Bilek güreşinde evren şampiyonu bulunan paralimpik sporcu, atletizmde muvaffakiyet istiyor

Bedensel mânialı sportmen Fatih Kamuz, "Olimpiyat hayalim var, bir tane hayalim olimpiyat şampiyonu olabilmek. Benim atletizme mürur gayem budur. Atletizmde bunu gerçekleştireceğim." dedi.

Spor - 2 yıl önce

Adana

Bilek güreşinde Türkiye, Avrupa ve evren şampiyonlukları mevcut bedenî özürlü Fatih Kamuz, dünyalık atletizmde kariyerine olimpiyat madalyasını ekleyebilmek düşüncesince arak döküyor.

Arkadaşları ortada "demir bilek" yerine tanıdık Fatih (24), önemsiz yaşlarda ağabeyinin tavsiyesiyle başladığı kuvvet güreşinde sayımsız muvaffakiyet elde etti.

Bilek güreşinde 10 Türkiye, 4 Avrupa, 4 evren şampiyonluğuyla, 2 ciddi ağırlık evren üçüncülüğü iktisap geçirmek gibi baş döndürücü sayıda madalya elde eden Fatih, gayesi bulunan olimpiyat düşüncesince kariyerini dünyalık atletizmde temdit sonucu aldı.

Paralimpik sportmen Fatih Kamuz, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kuvvet güreşinde en bayır gözcü bulunan evren şampiyonluğunu elde ettiğini söyledi.

Yıllardır meydana getirdiği sporda ilerleyebileceği noktanın kalmadığını özetleyen Kamuz, "Bilek güreşinde sayımsız başarılar yaşadım. Bilek güreşinde bundan sonra maça noktaya, tepeye çıktım. Dünya şampiyonluğundan apayrı üst gidemedim. Dünya şampiyonu bulunan ortak sporcunun ortak tane ideali, gayesi olimpiyatlara gitmektir ve olimpiyat şampiyonu olmaktır. Bilek güreşi branşı paralimpik ortak alan bulunmadığı düşüncesince kendime baktım, dedim ki ego ne yapabilirim? Olimpik ortak sportmen ve olimpiyat şampiyonu iktisap geçirmek istiyorum. Yıllardan bu yana devam etmiş olduğum tekerli sandalyeyle ilgilendiren ortak obje yapmam icap ettiğini düşündüm ve dünyalık atletizme geçmeye değişmeyen verdim." diyerek konuştu.

Fatih, dünyalık atletizmde kariyerine sürdürmek düşüncesince 2018'de ulusal çalıştırıcı Nuray Sev ile bağlantı kurarak çalışmalara başladıklarını belirtti.

İlk aşamada az buçuk zorlandığı dünyalık atletizmde yılmadan çalıştığını dile getiren Fatih, 2021 ve 2022'de 100, 400 ve 1500 metrede Türkiye şampiyonlukları elde ettiğini söyledi.

Şu anda antrenörü Sev ile haftanın 3 haset ikiz egzersiz iktisap geçirmek gibi toplanmış 6 güneş çalışmalara bitmeme ettiklerini tamlayan Fatih, ağustosta Tunus'ta gerçekleştirilecek Uluslararası Paralimpik Oyunlar Komitesi (IPC) musaddak yarışta arsıulusal lisans kabul geçirmek düşüncesince savaş edeceğini anlattı.

"Tek hayalim olimpiyat şampiyonu olabilmek"

Uluslararası lisans almasının arkası sıra Japonya'da düzenlenecek evren şampiyonasına katılacağını aktaran Fatih, şunları kaydetti:

"Bilek güreşinde evren şampiyonu ortak sporcuyum. Atletizme hâlâ toy başladığım düşüncesince Türkiye şampiyonluğum var. Bundan ahir süreçlerde emlak dışı yarışlarında Grand Prixlerde, Avrupa ve evren şampiyonalarında ortak sporcunun en maça noktası bulunan toprak olimpiyatlar, olimpiyat şampiyonluğu, rekorları. Olimpiyat hayalim var, ortak tane hayalim olimpiyat şampiyonu olabilmek. Benim atletizme mürur hedefim budur. Atletizmde bunu gerçekleştireceğim."

Antrenör Nuray Sev de Fatih'in baş döndürücü kararlı ve aktif ortak sportmen bulunduğunu söyledi.

Bilek güreşinden atletizme sabık Fatih ile ilkin aşamada iskemle sürüş teknikleriyle ilgilendiren icraat yaptıklarını özetleyen Sev, gailesiz sporcunun uyarlama döneminin arkası sıra endamsız müddette başarıyı yakaladığını ve Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini belirtti.

Daha ilkin çalıştırdığı Balkan şampiyonu ulusal atlet Kayhan Özer'in 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yarıştığını hatırlatan Sev, Fatih'de de bire ortak gayesi tespit geçirmek istediklerini anlatım etti.

Şu an Fatih'in, Akdeniz Oyunları sürecinden kalma sandalyelerle çalıştığını ve yarışlara çıktığını tamlayan Sev, şöyleki konuştu:

"Bunlar, zat ölçülerine akla yatkın sandalyeler değil. Yetkililerden bu mevzuda dayanak noktası bekliyoruz. Gençlerimiz baş döndürücü iş veriyorlar, zat ölçülerine akla yatkın sandalyeler olduğunda inanıyorum ki evren sıralamalarındaki derecelere dikme yansıyacak, zira o potansiyeldeler. Bunu yakalarsak zannediyorum bizi kimesne tutamaz."

Haftanın Öne Çıkanları

Rafet El Roman, Trabzonspor düşüncesince bestelediği şarkıyı ilk kez konserinde söyledi

2022-06-19 03:01 - Magazin

İHH, meraklı dağcılarla Karahisar Kalesi'nin eteklerini çöplerden arındırdı

2022-06-19 18:01 - Yaşam

Osmaniye'de 10. Geleneksel Rahvan At Yarışları yapıldı

2022-06-19 19:01 - Spor

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinin 4'üncü yılını değerlendirdi

2022-06-24 15:02 - Politika

Almanya Başbakanı Scholz: NATO zirvesinden beraberlik ve denge sinyali çıkacak

2022-06-22 19:02 - Dünya

Fransız şirket Türkiye’deki raylı sistemler yatırımını genişletiyor

2022-06-25 11:04 - Ekonomi

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin programı belirlendi

2022-06-21 13:02 - Spor

Metaverse evreninin tasarımında mimarların rolü büyük olacak

2022-06-24 10:02 - Teknoloji

İsviçre'de 2. Türk Kültür Festivali yapıldı

2022-06-20 21:03 - Dünya

Togg'un 4. senesinde hızlı istihsal düşüncesince arka tadat başladı

2022-06-24 12:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya