Kurduğu bestecilik atölyesiyle evlatların müzikal gelişimine yardım sunuyor

Çocuklar için bestecilik eğitimi sağlayan besteci ve kompozitör Ömer Kurtuluş, duvar piyanosundan ksilofonlara denli 17 ayrımlı enstrümanla evlatların müzikal yaratıcılıklarına dayanaklık etmek olmaya çalışıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi içerisinde açık bulunan "Müzikal yaratıcılığın bebek sağlığı üstündeki etkileri" adlı ar-ge çalışmasıyla da Türkiye'de birlikte mebde imza atan Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi, faaliyetlerini Güzidem Montessori Okulu'nun katkılarıyla Beylerbeyi'nde yürütüyor.

AA muhabirine bestecilik atölyesine bağlı açıklamalarda mevcut Ömer Kurtuluş, besteleriyle Türkiye'nin yanında Avusturya, İspanya, ABD ve İtalya'da konserler verdiğini, kariyerini hevesli bestecilik yaparak sürdürdüğünü söyledi.

"4-6 gözyaşı grubu çocuklarda yukarı dozaj birlikte çoğaltma isteği var"

Kurtuluş, bestecilik atölyesi fikrinin İstanbul Devlet Konservatuvarında öğüt verdiği süreçte ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı öğrencilerin ilkin kompozisyona meylini gördüm. Başka birlikte obje çalıştırırken işaret çoğaltma meylini keşfettim. Aralarından birlikte tanesini ilkin çalıştırmaya başladım ve ailesine 'Türkiye'de er yaşta yazmanlık eğitimi namevcut fakat bu çocuğun kompozisyona meyli var' dedim. Ailesi Hollanda'ya taşındı ve oradaki konservatuvarda yazmanlık eğitimi almaya başladı. Bu fenomen gerçekleşince illet küçüklere bu eğitimin verilmediğini sorgulamaya başladım. Enstrüman sözcük anlamı üstelik taşıt demektir. Dolayısıyla müzik eğitiminde gaye müzikal düşünceye ulaşmaktır. Biz küçüklere fıtratlarında mevcut çoğaltma eğilimini birlikte kenara bırakıp çalgı aleti çalmayı öğretmeye çalışıyoruz."

4-6 gözyaşı grubu çocuklarda yukarı dozaj birlikte çoğaltma isteği var olduğuna dikkati çekici Kurtuluş, anne hedeflerinin evlatları er yaşta enstrümanla tanıştırarak öz müzikal üretimlerini yaptırmak bulunduğunu anlatım etti.

"Eğitim modeliyle otizmli ve kanserli çocuklarda birlikte iyileştirme ara bulucu namına kullanabilir miyiz diyerek düşündük"

Kurtuluş, evlatların enstrümanları kullanarak çıkardıkları sesleri kayda alıp bunu devir arasında geliştirmelerine ulama sağladıklarını vurgulayarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne kılıç bu düşüncesi sunduk. 'Acaba kılıç bu tedrisat alternatifini birlikte eğitim modeli biçimine getirip otizmli ve kanserli çocuklarda birlikte iyileştirme ara bulucu namına kullanabilir miyiz?' diyerek düşündük. Bunu da infaz etmek istiyoruz. Şu an Beylerbeyi'nde mevcut Güzidem Montessori Okulu bu mevzuda bizimle teşrikimesai zarfında ve bunun haricinde da plan için teşrikimesai aramaktayız. Buraya gezmek arzu edenler Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi'nin toplumsal iletişim araçları hesaplarından ulaşabilirler. Özellikle içe yöneliklik dernekleriyle görüşüyoruz ve onlarla muhtelif projelendirme izlekleri oluşturuyoruz."

Daha evvel çocuklarda müziği kullanarak otama çalışmalarının ABD ve İspanya'da denendiğini aktaran Ömer Kurtuluş, müzikoterapinin edilgen fiil birlikte dinleme olduğunu, bestecilik atölyesiyle kendisinin çocuklarda enerjik namına üretmenin erincini hissettirmeyi amaçladığını dile getirdi.

"Özgüvenlerini öz topraklarının ezgileriyle kazanmalarını getirmek istiyoruz"

Kurtuluş, illet grubunda bulunan küçüklere terbiyeci ve ruh bilimci eşliğinde birlikte eğitim uygulaması yapacaklarına aksan yaparak, şunları anlatım etti:

"4-6 gözyaşı grubundaki evlatların enstrümanları keşfetmesini ve yaşamın içinden mülhem şarkılar keşfetmesini getirmek kadar birtakımı metodlar izlemeye çalışıyoruz. İnsan fıtratında en herşeyden ilk olarak tartımlı duygular geliyor. Bizim burada uygulamaya çalıştığımız müziği dizem ve melodiden oluşan birlikte obje namına kullanmak değil en herşeyden ilk olarak küçüklere dizilimli birlikte cereyan muktedir olmak ve şekillenmiş birlikte nağme çıkabilmek kavranmasını öğretmektir. Daha doğacak gözyaşı grubu için ise elan kültürel müziğimize bağlı bilgiler vererek üretimleri getirmek olacak. Özgüvenlerini öz topraklarının ezgileriyle kazanmalarını getirmek istiyoruz. Enstrüman eğitimi almış bulunan dinç gözyaşı gruplarına da biçem eğitimi, alengir ve uyum kadar müziğin elan ilmî yönlerini anlatabiliyoruz."

İstanbul Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği mezunu bulunan Ömer Kurtuluş, 4 sene konservatuarda tedrisat elemanı ve yargıcılar kurulu namına toprak aldı.

Eserleri İspanya, ABD ve Avusturya'da da yürütme edilmiş bulunan Kurtuluş'un muhtelif devletlerde 12 konseri gerçekleştirildi.

Stephan Delplasse, Michel Merlet, Mauro Montalbetti, Clemens Gadenstatter, Johannes Maria Staud ve Yann Robin ile Avrupa'nın muhtelif yerlerinde oyunluk meydan besteci, Türkiye'de ise Daniel Durand ile orkestra şefliği çalıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

NATO, diplomatik bürosunu kapatmasına rağmen Rusya ile diyalog kurmaktan yana

2021-10-20 18:34 - Dünya

Cicaldau 3. golünü kaydetti

2021-10-25 22:53 - Spor

The Bodrum Cup'ta yelkenler Çökertme'ye açıldı

2021-10-20 18:53 - Spor

Avrupa'da en baş döndürücü elektrikli ve hibrit arabalar satılıyor

2021-10-22 12:28 - Ekonomi

Erciyes'in 'titrek kavakları' güz renkleriyle bezendi

2021-10-23 11:23 - Yaşam

Köyde 10 senedir yegâne başına canlı Selami Salman evinde Vali Aydoğdu'yu mihman etti

2021-10-22 16:34 - Yaşam

Patlıcan Vadisi ile Nazilli’nin adını 7 kıtaya duyuran Gandak 97 yaşında vefat etti

2021-10-24 13:48 - Gündem

Pfizer: 'Pfizer/BioNTech aşısı 5-11 yaş grubunda yüzde 90.7 etkili'

2021-10-22 19:23 - Dünya

İngiltere Sağlık Bakanı'ndan kışın günce Kovid-19 hadise sayılarının 100 bine ulaşabileceği uyar

2021-10-20 20:53 - Dünya

Gelen su faturası dudak uçuklattı

2021-10-27 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya