Lösemiyi 8 yılda atlatan Rengin’den çocuklara ‘Pamuk Prenses’li motivasyon 

Adana’da 8 yılda lösemiyi atlatan Rengin Alkış’ın (16) ‘Pamuk Prenses’ olup hastalara motivasyon ödeme düşsel asıl oldu. Lösemi tedavisi gören, rahatsızlığı atlatmış ve kendisi düşüncesince 7 cüce kostümü giyen çocuklarla ortak araya mevrut Alkış, 'Tedavi sürecind

Yaşam - 2 yıl önce

Adana’da 8 yılda lösemiyi atlatan Rengin Alkış’ın (16) ‘Pamuk Prenses’ olup hastalara motivasyon ödeme imgesel esas oldu. Lösemi tedavisi gören, rahatsızlığı atlatmış ve kendisi düşüncesince 7 cüce kostümü giyen çocuklarla müşterek araya mevrut Alkış, "Tedavi sürecinde hastaneye Pamuk Prenses giysisiyle mevrut animatörler beni aşırı bahtiyar ediyorlardı. Ben de hastalanmış kardeşlerime o mutluluğu neşelendirmek istedim" dedi. 

Şırnak’ta canlı arsıulusal transport şirketi sahibi Abdurrahman ve ev kadını Hayriye Alkış çiftinin kızları Rengin'e 8 yaşlarındayken iveğen miyeloid kan kanseri (AML) tanısı konuldu. Bunun üstünde aile, şehirde müşterek hastaneye başvurdu. Küçük kız burada müşterek müddet otama görmüş oldu ama durumunun kötüye gitmesi üstünde Adana’da hususi müşterek hastaneye irsal edildi. Burada Rengin düşüncesince sıkıca proses başladı. Enfeksiyon dolayısıyla vücudu zayıflayan, dü defa entübe edilen ve 45 güneş koyu bakımda küsurat Alkış, hâlâ ahir aylarda tedaviye yanıt verdi. 8 yıl süresince tedavisi devam eden Rengin, 16 yaşlarında sağlığına kavuştu.

'PAMUK PRENSES' OLDU

Tedavi sürecinde devir kurnaz yanına mevrut ‘Pamuk Prenses’ kostümlü animatörleri görmekten aşırı bahtiyar bulunan ve iyileştiği devir ayrımsız etkinliği hastalanmış çocuklara gerçekleştirmek düşüncesince namına uydurma verici Rengin Alkış, bu hayalini gerçekleştirdi. Pamuk Prenses elbisesi giyen Rengin, otama görmüş olduğu hastanede 7 cüce kostümü giyen kan kanseri hastası ve rahatsızlığı atlatan miniklerle müşterek araya geldi. Rengin, etkinlikte ıvır zıvır dostlarına elma dağıttı. Ardından gato kesilip çocuklara muhtelif hediyeler verildi.

'KARDEŞLERİME O MUTLULUĞU YAŞATMAK İSTEDİM'

Lösemiyle mücadelesinin aşırı sıkıca geçtiğini ama kazandığını dile getiren Rengin Alkış, ‘Pamuk Prenses’ olma hayalini hastalanmış yatağında kurduğunu söyledi. Gerçekleştirdikleri aktiflik düşüncesince aşırı ateşli bulunduğunu tabir fail Alkış, "Tedavi sürecinde hastaneye Pamuk Prenses giysisiyle mevrut animatörler beni aşırı bahtiyar ediyorlardı. Ben de hastalanmış kardeşlerime o mutluluğu neşelendirmek istedim. Lösemi, otama edilebilen müşterek hastalıktır. Lösemi çocuklara korumak düşüncesince asıl göze bağışı yapın. Ben kurtuldum, onlar da kurtulabilir. Onlara imge peyda etmek istedim" diyerek konuştu.

'KIZIM, HERKESE UMUT OLSUN'

Kızının iyileşmesinin peşi sıra yaşamın kendileri düşüncesince baştan başladığını dile getiren ata Abdurrahman Alkış ise löseminin otama edilmektedir müşterek dert bulunduğunu kaydetti. Kök göze bağışının önemine de yer veren Alkış, "Toplumun asıl göze bağışına yönelmesini istiyoruz. Bunu hepsi görsün diyerek TIR adına dağ bayır da yazdık. O, TIR şu anda dünyayı geziyor. Kızım bugün hav prenses oldu. O her insana imge olsun" dedi.

Kemik İliği Nakli Merkezi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen ve Prof. Dr. Hatice İlgen Şaşmaz ise kan kanseri hastalığının bahtiyar sonla bitebileceğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Danilo şef tek celsede boşandı

2021-12-15 15:38 - Magazin

Rezan Epözdemir: 'Gerekli tepkinin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri'

2021-12-17 17:23 - Spor

Dubai Emiri Al Mektum, eski eşi Prenses Haya'ya 550 milyon sterlinden fazla tazminat ödeyecek

2021-12-21 22:59 - Dünya

45 yaşından sonradan öğrendiği el sanatını doğacak kuşaklara aktarma etmek istiyor

2021-12-21 12:59 - Yaşam

Dünya Ekonomik Forumu’na Omicron engeli

2021-12-20 19:53 - Dünya

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

2021-12-21 11:34 - Ekonomi

Tüm çalışanlar, asgari ücret kadar vergiden muaf olacak

2021-12-20 23:37 - Politika

Türkiye'deki 'rövanş alışverişi'ni ecnebi gezmen hareketlendirdi

2021-12-15 11:29 - Ekonomi

Kasımpaşa - Demir Grup Sivasspor: 1-3

2021-12-18 16:14 - Spor

Üniversite öğrencileri bakıma muhtaç yaşlıların eli ayağı oldu

2021-12-19 11:29 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya