunu özetleyen Çelik, sonuç evreyi geçtikten sonraları Meclis takvimiyle ilgilendiren bilim verebileceğini kaydetti.

Ömer Faruk Karataş - Mevlüt İşli

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler