Köy köy dolaşarak okullarını tanıtıyorlar

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri Türkiye'de yapılmayanı yaparak, köy okullarını görüşme yazar bu okullarda fariza meydan hoca ve öğrencilere mesleksel eğitimin önemi üzerine bilgelik aktarımı ve okullarının

Eğitim - 2 yıl önce

Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikası biçimine mevrut mesleksel yetişek ile ait maruz acemi desteklemeler kendince öğrencilere etraflıca bilgelik aktarımı yapıldı. Öğretmenler, öğrencilerin mesleksel yetişek ile ait sorularına cevap verdi. Köy okullarının bahçesinde müşterek de mini işporta açan öğretmenler, okullarında tasarlanan mamüllerin tanıtımını yaparak, ilköğrenim çağındaki evlatların manzume lisesini yeğleme etmeleri yerinde neleri başarabileceklerini de kullanışlı gösterdi. Gönüllü öğretmenler, köylerdeki öğrencilere, okullarında hazırladıkları üç buutlu yazıcılardan elde ettikleri muhtelif ürünleri de armağan etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ilişkin Zafer Kalkınma Ajansı'nın Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP) çerçevesinde desteklediği Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış bulunduğu “Nitelikli Eğitim Nitelikli İşgücü” adlı plan güzel müşterek biçimde tamamlandı. Elektrik Öğretmeni Recep Ertok, Elektronik Öğretmeni Bayram Elçi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Öğretmeni Emrah Gedik'in fariza almış bulunduğu plan ile mesleksel yetişek farkındalığının arttırılması bunun şeklinde seminer, yolculuk ve şenlik kabilinden nice çalışkanlık gerçekleştirildi. Proje dahilinde müşterek taşıt tahsis edilen öğretmenler, “Mobil Mesleğim” ismi maruz bu taşıt ile Alaşehir kazasının köy okullarında okuyan öğrencilere ulaştı. Öğretmenler Tepeköy Ortaokulu, Işıklar Emin Ersoy Ortaokulu, Baklacı Ortaokulu, Killik Şehit Hüdaverdi Özkan Ortaokulu ve Gümüşçay Şehit Mehmet Yalçın Ortaokulu'nu görüşme etti.

Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Özkan, öğretmenlerin ihtimal de Türkiye'de yapılmayanı yaptıklarını, sağlam müşterek projeye imza attıklarını söyledi. Bu plan muhteviyatında ayrımsız sürede okullarındaki atölyelerin de yeniden alçak yenilendiğini vurgulayan Müdür Özkan, “Milli Eğitim Bakanlığımız Meslek Liselerinin o emektar şaşalı dönemlerine dönmesi düşüncesince ayrı müşterek himmet sarfiyat ediyor. Biz de Bakanlığımızın direktifleri ve yönlendirmeleriyle köy okullarındaki becerikli öğrencilerimizin okulumuzu yeğleme etmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diyerek konuştu.

Köy okullarındaki öğrencilerin, yeğleme edecekleri okulun öğretmenlerinin ayaklarına denli gelmesinden ve başta de okullarında meydana getirilen ürünleri sergileyip anlatmasından kıvançlı kaldığının altını çizen Özkan, önümüzdeki yıldan sonradan ek sınıflar ayırmak yerinde kalacaklarına inandığını tabir etti.

Sadık Cangel - Hüseyin Keskin 

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek Mimar Erçin Polat: 'Metaverse Türkiye ekonomisini güçlendirecek'

2022-04-29 10:58 - Teknoloji

Hülya Avşar pandemiden sonra bayram konserlerine yeni şarkıları ile çıkıyor

2022-04-30 10:59 - Magazin

Süper Lig’de 41 gollü haftada düğüm çözüldü

2022-05-02 15:32 - Spor

Dar gelirli ailelerin çocuklarını müzikle buluşturan orkestra büyüyor

2022-05-01 14:10 - Yaşam

'Yazıcı izleme sistemi' ile kağıt israfı önleniyor

2022-05-02 14:07 - Yaşam

'Ağlayan gelin' Van'da doğayı renklendirdi

2022-04-29 11:03 - Yaşam

Laboratuvarda bitki klonlayan akademisyenler, fide istihsal dönemini kısalttı

2022-05-03 12:16 - Teknoloji

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan Trabzonspor bayrağı havadan görüntülendi

2022-05-01 16:58 - Spor

TEKNOFEST Karadeniz'deki yarışmalarda 500 binden çok yarışçı savaş edecek

2022-04-28 11:28 - Teknoloji

Irak'ın Erbil kentine 6 roketle atılım düzenlendi

2022-05-01 21:34 - Dünya

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:08 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:08 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:08 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:06 - Eğitim

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor

11:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya