Temizlik malzemeleri üreten öğrenciler okullarına salname 4 milyon teklik kazandırıyor

Kovid-19 salgını sürecinde dezenfektan, hazır para sabun ve satıh temizleyici ihtiyacını üretmeye başlamış olan Adana'daki Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda manzume öğrenmenin birlikte üretime de ulama sunuyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Adana

Kovid-19 salgınının başlangıcından itibaren el dezenfektanı ilkin peyda etmek az daha nakit sabun ve satıh temizleyici üretimine başlamış olan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kentteki okulların temizlik maddeleri ihtiyacını karşılayarak salname 4 milyon liralık dirimsel elde ediyor.

Kimya Teknolojileri Bölümünde yetişek meydan 82 öğrenci, derslerde öğrendikleri nazari detayları atölyede öğretmenlerinin de yardımı ile pratiğe dökerek bitirdikleri temizlik malzemesi üretiminden isim başı maaş sayı farkı 2 bin liralık yarar elde edebiliyor.

Meslek öğrenirken mülk da elde eden öğrenciler, yetkilendirilmiş olduktan sonraları da kalifiye açıklık öge yerine iş bulmada başağrısı çekmiyor.

Okul Müdürü Deniz Kılınç, AA muhabirine 568 öğrencinin bulunmuş olduğu okullarının adeta üretimlik kabilinden çalıştığını söyledi.

Matbaa, makine, metal, möble ve iç dekorasyon, kimya, enformatik ve çarpıcılık elektronik uygulayım bilimi alanlarının bulunmuş olduğu okullarında öğrencileri kusursuz kuvvetli duruma sağlamak düşüncesince çalıştıklarını aktaran Kılınç, bu kapsamda da nazari eğitimin birlikte öğrencilerin atölyelerde uygulama etme şansı yakaladığını belirtti.

Kılınç, Kimya Teknolojileri Bölümü atölyesinin de öğrencilerin birikim kazanılmış olduğu ehemmiyetli alanlardan bir tanesi olduğunu, burada Kovid-19 ile uğraş düşüncesince dezenfektan ilkin peyda etmek az daha nakit sabun, satıh temizleyici üretimine başladıklarını anlattı.

Öğrenciler kabilinden meydana getirilen ürünleri kentteki öteki okullara gönderdiklerini tabir fail Kılınç, şu şekilde bitmeme etti:

"Alanımızda rotatif kebap kebap kapital kapsamında arazi ve el dezenfektanı, nakit sabun üretiyoruz. Üretimlere pandemi süreciyle başladık. Kısıtlı imkanlarla atölyemizi kurduk. Bu sene yapmış olduğumuz bütün iş hacmi 4 milyon lirayı aştı. Okulumuzda günce 10 titrem el dezenfektanı, 8 titrem satıh temizleyici, 4 titrem da nakit sabun istihsal kapasitemiz var. Ürünlerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ilişkin okul ve kurumlara gönderiyoruz. Öğrencilerimiz burada hem dizge öğreniyor bununla beraber dirimsel elde ediyorlar. Öğrencilerimiz kısaca 1000 ile 2 bin liralık ortada dirimsel elde ediyor."

"Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor"

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Murat Yılmaz da bölümlerinde fabrikaların nitelik arama laboratuvarlarına öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

Kimyager ve kimya mühendisinin altı öge ihtiyacının bu bölümle karşılandığını dile getiren Yılmaz, "Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor. Buradan yetkilendirilmiş olduklarında tekstil, çimento, boya fabrikalarının laboratuvarlarında ferah ferah çalışabilecek kapasiteye geliyorlar." dedi.

Öğrencilerden Mehmet Emin Demir, mesleğin inceliklerini öğrendiği kısımda maaş sayı farkı 1500 liralık kazandığını tabir etti.

Dezenfektan, arazi temizleyici ve nakit savun üretiminden elde etmiş olduğu gelirle hem zat harçlığını çıkardığını bununla beraber ailesine dayanaklık etmek bulunduğunu aktaran Metin Eksen de üniversitede kimya mühendisliği kıraat etmek istediğini belirtti.

Mustafa Çokan, kazanılmış olduğu mülk yardımı ile ortaöğretim yıllarından zat ayakları üstünde durduğunu ve ailesine bu sayede yardım sağlamının mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Zeliha Dalanmaz, yetkilendirilmiş olduktan sonraları kimya mühendisi peyda etmek istediğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'

2021-12-17 17:23 - Spor

Akşener: Asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz

2021-12-22 14:19 - Politika

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

Ajda Pekkan, Bodrum'a kültür ve sanat elçisi oldu

2021-12-23 12:59 - Magazin

45 yaşından sonradan öğrendiği el sanatını doğacak kuşaklara aktarma etmek istiyor

2021-12-21 12:59 - Yaşam

Dünya Ekonomik Forumu’na Omicron engeli

2021-12-20 19:53 - Dünya

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

2021-12-21 11:34 - Ekonomi

Tüm çalışanlar, asgari ücret kadar vergiden muaf olacak

2021-12-20 23:37 - Politika

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'dan öğrencisini darp eden öğretmene ilişkin açıklama

2021-12-23 15:38 - Gündem

Kasımpaşa - Demir Grup Sivasspor: 1-3

2021-12-18 16:14 - Spor

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya