USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden: 'Putin savaşı bitirmeye karar verirse onunla görüşmeye hazırım'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın mantık birlikte halde sona ermesinin biricik yolunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'dan çekilmesi bulunduğunu belirterek, “Eğer Putin, hakkıyla bu savaşı bitirmenin birlikte yöntemini bulmaya karar verirse onunla kon

ABD Başkanı Biden: 'Putin savaşı bitirmeye karar verirse onunla görüşmeye hazırım'
02-12-2022 02:08

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyaz Saray'daki görüşmenin arkası sıra eş matbuat toplantısı düzenledi. Liderler, Rusya'nın Ukrayna'daki cenginde NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteği ve ABD-Fransa kendisine benzeyen çalışmaya bitmeme edeceklerini yineledi. Biden, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile komple müşterek görüşme yaptık. Fransa, en çelimli ortaklarımızdan ve en becerikli müttefiklerimizden biri. Aynı değerleri paylaşıyoruz ve kâffesi zorlukları baş başa ele almaya bitmeme ediyoruz" ifadelerini kullandı. Biden, "Bugün, Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik yürüttüğü yabanıl savaşına dirlik rastgele zamanki denli çelimli duracağımızı konuştuk. İnanılmaz derecede tanrısız bulunan Rus saldırganlığına dirlik evlerini, ailelerini ve egemenliklerini korumak için çaba sarfeden Ukrayna halkını çelimli müşterek halde desteklemeye bitmeme ediyoruz. Rus saldırganlığına dirlik Ukrayna halkına desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

"Rusya'yı eylemlerinden mesul tutmaya bitmeme edeceğiz"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savaştan mesul tutmaya azimli olduklarını kaydeden Biden, "Putin, emperyal emellerine dirlik çıkan her insanın iradesini ezebileceğini düşünüyor. Ukrayna'daki çıplak altyapıya saldırmak, erke fiyatlarının yükselmesine faktör iktisap geçirmek ve besin krizini şiddetlendirmekle elden Ukrayna'da değil, etrafında aşırı savunmasız şahıslara dokunca veriyor. Cumhurbaşkanı Macron ve ben, Rusya'yı eylemlerinden mesul avlamak ve Putin'in savaşının dünyanın art kalanı üstündeki global etkilerini dökmek düşüncesince baş başa çalışmaya bitmeme edeceğimize karar verdik" dedi.

"Putin savaşı bitirmeye karar verirse onunla görüşmeye hazırım"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki eylemlerini "hastalıklı" kendisine nitelendiren Biden, şayet Putin savaşı dönmek istiyorsa onunla "konuşmaya hazır" bulunduğunu söyledi. Putin'le temasa devrolmak denli aceleci müşterek planı olmadığını, fakat savaşı bitirmenin müşterek yöntemini aramış olduğu takdirde Putin'le "konuşmaya hazır" bulunduğunu aktaran Biden, "Bu savaşı bitirmenin biricik mantık yolu Putin'in Ukrayna'dan çekilmesidir. Eğer Putin'in hakkıyla bu savaşı bitirmenin müşterek yöntemini bulmaya karar vermesi yerinde onunla konuşmaya hazırım" dedi. Biden, "Ama anca göründüğü benzeri bunu yapmayacak. Bunu yapmadığı düşüncesince aşırı ciddi müşterek değer ödüyor lakin Ukrayna'nın çıplak halkına inanılmaz, emniyetsiz müşterek kırım uyguluyor. Kreşleri, hastaneleri bombalıyor. Yaptığı obje iğrenç. Ancak şayet boyut buysa, NATO meslektaşlarımla danışma ederek, Putin'in ne istediğini gitmek düşüncesince konuşmaktan sevinme duyarım" ifadelerini kullandı.

"Sivil çekirdeksel erke işbirliğimizi derinleştireceğiz"

Avrupa'nın Rusya'ya bulunan erke bağımlılığından uzaklaşma çabalarını sitayişkâr Biden, “Enerji güvenliği dair ABD-AB fariza gücü tarafından bu konuların birçoğunda kaydettiğimiz ilerlemeyi kıvançla karşılıyorum. Bugün başkaca düet bembeyaz erke ortaklığımız tarafından Fransa ile ABD ortada çıplak çekirdeksel erke dair işbirliğini tamik taahhüdünde bulunduk" dedi.

"Orta Doğu'da sulh düşüncesince çalışıyoruz"

Görüşmede tartışılan gayrı mevzular arasında, Orta Doğu'daki insanoğlu hakları ihlalleri ve İran'ın katiyen çekirdeksel tabanca elde etmemesini ölçü çabaları bulunduğunu kail Biden, dü ülkenin de Orta Doğu ve Afganistan'da sulh düşüncesince baş başa çalışmaya azimli bulunduğunu belirtti. Biden, "Daha entegre ve barışçıl müşterek Orta Doğu'yu doğrulamak düşüncesince baş başa çalışıyoruz. Başkan Macron'a, İsrail ile Lübnan ortada zamanı derya sınırları anlaşmasının yapılmasına iane ika çabalarından çevre ilkin teşekkürname ediyoruz. Ayrıca İran halkının da yanındayız" dedi.

"Ukrayna'yı doğrulamak düşüncesince baş başa çalışmaya bitmeme edeceğiz"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise icra ettiği konuşmada, "Şubat ayından buyana Ukrayna'daki savaşı hemen ve açık açık kınadık. Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik işlediği savaş suçlarını ayıplamak düşüncesince kâffesi diplomatik eylemlere önderlik ettik. Hem direngen Ukrayna halkını bununla beraber Ukrayna ordusunu destekliyoruz. Bu savaş Avrupa memleketlerini aracısız etkiliyor. Bugün, Ukrayna birliklerine verdiğimiz desteği güçlendirmeye sürdürmek ve onların direnmelerini gelmek düşüncesince gelecek haftalarda ve aylarda müşterek el elan girişimlerimizi artıracağımızı konfirmasyon ettik. Ukrayna halkını doğrulamak düşüncesince baş başa çalışmaya bitmeme ika dair da uygun kaldık" dedi.

“Ukraynalıları onlar düşüncesince ikrar edilmeyecek müşterek uzlaşmaya katiyen zorlamayacağız"

Savaşın sona ermesi ve "sürdürülebilir barış" düşüncesince koşullara karar vermenin Ukraynalılara ilişkin bulunduğunu kail Macron, "Ukraynalıları onlar düşüncesince ikrar edilmeyecek müşterek uzlaşmaya katiyen zorlamayacağız. Çok cesurlar ve birlik kendisine hayatlarını, uluslarını ve ilkelerimizi savunuyorlar. Sürdürülebilir müşterek sulh istiyorsak, toprakları kendince mülakat edecekleri anne ve koşullara kabul eden Ukraynalılara hürmet duymalıyız" dedi.

"Terörle savaşım düşüncesince çalışmaya bitmeme etmeliyiz"

ABD ve Fransa'nın, hava değişikliği ve biyoçeşitlilik, feza endüstrisinde araştırı ve Orta Doğu'da sulh denli mevzulara da odaklanacağını kail Macron, "Son beş altı yılda, dünyanın bu bölgelerinin ve kâffesi devletlerin güvenliği düşüncesince savaşım etmeliyiz. Orta Doğu'daki arsıulusal koalisyonumuz içre askeri harekatımızda kararlıyız ve buna bitmeme edeceğiz. Çünkü bu savaşım hâlâ bitmedi. Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza Orta Doğu ve Yakın Doğu'da terörle savaşım düşüncesince çalışmaya bitmeme etmemiz icap ettiğini uyarmak önemlidir" dedi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler