Oğluyla Adana'ya mevrut Ukraynalılara evini açtı

Adana'da canlı emekli öğretmen, Rusya'nın saldırısının arkası sıra topraklarını bırakma fail ve 5 günce güçlü yolculuğun arkası sıra oğluyla Adana'ya mevrut 6'sı bebek 10 Ukraynalıyı evinde misafir ediyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Adana

Rusya sınırına andıran Konotop şehrinde canlı Mehmet Elibal, Türkiye'ye değişmek düşüncesince yetkililerle iletişime geçip insancasına geçenek açılmasını bekledi.

Elibal, bu tam enformasyon kurduğu anası Miyase Tanık'a gidecek bölgeleri bulunmadığı düşüncesince ülkeyi vazgeçme edemeyen Ukraynalı arkadaşları ve komşularından bahsetti.

Tanık, oğluna onları da misafir edebileceğini, kapılarının harp mağdurlarına bariz bulunduğunu söyledi.

İnsani geçenek açılmasıyla Mehmet Elibal, 6'sı bebek 10 Ukraynalı ile kısaca 5 güneş devam eden dayanıklı yolculukla Adana'ya ulaştı.

Ukraynalılara evini açan Miyase Tanık, onları en dobra biçimde ağırlamaya çalışıyor.

"Onları misafir etmekten mutluyum"

Miyase Tanık, AA muhabirine, oğlunun 2009'dan beri Ukrayna'da yaşadığını, orada evlenip boşandığını ve 5 yaşlarında ortak torununun bulunduğunu söyledi.

Rusya'nın saldırılarının arkası esna oğlu düşüncesince endişelendiğini aktaran Tanık, onun ortak an geçmiş Türkiye'ye dönmesi düşüncesince çabaladığını anlattı.

Tanık, bu süreçte daima Dışişleri Bakanlığına oradaki kişilerin durumuyla ilişik içtimai medyadan yazdığını, insancasına koridorun 11 Mart'ta açılmasıyla oğlunun yanı esna aşırı sayıda bireyin bölgeden çıkarıldığını anımsattı.

Oğlunun yanı esna 6'sı bebek 10 bireyin şimdi 5 günce dayanıklı ortak yolculuğun arkası esna Adana'ya ulaştığını aktaran Tanık, "Şu an oğlumla beraberce 11 kişiyi evimde misafir ediyorum. Dört ana ve 6 bebek var. Onları misafir etmekten mutluyum, kâfi ki harp bitene derece burada şen ettireyim. İnşallah bu harp ortak an geçmiş biter. Çok şükür evimde onları misafir edebileceğim toprak var. Rahat ettirebilirsem ne bahtiyar bana. Savaş bitene derece da onları evimde en dobra biçimde ağırlamaya çalışacağım." dedi.

"Adana'da onları harp bitene derece misafir edeceğiz"

Mehmet Elibal da Ukrayna'nın Konotop kentinde yaşadığını ve orada yazılım işiyle ilgilendiğini, harp çıkmasıyla yetkililerle iletişime geçip Türkiye'ye döndüğünü dile getirdi.

Elibal, kendisiyle Adana'ya mevrut arkadaşlarına annesinin on paralık duraksama etmeden evini açtığını anlatarak "Yanımda mevrut kişilerin Avrupa'da gidecek bölgeleri yoktu. Ukrayna'da insanoğlu ülkeyi vazgeçme ettikten sonradan Polonya yada Romanya sınırına ulaşıyorlar. Bu sınırlarda ayrımlı örgütlerin oluşturduğu çadırlarda kalıyor. Bu kişilerin bitmeme edecekleri ortak gözcü yok. Ben bu insanları tanıdığım düşüncesince alıp getirdim zira gidecek bölgeleri yoktu. Adana'da evimizde onları harp bitene derece misafir edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukraynalılar savaşın ortak an geçmiş bitmesini istiyor

Kızı Maria ile Adana'ya mevrut Natalia Preyatko (42), geride benzeri ve akrabalarını bırakarak ülkesini vazgeçme kılmak mecburiyetinde kaldığını anlattı.

Ülkesindeki durumun aşırı çirkin bulunduğunu vurgulayan Preyatko, "Bu durumun ortak an geçmiş bitmesini istiyorum. Barış mahmul ortak Ukrayna istiyorum." dedi.

İki çocuğuyla Adana'ya mevrut Tatiana Yaromko da Ukrayna'nın bir fazla fazla yerinin acı altında bulunduğunu dile getirerek, "İnsanların yaşamış olduğu evleri, hastaneleri, doğumhaneleri caba acı dibine alıyorlar. Orası hakkıyla aşırı ürkütücü ortak ortam. Türkiye Cumhuriyeti'ne aşırı teşekkürler." diyerek konuştu.

Natalia Preyatko ise 12 yaşındaki kızı Anastasia'yı harp ortamından idare yapmak düşüncesince eşini ve annesini geride bırakarak ülkesini vazgeçme kılmak mecburiyetinde kaldığını vurgulayarak, Miyase Tanık'a ve Türk yetkililere teşekkürname etti.

Dimitra Yaromko (16), yaşadıklarının aşırı ağır olduğunu, herhangi ortak şeyi geride bırakarak vatanlarını vazgeçme kılmak mecburiyetinde kaldıklarını belirtti.

Nikita Artyukh (16) da Ukrayna'da küsurat babası ve öteki akrabalarının durumundan akıl ettiğini anlatarak, "Bir an geçmiş bu savaşın bitmesini istiyorum." biçiminde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

lGuterres'ten 'Ukrayna-Rusya savaşı çekirdeksel arbede olasılığı doğurdu' uyarısı

2022-03-14 19:59 - Dünya

KKTC'de dip kar zımnında kimi metodlar trafiğe kapatıldı

2022-03-13 14:00 - Dünya

Hakkarili genç atık malzemelerden skorsky helikopter yaptı

2022-03-16 00:03 - Gündem

Rusya’dan ayçiçek yağı taşıyan gemi İstanbul'a ulaştı

2022-03-13 22:29 - Gündem

Kocaeli'de kar yağışı çarpıcı oluyor

2022-03-12 23:33 - Gündem

Ukrayna'da canlı Rus asıllı ressam Ankara'dan sulh çağrısı yaptı

2022-03-14 11:50 - Gündem

Amik Ovası'nı besleyici Tahtaköprü Barajı'nın su düzeyi sonuç yağışlarla arttı

2022-03-12 17:04 - Gündem

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü

2022-03-12 17:56 - Dünya

Cristiano Ronaldo futbol tarihinin en golcü futbolcusu oldu

2022-03-13 00:35 - Spor

Rusya'nın en şişman kömür şirketi SUEK'in anne hissedarı, AB yaptırımları sonrası istifa ett

2022-03-10 13:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya