Elazığ'daki yaşlı ve kimsesizlerin iftar sofralarını lise öğrencileri hazırlıyor

Elazığ'da kız meslek lisesi öğrencileri, yemeğinden çorbasına, tatlısından salatasına ekol mutfağında itinayla hazırladıkları iftar menülerini yaşlı, kimsesiz, marazlı ve gerekseme sahibi ailelere ulaştırıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Elazığ

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü'nde pedagoji bilimi gören kız öğrenciler, ramazan zımnında hoca ve velilerin yardımıyla "İftarınız Bizden Olsun" projesini yaşamını geçirdi. Proje kapsamında pedagoji bilimi gördükleri meslek mutfağında iftar menüleri hazırlayan öğrenciler, itinayla icra ettikleri yiyecekleri yaşlı, hastalanmış ve bekâr canlı gerekseme sahibi ailelerin evlerine götürüyor. Öğrenciler, başkaca hoca ve velilerin yardımlarıyla gerçekleştirme edilen besin kolileri, alım satım kartları ve akça mal yardımlarını da gerekseme sahibi ailelere ulaştırıyor.

Okul Müdürü Abdurrahman Güvenç, AA muhabirine, hoca ve öğrencilerinin başlatmış olduğu projeyle birbirinden dobra iftar menüleri hazırlayarak gerekseme sahiplerinin sofralarına ulaştırdıklarını belirtti. Öğrencilerinin kalıp müşterek projeyi yaşama geçirdiğini tabir fail Güvenç, şöyleki konuştu:

"Okulumuz hoca ve öğrencileri, ramazan zımnında atölyelerinde hazırlamış oldukları yemekleri, ilimizde belirlemiş olduğumuz yaşlı, kimsesiz, hastalanmış ve aşındırmak yapmakta zorluk çeken ailelere tasdik ederek müşterek nebze de olsa onların esas gereksinimlerini karşılıyor. Bu projeyle hedefimiz öğrencilerimize yardımlaşmayı, paylaşmayı, yardımseverliği, büyüklerine alın saygıyı ve acıma duygularını kazandırmaktır. Bunların birlikte gene öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz kaynaktan esas besin kolileri hazırlayarak gerekseme sahibi ailelere tasdik ediyoruz."

Güvenç, öğrencilerinin yardımıyla bugüne denli 100 civarındaki gerekseme sahibi aileye besin kolisi ile alım satım kartı ve akça mal yardımında bulunduklarını belirterek başkaca ailelerin talepleri olması yerinde perde, kerhane ve masa kabilinden gereksinimlerini da karşılamaya çalıştıklarını laflarına ekledi.

"Onlara sevdikleri yiyecekleri hazırlıyoruz"

Öğrencilerden Dilek Çetin, 11 ayın sultanı ramazanın çabucak kişilerin oruç tuttuğu müşterek ay olmadığını, ayrımsız sürede yardımlaşma, el birliği ve paylaşma kocaoğlan bulunduğunu anlattı.

Bu düşünceyle yaşlı, hastalanmış ve bekâr canlı gerekseme sahibi ailelerin indinde edinmek düşüncesince "İftarınız Bizden Olsun" projesini yaşama geçirdiklerini aktaran Çetin, "Bu nedenle aşındırmak yapmakta zorluk çeken fukara yaşlılarımız, hastalarımız ve desteğe kadın ailelerimiz düşüncesince ayrışık yemekler hazırlıyoruz. Onlara sevdikleri yiyecekleri hazırlıyoruz. Bugün de büyüklerimiz düşüncesince plato çorbası, köfte, gözleme sarması, salata ve trileçe hazırladık." dedi.

"Huzurlu ve şen müşterek ramazan geçirebilmeleri düşüncesince dayanak olmaya çalışıyoruz"

Öğrencilerden Gizem Tuğrul da böylesine manalı müşterek projede toprak almaktan devlet duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yaşlı, hastalanmış ve fukara büyüklerimizin kapısını çalarak onlara bekâr olmadıklarını hatırlatmaya, erinçli ve şen müşterek ramazan geçirebilmeleri düşüncesince dayanak olmaya çalışıyoruz. Ayrıca gereksinim duyan ailelere ramazan kolileri bırakıyoruz. Ramazan sosyal dayanışma, paylaşma, teavün ve yârenlik bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı müşterek aydır. Bizler de ramazan maneviyatına makul kendisine çevremize kalıp olmaya çalışıyoruz."

Öğrenci Esmanur Altuğ da öz elleriyle meydana getirdiği yiyecekleri paylaşmanın dirlik ve mutluluğu zarfında bulunduğunu aktararak "Ramazan paylaşma ve teavün ayıdır. İnsanlar arasındaki bütünlük ve el birliği duygularının kuvvetlenmesine şişman yardımı var. Bu bağlamda hepimiz de öğrenciler kendisine ahit okulumuz atölyesinde ramazanda aşındırmak yapamayacak vaziyette bulunan yaşlı ve kimsesizler düşüncesince müşterek iftar sofrası hazırlıyoruz ve götürüp kendilerine tasdik edeceğiz." sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek Mimar Erçin Polat: 'Metaverse Türkiye ekonomisini güçlendirecek'

2022-04-29 10:58 - Teknoloji

Düzceli anne oğul, "babaanne tarifiyle" anadan görme ekmek üretiyor

2022-04-23 15:10 - Yaşam

Yerli ve milli robotlar Tekirdağ’da

2022-04-24 19:59 - Teknoloji

'Ağlayan gelin' Van'da doğayı renklendirdi

2022-04-29 11:03 - Yaşam

TEKNOFEST Karadeniz'deki yarışmalarda 500 binden çok yarışçı savaş edecek

2022-04-28 11:28 - Teknoloji

Bülent Korkmaz: "Maçın 1. dakikasında her şey bitti"

2022-04-23 01:20 - Spor

GKN Kargo, BTK onaylı yetki belgesini aldı

2022-04-28 12:07 - Ekonomi

Bakan Bilgin: '3600 ek gösterge çalışmasını mayıs ayında bitireceğiz'

2022-04-26 21:03 - Politika

Savaş ve kazançlı krizle boğuşan Yemenlilerin iri kısmı sıtma tehdidi altında

2022-04-25 15:21 - Dünya

Vezneciler şehidinin oğlu, babasının isminin verildiği okulda 23 Nisan şiiri okudu

2022-04-23 21:20 - Yaşam

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya