IBAKTECH İstanbul’da kapılarını açtı

Son uygulayım bilimi ekmek, pasta, çikolata makineleri sergileniyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) kapılarını açtı. Messe Stutgart Ares Fuarcılık kabilinden planlı fuarda sonuç uygulayım bilimi ekmek, pasta, çikolata makineleri sergileniyor. Fuarda başkaca worksoplar ve enerjik etkinlikler de düzenleniyor.

Alanında dünyanın en iri fuarlarından birisi bulunan IBAKTECH fuarının açılışı Messe Stuttgart Başkanı Roland Bleinroth, Messe Stuttgart Başkanı Stefan Lohnert, GIDABİL Başkanı Mehmet Çetin Duruk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Messe Stuttgart Başkan Yardımcısı Bernhard Müller, Messe Stuttgart Ares Genel Müdür Ufuk Altıntop, IBAKTECH Kurucusu Hakan Gençoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Ekmek-pasta ulama maddeleri, asıl makinaları, çikolatacılık ekipmanları, ambalaj makinaları ve görünüş malzemeleri kadar tüketicilere ilişkin katı baş döndürücü ümranlı teknolojik verim bu fuarda ziyaretçilere sunuluyor. 27 bin mt. kareye erbap bölgede 300'ün üstünde katılımcının biricik yapı altında müşterek araya geldiği fuarın, bu sene 80 binin üstünde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın ırak devletlere müteveccih ihracatı açık açık tezyit stratejileri doğrultusunda planlı fuara; Güney Afrika, Nijerya, Kongo, Togo, Etiyopya, Nepal, Hindistan, Çin. Bangladeş, Peru, Bolivya, Uruguay, Fransız Guyanası, Arjantin, kadar katı baş döndürücü ırak ülkeden görüşme sağlanıyor.

Fuarın açılışında açıklamalarda mevcut Messe Stutgart Ares Genel Müdürü Ufuk Altıntop, ‘'Unlu mamül makinelerinin bütünü bu fuarda sergileniyor. 13'üncü kere bu fuarı birleştirme ediyoruz. Sektör burada baş döndürücü çelimli müşterek halde asimilasyon ediliyor. 315 şirket ürünlerini sergiliyor. 80 binin üstünde ziyaretçi bekliyoruz. 7 ülkeden katılımcımız var. Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalarla ırak ülkeden ziyaretçileri çekmeye çalıştık. Sektörel adına bakılınca çikolata, dondurma, unlu mamül makineleri istihsal açısından iri ehemmiyet taşıyor. İsrafı önleyici, üretimi artırıcı nice otomobil fuarda sergileniyor. Ayrıca burada sergilenen mahsulat ihracatımıza da ulama sağlıyor'' dedi.

Fuarda ürünlerini sergileyen Necip Sarıkaya da ‘'Sergilenen makineler hâlâ dizi ve değersiz istihsal yapmayı sağlıyor. Otomasyon sitemiyle etkin makinelerimiz üretimi baş döndürücü hâlâ müşterek tomar artırıyor. Ekmek üretiminde beğenilen makinelerimiz müşterek saatte azami 3 bin atlatmak çıkartabiliyor'' sanarak konuştu.

Ekmek ustalarının işlerini kolaylaştıran makineler ürettiklerini kail şirket yetkilisi Hüseyin Gürler ise ‘Hamur yoğuran makinemiz ile 50 - 60 dakikalık asıl yoğurma süresini 15-20 dakikaya düşürdük. Son uygulayım bilimi mahsulat ile hâlâ dizi hâlâ ölçün unlu alternatifler üretiliyor. Yeni makineler tüketicilere kolay sağlıyor'' ifadelerini kullandı.

Su ve undan ferment üreten makinesini sergileyen şirket yetkilisi Kamil Aydoğan ‘'Geliştirdiğimiz makinede çabucak su ve undan ferment üretiyoruz. Probiyotik ferment ağız ağıza sağ adına üretiliyor. Ürettiğimiz probiyotik ferment insanoğlu sağlığına faydalı, müstahsil yönünde ise istihsal maliyeti düşüyor. Şeker, sodyum klorür ve kimyevi uğur boncuğu nesne olmuyor. Fuarda makinemize derin uyanıklık var'' dedi. Fuar 10-13 Mart tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

American Express, Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini durdurdu

2022-03-06 23:24 - Dünya

Seray Sever’in acı günü

2022-03-08 15:22 - Magazin

Hentbol liginin 'gol kraliçesi' Perihan Topaloğlu, başarısıyla ölçüm topluyor

2022-03-07 12:14 - Spor

WSJ: Rusya, Ukrayna düşüncesince site savaşlarında görmüş geçirmiş Suriyeli ecnebi savaşçılar topluyor

2022-03-07 06:41 - Dünya

AB Yüksek Temsilci Borrell, Çin Dışişleri Bakanı Wang ile Rusya-Ukrayna savaşını görüştü

2022-03-08 02:05 - Dünya

Ravil Tagir, Emre Belözoğlu yönetiminde ligde ilk kez sahada

2022-03-08 00:02 - Spor

Ukrayna hastanelerinde kan derdi yaşanıyor

2022-03-06 18:56 - Dünya

İzmirli kadın ekmeğini 4 senedir boya badana ustalığından kazanıyor

2022-03-07 12:58 - Yaşam

Türkiye'deki Kırım Tatarları, Ukrayna'dan mevrut soydaşlarına araştırma görevlisi olacak

2022-03-06 16:55 - Gündem

TikTok ve Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

2022-03-07 01:55 - Dünya

İlgili Haberler

Fitch: Küresel firmaların yüzdelik 20'sinin notu hava değişikliği zımnında düşürülebilir

18:05 - Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: İklim değişikliği servet değerlerinde düşüşe sefer açabilir

01:05 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ faziletli olabilir

19:06 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:06 - Ekonomi

Kuraklık yaşanmış olan İzmir'de çiftçi hububat rekoltesinden endişeli

13:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya