Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fındık alıntı fiyatı sayı farkı 54 liralık kendisine belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO'nun fındık alıntı fiyatının sayı farkı 54 teklik namına belirlendiğini açıkladı.

Politika - 2 yıl önce

Ordu
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda planlı Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve yetişek yatırımları ile inşası tamamlanan öbür planların şişko açma töreninde bölüt seslenme etti.

Ordu'ya tahminî 3-3,5 senedir gelmediklerini tamlayan Erdoğan, deniziyle yaylasıyla yeşiliyle ve insanıyla Ordu'yu özlediklerini, Ordu'nun da çıkarlarını özlediğini göz kamaştırıcı katılıma üzerine gördüklerini anlatım etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da fındık bahçesinde vatandaşlarla nezdinde araya geldi

<br class="k-br" />

"Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi sonsuz eylesin. Rabb'im sonuç nefesimize kadar, bizlere daima hakeza nezdinde yârenlik baht etsin." diyen Erdoğan, Ordu türküsünde toprak meydan "Yola revan yorulmaz/ Gölün suyu durulmaz/Andır kalsın sevdalık/ evde barkta durulmaz." dizelerini okudu.

Ordu'yla bu arada sefer yürüdükleri müddetçe yorulmayacaklarını tamlayan Erdoğan, "Ülke ve ulus sevdası yüreğimizde bulunduğu müddetçe dünyaya sığmayız. Türkiye'nin 81 vilayeti ile beraberce Ordu'ya fariza buyurmak düşüncesince 20 senedir geceli gündüzlü çalıştığımızın en andıran tanığı sizlersiniz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye, spordan içtimai desteklere ülkemizin nereden nereye geldiğini en güzel sizler biliyorsunuz. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde daima yanımızda bulunan Ordu'ya şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz 20 yılda gerçekleştirdiğimiz kitap ve hizmetlerin üstünde ülkemizi 2053 vizyonuna da gene sizlerle beraberce hazırlayacağız." sanarak konuştu.

Eskiden dünyada işler önünde giderken Türkiye'nin, istikrarsızlığın, güvensizliğin, verimsiz çekişmelerin, yetersiz siyasetçilerin bedelini krizlerle ödediğini anımsatan Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Üstelik bu krizler, anca krizlerdi ki yalnızca elimizdeki avucumuzdakini kaybetmekle kalmaz, geleceğimizi de tutu dibine sokardık. Bugün kaslı devletler ilkin kazanmak az daha dört başı mamur evren krizlerin pençesinde kıvranırken, kılıç istihdamımızla üretimimizle ihracatımızla kırcı dizgin hedeflerimize akilane ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız bulunmayan değil, mevcut fakat kılıç bunları aşabilecek güçteyiz, kılıç bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Hamdolsun, elimizdeki olanaklar ve önümüzdeki fırsatlar bunlardan katbekat fazladır. Hatırlarsanız senelerce bu ülkeyi vasilik ve nezdinde tane tümen yönetimiyle ulusal iradeyi bulunmayan farzımuhal darbelerle sabah akşam demokrasimizi budayarak, koalisyonlarla siyaseti sekte ederek, ideolojik, budunsal ve mezhebi gerilimlerle ulusal bünyemizi zayıflatarak, eksiklik ve yoksullukla insanımızın belini bükerek... Aramızda benim yaşça benden hâlâ şişman bulunan ablalarım, ağabeylerimiz var. O CHP'nin hani o karneyle mazot dağıtılan, karneyle atlatmak dağıtılan dönemleri vardı ya, elhamdülillah bizim iktidarımızda hakeza nezdinde bilinçlilik mevcut mı? Yok. Bunlar, terörle canımıza ve huzurumuza kast ettiler. "

Şimdi terörle mücadelede Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde terörün belini kırdıklarını tamlayan Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Artık yıldırı sanarak nezdinde bela mevcut mı? Bu Ordu, terörün ne menem bilinçlilik bulunduğunu oldukça güzel bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de güzel bilir. Onların bedelini bu Ordu aşırı ödedi aşırı fakat bundan hakeza böyle nezdinde bilinçlilik mevcut mı? Yok. Yardım ve benzer kurnaz sahneler altında üretimimizi, sanayimizi, ticaretimizi verimsiz bıraktılar. Beşinci dizi film faaliyetleriyle ordumuzu, diplomasimizi, akademimizi, medyamızı arama altında tutarak, velhasıl bizi ciharıyek taraftan kuşatarak adeta köle almışlardı. Rahmetli Menderes'in, merhum Özal'ın, merhum Erbakan ve Türkeş'in verdiği uğraş siyasal olmanın ötesinde nezdinde bağımsızlık ve gelecek mücadelesiydi. Biz de aha bu şişman davanın sonuç mümessili olarak, bundan 21 sene geçmiş siz değerli üyelerimizin huzuruna geldik. Milletimizden aldığımız destekle 20 senedir ülkemizi yönetirken attığımız rastgele adımda bu kavganın değişik yüzleriyle karşılaştık. Türkiye'yi siyasal ve iktisadi adına ayaklarındaki prangalardan kurtardıkça gördük ki 20 yılda yüzyıllık işler gerçekleştirmek mümkünmüş."

"Bu ülkenin yetişek altyapısını 20 yılda yeniden sona revize etmek mümkünmüş"

Seçilme yaşlarının AK Parti iktidarı devrinde 18'e indiğini dile getiren Erdoğan, "Bu CHP ve yandaşları bunlar gençliğimize güvenmezler ve gençlikten korkarlar. Evet, bu ülkenin yetişek altyapısını 20 yılda yeniden sona revize etmek mümkünmüş. Evet, bu ülkenin keyif sistemini 20 yılda yeniden sona adeta sıfırdan ihdas restore etmek mümkünmüş. Evet, bu ülkenin yoldan havalimanına, konuttan baraja asliye gereksinimlerini 20 yılda karşılama restore etmek mümkünmüş." dedi.

Ordu Giresun Havalimanı'nı yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Çünkü Ordu'ya da Giresun'umuza da hakeza nezdinde hava meydanı yakışırdı onun düşüncesince bunu bitirdik. Artık benim Ordulu, Giresunlu kardeşlerim havalimanından istifadeyle aşırı endamsız sürede ferah ferah Ordu'ya ve Giresun'a gelip gidiyor mu? Gelip gidiyor. Demek ki aşkınan koşan yorulmaz. İşte kılıç de bunu yaptık. Şimdi benim Ordulu kardeşim ferah ferah uçağına biniyor. Ordu Giresun Havalimanı'na geliyor. Giresunlu kardeşim hemşehrim uçağına biniyor ve havalimanına iniyor. Buradan da elden 45 dakikada, sıhhatsiz saatte evine gidiyor. Demek ki oluyormuş." ifadelerini kullandı.

"Bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan ahir atılımları da gerçekleştireceğiz"

Erdoğan, bu ülkenin rastgele vatandaşının doğruluk ve hürriyet talebini karşılayacak demokratik reformları 20 yılda gerçekleştirmenin de cins bulunduğunu vurgulayarak, "Evet, bu ülkenin arsıulusal itibarını, güvenlikten diplomasiye derece rastgele bölgede 20 yılda zirveye boşaltmak mümkünmüş. Biz, topu topu bunları kesinlikle başardıysak inşallah bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan ahir atılımları da gerçekleştireceğiz. Artık bu ülkeyi de bu milleti de 20 sene öncesine art götürmeye, hedeflerinden vazgeçirmeye, kazanımlarını elinden almaya kimsenin gücü yetmez." sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa’da Gironde'deki yangınlar 12. gününde halen sürüyor

2022-07-24 18:03 - Dünya

Hazırlık maçı: Galatasaray: 2 - Kasımpaşa: 1

2022-07-25 04:02 - Spor

'İyilik Rengi' yardım faaliyetleriyle evlatların yüreğine dokunuyor

2022-07-23 21:03 - Gündem

İran ve Fransa Cumhurbaşkanları diyalekt ve arsıulusal gelişimleri ele aldı

2022-07-24 13:03 - Dünya

SON DAKİKA! LGS yerleştirme neticeleri açıklandı

2022-07-25 09:03 - Eğitim

Hititlerden artan tuz mağarası Çankırı'nın gezim lokomotifi olacak

2022-07-25 15:04 - Yaşam

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşanmış olan sellerde 15 insan yaşamını kaybetti

2022-07-29 18:03 - Dünya

Bursa'da Teoman coşkusu

2022-07-26 09:04 - Magazin

Edirne'de 'çayır tırtılına' üzerine ayçiçek tarlaları daim arama ediliyor

2022-07-24 12:03 - Gündem

SOLOTÜRK, Isparta'da tanıtım gösterisi uçuşu yaptı

2022-07-24 05:01 - Gündem

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

08:05 - Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

01:05 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

22:06 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması!

13:05 - Politika

Emeklilikle Yaşa Takılanlar kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

07:08 - Politika

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya