Vergi Müfettişleri Derneği'nden TBMM'ye ziyaret

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Ahmet Halis Başli ve dalavere müesses üyeleri TBMM'de ziyaretlerde bulundu. Vergi kökler kanunu ile birtakımı kanunlarda farklılık yapılmasına ilişkin anayasa teklifi üzerine hazırlanmakta olan dışa vurum da TBMM Plan Bütçe Komisy

Ekonomi - 3 yıl önce

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Ahmet Halis BAŞLİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'u ziyaret etti.

Yapılan görüşmelerde, Vergi Denetim Kurulu'nun yapısı, ihsan denetiminin yegâne yapı altında toplanmasının Türk Vergi Sistemine katkısı, ihsan denetiminin yük dışılıkla mücadeledeki etkinliği, tetkik oranlarındaki ve tetkik kalitesindeki artma ile gündeme müteallik mevzular ele alındı. Önceki zamanlarda ihsan denetimindeki baş döndürücü başlılığın Türk Vergi Sistemine verdiği zararlara değinilerek, ihsan incelemesinin yegâne hemen planlanmaması dolayısıyla ortak mükellefin ansızın ortak tomar astronomi kabilinden bire ortak sene içinde yahut ayrımlı zamanlarda incelenmiş olduğu bundan dolayı beş on mükellefin incelenebildiği ve araştırmaların dişi bulunmadığı vurgulandı.

"VERGİ DENETİM KURULU'NUN ÇALIŞMADIĞINA DAİR İDDİALAR ASILSIZDIR"

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Ahmet Halis Başli, ziyaret esnasında meydana getirdiği açıklamada, "TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun 6 Ekim Çarşamba günkü toplantısında İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz' ün Vergi Denetim Kurulu'nun çalışmadığına müteallik iddiaları asılsızdır. Kurumu yıpratıp, ihsan müfettişlerini negatif etkiliyor. Cumhuriyet tarihinin en ortak tomar matrah takdiri, ihsan tarhı ve cezası uygulamasının Vergi Denetim Kurulu'nun kurulması sonrası gerçekleştiği, vergiye uzlaşma düzeyinin ve sektörel bazda ihsan tetkik oranlarının artırıldığı, ihsan incelemesi geçirmemiş sektörlerin ve iri kuruluşların Vergi Denetim Kurulu sonra tetkik geçirdikleri, devletimizin savaş etmiş olduğu rastgele bölgede ihsan müfettişlerinin çalışan ortak biçimde fariza almış olduğu anlatım edilerek, devir içinde ihtiyaçlara akıllıca şekilde reforme edilmediğinden karmakarışık ve karışık ortak yapıya bürünen ihsan denetiminin kocaman ortak tatlılıkla toy yeniden rötuşlu edilmesi sonucunda kurulan Vergi Denetim Kurulu ile ilmî ve fen gelişmelere uygun, etkin, etkili, dişi ve adaletli ortak Vergi Denetim Sistemi oluşturulması yolundaki iri adımın ne atıldığının direkt aktarılması ve yük dışılıkla savaş kapsamında rastgele sabık gündüz etkinliği ve verimliliğinin arttırılarak amme finansal yönetiminin elan güzel noktalara gelmesi uğrunda elan da güçlendirilmesi gerekirken bu gündüz birtakımı kimseler kabilinden Vergi Denetim Kurulu'nun itibarsızlaştırılmaya çalışılması ve bünyesindeki denetleme ordusunun etkinliği ve verimliliğinin istatistiksel ve ilmî data olmaksızın tartışılmasını nazar boncuğu biçimde ikrar etmemiz muhtemel değildir. Tüm işgal çalışmalarına karşın ülkemizin gelişim göstermesi ve geleceği düşüncesince mevcut gücümüz ile çalışmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Başli, "Vergi affı ve matrah artırımları üzere iş akışını kırıcı süreçlere karşın Vergi Müfettişleri denetleme noktasında çalışan ortak biçimde vazifesini yürütme etmektedir. Kurulun örgütlenme devri bulunan 2011 yılından günümüze devletimiz hesabına anayasa kapsamında maruz rastgele fariza en faik çabayla yürütme edilmiştir. Sadece vergisel manada mahsus gereksinimler değil 15 Temmuz sonrası OHAL KHK dönemlerinde gene maruz görevler mucibince tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

La Palma Yanardağı’nda lavlar onlarca evleri yuttu

2021-10-11 00:14 - Dünya

Alsancak Stadı'nda geri sayım

2021-10-12 14:43 - Spor

Cumbre Vieja Yanardağı'nın lavları La Palma Adası'ndaki riskleri artırıyor

2021-10-11 11:29 - Dünya

Merih Demiral: Dünya Kupası'na katılacağımıza inancım tam

2021-10-10 19:48 - Spor

Metin Şahin, 6'ncı kez Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçildi

2021-10-11 20:03 - Spor

“Fiberde ortak altyapıyı memleket meselesi olarak görmek gerekir”

2021-10-07 15:34 - Teknoloji

Bağlantısızlar Hareketi'nin 60. sene dönümünde planlı şahika Sırbistan'da başladı

2021-10-11 14:24 - Dünya

Üsküdar Bekar Deresi’nin çözümsüz sorunu ‘lağım kokusu’

2021-10-11 10:04 - Gündem

Kurtulmuş: Dünyanın değme durumunda mal fiyatlarında yılgı üstünlük ortaya çıkmıştır

2021-10-11 16:39 - Politika

Kanser hastalığına yakalanan kadını evlat sevgisi ayakta tuttu

2021-10-13 09:14 - Gündem

İlgili Haberler

Fitch: Küresel firmaların yüzdelik 20'sinin notu hava değişikliği zımnında düşürülebilir

18:05 - Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: İklim değişikliği servet değerlerinde düşüşe sefer açabilir

01:05 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ faziletli olabilir

19:06 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:06 - Ekonomi

Kuraklık yaşanmış olan İzmir'de çiftçi hububat rekoltesinden endişeli

13:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya