TFF ile Galatasaray arasındaki görüşme sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Galatasaray Kulübü arasında meydana getirilen görüşmenin arkası sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Spor - 3 yıl önce

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde meydana gelen görüşmeye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1’inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Kulübü 2’nci Başkanı Ali Polat Bengiserp ve Galatasaray Kulübü Dijital A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Elif Uzuner katıldı.

NİHAT ÖZDEMİR: TFF İLE GALATASARAY ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ EN İYİ NOKTAYA GETİRMEK DURUMUNDAYIZ

Görüşmenin arkası sıra ön şekilde gır düzlük TFF Başkanı Nihat Özdemir, federasyon şekilde Galatasaray ile ilişkilerinin önemine aksan yaptı. Başkan Elmas ile derbi karışma nice mevzuyu konuştuklarını aktaran Özdemir, “Derbi maçından önce başbuğ Burak Elmas’ı aradım. Kendisine, TFF ile Galatasaray’ın ilişkileri arasında teessürat bulunduğunu söyledim. Dolayısıyla maçtan sonraları ya Salı veya Çarşamba haset güruh yapmayı arzuladık. Sayın başbuğ da maçtan sonraları güruh yapılabileceğini söyledi. Galatasaray – Fenerbahçe derbisi oynandı ve sonraları başbuğ düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında federasyona gideceğini söyledi. Bunu duyduktan sonraları namına Salı haset federasyonda olacağımı tamlayan birlikte ileti attım ve başbuğ da bu mesaja arka devir yaptı. Bugün, kendisi ve hile kurulundaki dü arkadaşıyla federasyonumuzu görüşme ettiler. Yalnız derbi müsabakasını değil, TFF-Galatasaray ilişkilerini geleceğe ne taşıyabileceğimiz dair görüş alışverişinde bulunduk. Derbi müsabakasını da detaylıca konuştuk. Konuşulan mevzularda birlikte noktaya vardık. Galatasaray, Türk futbolunun asliye taşlarından biridir. Türk futbolu, Galatasaraysız olmaz. TFF ile Galatasaray arasındaki ilişkileri kılıç en güzel noktaya iletmek durumundayız. İnşallah ilişkilerimiz şimdi iyiye akla yatkın tedricen yolumuza bu arada bitmeme edeceğiz” dedi.

BURAK ELMAS: TÜRK FUTBOLUNUN ÇÖZÜMLERİ KONUSUNDA MASADA CİDDİ BİR İRADEMİZ OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİK

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, TFF’nin kulüplerin istediği değişikliklere müspet yanıtlar verdiğini söyleyerek, “Biz kestirmece 6 aydır görevdeyiz. Türk futbolunun çözümleri dair Galatasaray’ın masada çelimli iradesi olacağını yeniden söylemiştik. Bu, dakika düşüncesince de geçerli. Geldiğimizden buyana Türk futbolunun kıymetini arttırmak düşüncesince ağır birlikte düzentileme yapılıyor. Sayın başbuğ Nihat Özdemir ve yönetimi, bizim istediğimiz ehemmiyetli değişikliklere de karşılık verdi. Yeni Tahkim ve düzen bağı kurullarının seçilmesinde uzlaştık. Naklen neşriyat komitesi içerisindeyiz, şeffafça konuşuyoruz. Danışman firmayı onların onayıyla devreye soktuk” niteleyerek konuştu.

“HER KULÜBE, HER KİŞİYE EŞİT ADALET, EŞİT TAKDİR HAKLARI VE EŞİT CEZALAR"

Türk futbolunun acemi birlikte düzene geçmesi icap ettiğini vurgulayan Elmas, “Biz, bu ligin değerinin artmasını istiyoruz. Eski sistemden ve alışkanlıklardan sönümsüz erkek oyuncular var. Bu mevzuda belirleme ettiğimiz adlar düşüncesince de konuştuk. Bu aktörlere, Türk futbolunun doğrulama bulunmasına müsaade vermememiz lazım. Her takımın, sahadaki akla yatkın halleriyle maçlarını kazandığı, eksiksiz maruz düzen bağı kararları ve yargıcı kararları karışma peyda etmek kadar vicdanı rahatlığın bulunduğu birlikte düzene intikal dair hızlıca ilerlememiz gerekiyor. Her kulübe, gelişigüzel insana denktaş adalet, denktaş ölçüm hakları ve denktaş cezalar, anne prensip. Sayın başbuğ da bu mevzuda hem fikir. Onların da işleri bedava değil. Gerçekten bunun olmasını istemeyen içeride ve dışarıda ağır birlikte eğin var. Biz, bunlarla mücadelemize bitmeme edeceğiz. Bundan sonraları da konuşmaya bitmeme edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de yeniden birlikte şimdi konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Nihat Özdemir ve Burak Elmas, açıklamalarının arkası sıra istifham almazken TFF Başkanı Özdemir, Avrupa kupalarında savaş edecek Türk takımlarına başarılar dileyerek laflarını noktaladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Başkan Vekili Bilecik: Derbi bittiğinde hakemi değil güzel oyunu konuşmak istiyoruz

2021-11-19 16:53 - Spor

Deprem anında panik içinde böyle kaçıştılar

2021-11-17 16:43 - -

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar

2021-11-20 23:23 - Ekonomi

Galatasaray taraftarından 'Squid Game' koreografisi

2021-11-21 20:03 - Spor

Geleneksel Türk okçuluğu Brüksel'de tanıtıldı

2021-11-21 20:59 - Dünya

Pfizer, Kovid-19'a huzur geliştirdiği ilacın kullanım onayı düşüncesince FDA'ya başvurdu

2021-11-16 23:08 - Dünya

İl Emniyet Müdürü yunus timi giysisi giyip motosikletle kenti dolaşıyor

2021-11-19 12:18 - Yaşam

BDDK'dan Türk Ticaret Bankası AŞ'ye çalışkanlık izni

2021-11-20 10:08 - Ekonomi

İtalya'dan Amazon ve Apple'a 200 milyon avrodan çok mal cezası

2021-11-23 14:18 - Dünya

SpaceX, 2022 başlangıcında Starship'i evren yörüngesine göndermeyi deneyecek

2021-11-18 21:24 - Teknoloji

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya